Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Meg lehet a tanulni a toleranc...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meg lehet a tanulni a toleranciát? Ha igen hogyan?

Figyelt kérdés
Eddig azt hