Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért infantilis/undorító stílusú manapság a lányok többsége? Lányok titeket ez nem zavar, hogy hogy mind egyformák vagytok lassan? Fiúk titeket nem zavar, hogy csak ebből lehet válogatni?
Számomra felfoghatatlan, hová süllyed a világ, ez a divat, hogy van a barbielotyó meg a matrózlotyó és ezt követi mindenki? Mondjuk legyen 25-30 éves korig bezárólag. Azt vettem észre, hogy a mai fiatalok többsége egy kaptafára megy. Régen is volt divat, nem azt mondom, de ez már nagyon zavaró, hogy ilyen szinten elterjedt. Azzal se lenne gond, hogy mindenkinek más az ízlése, mert abból következne, hogy mindenki más - de nem ez van! Mindegyik egyforma, van 2 nagyobb kategória és kész.
Ma már csak elvétve lehet egyszerű, természetes külsejű igényes(nem, a kamuarc,kamuhaj,kamumell nem igényes!) és nem nagyképű lányokat találni. Nincs belső igénye a nőknek, vagy a férfiak nem vágynak erre, vagy nekik mindegy, csak lyuk legyen?
A tipikus barbielány típus, aki naiv, mindig nevetős, kifejezetten optimistának vallja magát, mindenre vigyorog, ruhatárában pedig főleg rikító színek és az aktuális divat hiányos öltözéke található meg, ezt kiegészíti egy kis festékkel, pushuppal, meg a hétköznapi színészkedéssel (mondjuk ez melyik "nő"re nem igaz manapság...). Ő komolyan hiszi, hogy minden hónapban megtalálja a nagy őt, és szerelemnek hiszi azt az 5 percet is, amit egy ismeretlennel tölt el lakásán/wcben... Viselkedése általában "im a princess" önhitt nyafogással jellemezhető. Persze állítólagos optimizmusára rögtön rácáfol, ha valami nem úgy történik, ahogy akarja. Példaképeik: Paris hilton, Lady gaga, Beyonce meg az aktuális botránypopsztárok...
A matrózfajta az, aki mindenkinek beszólogat, káromkodik, bagózik, piál, ki van varrva, sminkje általában groteszk, életvitele dekadens, lázadónak hitt állati szintű. Ő legalább nem hitegeti magát romantikus álmokkal, de ettől még ugyanolyan undorító, mint a rózsaszín változat. Életfilozófiáját leginkább frappánsnak hitt káromkodásokban tudja kifejezni, példaképei ha vannak, többnyire Marilyn Monroe, meg noname széttetovált drogos undreground (transzvesztita), "feminista" művészhőgyek...
Mindkettőre jellemző a beképzeltség, könnyelmű életmód, divatok/alternatív divatok követése. Mert nem hiszem el, hogy véletlenül pont 5millió ember egyformán néz ki és viselkedik. Nőiesnek egyik sem mondható, az egyik egy klasszikus női szerep szélsőséges változatát játssza, de közben egyoldalú egyenlőséget akar, a másik látszólag azok ellen "lázad", de elvárja, hogy nőnek tekintsék - egyik 19, másik egyhíján 20.
Tulajdonképp a fő kérdésem az lenne, hogy ezt ők akarják, vagy csak "szegényeket" befolyásolják? Ha befolyásoltak, miért ilyen könnyen befolyásolhatók? Miért van az, hogy manapság már egy műsorvezető is úgy néz ki, mint egy bohócprosti, de a férfiak fel tudnak öltözni normálisan, ápoltan néznek ki? Miért kell ezeknek a (sokszor még 30 feletti) lányoknak a feltűnés? Ők így kiáltanak segítségért? Komolyan elhiszik, hogy valakit a személyiségük fog meg, és nem csak lefektetni akarják őket? (sőt, az is meglep, hogy a férfiak többségének van gusztusa az ilyenekhez).
Miért szégyellik a "nő"k önmagukat? Miért nem képesek elfogadni azt, akik, miért kell mindig minden ellen lázadozni-nyafogni?
No drága kérdező mondok neked egy másik szélsőséges végletet.
Én nő vagyok, de még soha nem mondták rám, hogy ilyen sablonlány lennék. Valószínű nem véletlenül.
Teljesen más életmódot élek, mint a nők, sőt.. az emberek nagytöbbsége, ezért nagyon sokan nem is értenek. (művészeti világra gondolok)
Szociális kapcsolatokban ebből inkább hátrányom származik, mint előnyöm. Előny az ritka.
Mikor még fiatalabb votlam, 16-17 éves engem pont azért tettek ki a pasik, mert nem voltam nyafogó tiniliba. Nem fértem bele az átlagba és szó szerint nem tudtak hova tenni.
Van ilyen is, mindenkinek más az egyénisége.
Naés jön a divat... Nem minden plázamacska lélek nélküli egyforma sablon. Vannak köztük nagyon értékes emberek is, kérdés, hogy megtalálod-e a tonna vakolat és csilli-villi cuccok alatt. Mert ezek a nők az igazi odlalukat nem szívesen mutatják meg, mert félnek. Félnek, hogy ők is sebezhetők.
Szia!
Én nőként ugyanezt látom itthon mint te.
A mai nők többsége, buta, harsány és felszínes.
Képtelenség másról beszélgetni velük ,mint pasizásról, kozmetikusról, meg a legújabb nyálfilmekről ,és csillámvámpírokról, esetleg a "cukibabókról".
Nem látok semmi motiváltságot, életcélt bennük, max azt hogy lediplomázok lesz állásom és jöhet a babó....de maximálisan ennyi.
Nem tudok miről beszélgetni velük.
Nagyon nehéz volt olyan párt találni aki értékeli azt hogy én szeretek olvasni, művészfilmeket nézni, komoly dolgokról beszélgetni.Mert a pasik részéről is kb annyi az általános elvárás hogy "nézzél ki jól, rázd a se**ed, meg tudjá főzni".
Persze nem MINDENKI ilyen, de sajnos a társdadalom ebbe az irányba terelődik.
senki nem mondta, hogy követni kell a divatot :)
inkább azt mondanám, hogy legyél olyan, amilyen szeretnél és kész. úgyis lesz olyan nő, akinek ez megfelel és ő is neked. itt inkább az a kérdés hogy hol és mikor találod meg a megfelelő személyt. kitartás kell hozzá, nameg lehet az is, hogy kicsit lejjebb kell adni az igényekből.
gondolj csak bele, ha te kiválasztasz valakit aki megfelel, annak vajon te meg fogsz-e felelni hosszabb távon? ha ő is "másabb" egyéniség, akkor ő is az egyedibbet fogja igényelni. ezt te is meg tudod majd adni neki?
egy kapcsolatban amúgy is kompromisszumokat kell kötni, anélkül nem megy. ha valakinek sikerült, az hazudik :)
azt kell eldönteni, hogy egy adott személy tulajdonságait el tudod-e fogadni, együtt tudsz-e élni vele? megéri-e és ha igen, akkor bizony neked is adni kell bele, néha erőn felül is.
"Én nő vagyok, de még soha nem mondták rám, hogy ilyen sablonlány lennék. "
A probléma itt kezdődik, még most kezdtél bele, de már hülyeségnek látszik az egész fejtegetés. Mit számít, hogy ki mit mond rólad? Szerinted a kanosjani ha meg akar húzni, akkor azt fogja ecsetelni, hogy buta lány vagy elizabet? Ti nők tényleg annyira naivak vagytok sokszor, hogy az hihetetlen... Anyu apu azt fogja mondani, hogy rosszlány vagy? Nem, nem vagy kockafejű pistike... királylány vagy, ez a seprű a táltosparipád - haverok szintúgy kegyeset hazudnak, nők szintúgy, mivel eleve más világnézetbe nevelnek bele titeket.
Oké nem voltál átlagos, és? Ebből következik, hogy érdemes tinilibának lenni? Ne ezt súlykoljuk már másokba. Azzal tisztában vagyok, hogy a többség pont azért mert ezt szereti, ebbe "kényszerítik bele" a fiúk is meg az alfanőstények a lányokat, de ez azt jelenti, hogy a lányok 90%ának ne legyen személyisége? Ennek más oka kell hogy legyen, vagy akkor mondjuk ki, hogy a lányok 90%a a külső nyomás alatt választja önszántából a cicababa szerepet?
"Nem minden plázamacska lélek nélküli egyforma sablon. Vannak köztük nagyon értékes emberek is, "
Attól még ugyanúgy elhányom magam, ha ránézek, aki cicababának öltözik be, az számomra értelmes ember már nem lehet. Biztos értékes a cég számára, mert dekoratív, meg jól könyvel, lehet még adakozik is az éhezőknek, de szóba sem jöhet baráti/párkapcsolati szinten.
"Mert ezek a nők az igazi odlalukat nem szívesen mutatják meg, mert félnek. Félnek, hogy ők is sebezhetők."
Ebben van igazság, csak hozzátartozik az is, hogy szeretnek játszani másokkal, és élnek testi adottságaikkal, és sokszor az átlag erkölcs határait sem esik nehezükre átlépni.
"Szia!
Én nőként ugyanezt látom itthon mint te.
A mai nők többsége, buta, harsány és felszínes.
Képtelenség másról beszélgetni velük ,mint pasizásról, kozmetikusról, meg a legújabb nyálfilmekről ,és csillámvámpírokról, esetleg a "cukibabókról".
Nem látok semmi motiváltságot, életcélt bennük, max azt hogy lediplomázok lesz állásom és jöhet a babó....de maximálisan ennyi.
Nem tudok miről beszélgetni velük.
Nagyon nehéz volt olyan párt találni aki értékeli azt hogy én szeretek olvasni, művészfilmeket nézni, komoly dolgokról beszélgetni.Mert a pasik részéről is kb annyi az általános elvárás hogy "nézzél ki jól, rázd a se**ed, meg tudjá főzni".
Persze nem MINDENKI ilyen, de sajnos a társdadalom ebbe az irányba terelődik."
Sajnos én is beszéltem már ilyen lányokkal, akik lány létükre utáltak lányokkal barátkozni, mert mindenhol ez ment, meg a kibeszélés, hátbadöfés.
Motivációt én sem nagyon látok, lehet, hogy van oka, valahol a 66 réteg hazugság és színfal alatt valami öntudatlan érzésszerű valami okozza, de esély nincs ezek kiderítésére.
"úgyis lesz olyan nő, akinek ez megfelel és ő is neked." -vs- "kitartás kell hozzá, nameg lehet az is, hogy kicsit lejjebb kell adni az igényekből. "
Ha valaki megfelel nekem, nem kell lejjebb adni. ha lejjebb adok, meg szeretni nem fogom. Annak mi értelme? Áltathatom magam, de hosszútávon bukni fog.
"gondolj csak bele, ha te kiválasztasz valakit aki megfelel, annak vajon te meg fogsz-e felelni hosszabb távon?"
Tudatában vagyok a kudarcnak, már az is pozitív, ha valakit megismerek, és utána is beszélgetni akarok vele.
"ha ő is "másabb" egyéniség, akkor ő is az egyedibbet fogja igényelni. ezt te is meg tudod majd adni neki? "
99%, ugyanis soha életemben nem találkoztam ilyen emberrel mint én, és mások is ezt mondták rólam. Nem a sablonos értelemben, hanem alapszinten elütök az átlagtól, ezt valahol alátámasztja a kérdés is. Az igazi kérdés nem az, hogy ki mennyire egyedi, hanem hogy az a 2 egyediség passzol-e. Tekintve, hogy van egy kevésbé felkapott ízlésem, számomra hótt mindegy, hogy traktoralváz lóg a füléből, vagy periódusos táblázat van a hátára varrva, vagy egy levegővétellel 436 káromkodást tud elmondani, ha undorodok tőle, ostoba, feltűnési viszketegségben szenvedő unalmas, dekadens, igénytelen jellem.
"azt kell eldönteni, hogy egy adott személy tulajdonságait el tudod-e fogadni, együtt tudsz-e élni vele? megéri-e és ha igen, akkor bizony neked is adni kell bele, néha erőn felül is."
Én inkább úgy kérdezem, ha nem tudom elfogadni, érdemes-e együttélni vele?
"Ez most kb.olyan,mint hogy az indiaiak koszosak,ami nagy részükre igaz is,de sokan vannak,akikre nem."
Nem jól közelíted meg, nem érted a kérdést. Nem az a kérdés, hogy milyen az indiaiak jelleme, hanem hogy ha Indiában laksz, és undorodsz az indiaiaktól, akkor mit tudsz tenni? De ezt tisztáztam is a magyarázatban, csak bizonyára enm olvastad, vagy enm figyelmesen.
"Az,hogy Te 80-90%-ot mondasz,az durva. Közben csak épp akkor vagy azon a helyen,ahol ők."
Éveken keresztül, és egyre inkább az idő előrehaladtával. :) Ne vettess, ez biztosan divat vagy valós jelenség. Azt elismerrem, hoyg más városokban máshogy lehet, de ha nem is városokat nézünk, hanem országosan - pl megnézel egy közösségi oldalt, akkor a nők többsége (80-90%) ebbe a kategóriába esik. Lakhelytől függetlenül.
Aki ezt nem látja, annak más a látásmódja. Senki se fog bólogatni rá, ha alkoholista vagy sminkeli magát, hogy igen de rossz dolog, ha egyszer részese a kultúrának. Azt fogja mondani, hogy hogy merészelek általánosítani, különben is ő nem sminkel és piál sokat, csak hétvégente és csak spirált meg szájfényt meg alapozót használ... Ezért nem zavarja a többséget, mert a többségbe tartozik - ilyen egyszerű.
Részben egyetértek azzal amit írtál, én is sok ilyen lányt látok, ugyanakkor pasiban úgyanilyen arányban vannak a párkapcsolatra alkalmatlanok. Mivel te pasi vagy világos hogy a lányok terén van tapasztalatod, én meg csak a pasikkal való ismerkedési tapasztalatokat tudom megosztani.
Sajnos az hogy szeretek olvasni a legtöbbnél hátrány (egyedül a romantikus regényetek nem bírom) de egyébként sci-fi-től a szépirodalomig minden és megkaptam hogy mit fárasztom magam "tüzelővel". Szinház? ugyan már oda ki kell öltözni szóba se jöhet, galéria sokuk azt se tudtan hogy van az adott városban. Sport na ez elég változatos volt aki értett hozzá meg csinált is valamit volt aki nem. Az hogy főzni tudok nekik alap (engem is így neveltek, de ha egy csaj dolgozik előfordulhat hogy nincs úgy ideje a házimunkára). Nyelvtanulás, utazás volt aki hasonlóan gondolta mint én de a többség felesleges nyűgnek tartotta. Elég jól rajzolok művtöriből is érettségiztem, sok versenyt nyertem még gimis koromban úgy volt a képzőre megyek csak meggondoltam magam, nagy ívben tett rá mindenki, ha saját véleményt mondtam akkor megkaptam hogy hülye vagyok (bármilyen szépen is fogalmaztam) ha nem mondtam semmit akkor meg "legyen saját véleménye". Az hogy szeretem az állatokat hátrány, kutyával kimenni sétálni? Ugyan már, egy se lett volna hajlandó. Túrázás? "Az fárasztó." Mondom mindezt úgy hogy főleg az egyetemen megismert emberekkel meg a megbízhatóbb ismerőseimmel vállaltam be egy "randit". A legtöbbjük igénye kimerül a DVD-nézésben, azt hogy milyen a személyiségem mit szeretnék magasról le volt toljva. Sokáig csak ilyenekkel találkoztam, aztán ahogy jobban megismertem az egyik barátom aki pasinként annyira nem vonzott, meg neki se voltam az esete, aztán valahogy összejöttünk, és bár vannak ellentétek találtam egy olyan embert akit szerethető, van miért tisztelni és megbízható. Nem kellett érte külföldre mennem. (éltem külföldön 6 hónapig, és ott is hasonlóan voltak értékes és kevésbé értékes emberek is mind a csajok mind a pasik között). Szeretek utazni és sok külföldi barátom van,(nem várom el senkitől hogy ezt fizesse egyetem után saját lábon akarok megállni, tudom könnyű mondani de szerintem megoldható. Nem cigizek, inni is csak alkalmakkor, rendszeresen sportolok de ez az általam megismert legtöbb pasit ez mind nem érdekelte. Én is kerslet-kínálatot jelölnék meg oknak az általad említett jelenségre, szelktálni kell. És azt se felejtsd el hogy sokan pláne akik már csalódtak, vagy sérültek maszkot viselnek mert nem akarják újra megsebezni magukat. Szerintem a legnagyobb probléma hogy mindíg csak én, én, én nem képesek az emberek a saját egójukat háttérbe szorítani a másik igényei, érzései nem olyan fontosak, pedig nincs párkapcsolat kompromisszum nélkül. Persze sok emberre ez nem igaz, olyat kell találni.
kérdező, te már csak az előítéleteid miatt sem fogsz olyan nőt találni, aki megfelel neked. lásd az a rész, ahol "ránézésre undorodsz a plázacicáktól". nem sértődtem meg a beszólásaidon, de részemről nem kívánok hozzászólni ehhez a témához többet, mert te nem fogsz a saját igazadból engedni és nem fogsz tovább látni a saját szemléletednél. túlságosan keményfejű vagy :)
nem ítéllek el, csak fogalmam sincs, én mit tehetnék hozzá még ehhez a témához.
Lehetne altalanositani a masik oldalt is....
Agyon szolizott, festeti a hajat, metroszexualis ferfiakbol egyre több szaladgal az utcakon nap, mint nap, akik azt hiszinik, hogy övek a nagy vilag, penz zsebbe, kocsi kulcs ujjon villog, cipö kisikalva akar a tükör, esetleg 1-2-3 divat tetovalas... Ertelmesen meg aranylag el is lehetne beszelgetni velük, ha nem az egojuk vagy a legujabb divatos boxer lenne a tema... Baratnak jo, szeretönek tökeletes, ferjnek csapnivalo...
Anyuci kicsi fia, jo esetben dolgozik valahol, de nem kikötes, edesanyjatol soha nem tud elszakadni, 30 evesen meg otthon lakik es ha szökö evente egyszer el is megy otthonrol akkor is szol anyucinak. Meg arrol is kikeri az anyukaja velemenyet, hogy a fecske alsonaci es a zokni milyen szinü legyen.... Munkatarsnak jo, baratnak elmegy, szeretönek es ferjnek is csapnivalo.
"Nagyon rocker" na Ök meg talan elfogadhatoak is lennenek, ha nem kellene allandoan a sör/cigi szagot erezni rajtuk, es nem abbol allna az elet, hogy "menjünk koncertre, menjünk inni, mindegy hova csak megyünk csak pia meg csajok legyenek". Csak motorral közlekednek, meg ha reszegek is, nem szamit, csak a "Rock and Roll"... Ök tipikusan azok a rossz kisfiuk akik tudjuk, hogy sosem fognak megvaltozni, de megis hiszünk a mesekben, hogy majd miattuk a rossz fiu megjavul. Szeretönek/baratnak tökeletes, ferjnek csapnivalo.
A kedves üzletember, akivel jo esetben talasz mas temat, mint a politika es a gazdasag, de ritka. Csendes, unalmas es altalaban mar 20-25 között hazasodott/hazasodik, mert valakinek fontos volt a penze, de azert kell neki a baratnö, mert nem boldog a hazassagaban... Baratnak/szeretönek/ferjnek pocsek....
Es akkor marad az a par normalisabb ferfi, akikkel lehet eletet tervezni...
Ezt csak azert irtam le neked, mert barhol lehet altalanositani, csak egy kicsit ki kell nyitni a szemünket es kell egy kis fantazia is hozza, de több nem.
Csak az en kis peldam:
Daniela Katzenberger kavezojaban dolgozok (nezz utana a neten a kisasszonynak), a munka ruham elegge elenk szinü, nagyjabol csak rozsaszin, neha feher, a fönök asszonyomra ha ranezel a vilag legidiotabb es idegesitöbb Barbie babaja jut esz eszedbe, megsem az, olyan esze es üzleti erzeke van, amit masok csak remelni mernek, hogy meg tudjak tanulni, többek között en is...
Nekem fekete hajam van, ket oldalt hidrogen szökere szivatva (borotvalas helyett), tetovalasaim is vannak, nem csak 1-2 es egy kis piros cabrio autoval jarok...
A ferjem (aki nem magyar...) a terseg legelitebb ettermenek a fönöke, tipikus komoly üzletember, akiböl meg azt sem nezed ki, hogy nevetni tudna egy jot, plane azt, hogy az öltöny alatt Ö is tokatol-bokaig ki van tetovalva.
Amikor itthon vagyunk, leesik az allarc, allando nevetest hallasz a lakasbol, sokszor a ferjemmel nekiallunk kergetni egymast a lakasban, kanapen atugralva, szeket fellökve, stb... De ha olyan kedvünk van akkor csak leülünk a kanapera es eppen a II. Vilaghaborurol beszelgetünk. Vagy csak eppen utana nezünk valaminek, ami mar nagyon regota erdekelt minket. De neha nekiallunk meset nezni...
Van 2 kisgyerekünk, 8 eves ikrek, neha rank szoktak szolni, hogy megcserelödtek a szerepek es bizony nekik kell rank szolni, hogy viselkedjünk mar mint a felnöttek...
Amiert ezeket leirtam neked, a mi csaladunkbol tipikusan annyit latnak ki az emberek, hogy van egy jo kepü üzletember, aki mellett ott van üres fejü divat pic.sa, aki gyorsan szült 2 gyereket, csak a penz miatt.... Pedig nagyon nem igy van. A ferjemröl el sem tudjak kepzelni, hogy barmikor is kergetne a gyerekeket az udvaron slaggal vagy csak nekiallna birkozni velük a homokban, mert Ö ahhoz "tul komoly". Ugyanugy ahogy belölem sem nezi ki senki, hogy imadom a törtenelmet, rengeteget olvasok, tanulok, azt nem mondom, hogy okos lennek, mert minnel többet tudok annal inkabb erzem, hogy buta vagyok :D
Te es mindenki mas elöször csak az allarcot latod, ami egy idö utan szepen lehullik, ha közel enged magahoz az illetö. De amig nem jartad be az utat amit a illetö es nem is az Ö cipöjeben, addig ne is itelj meg mast....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!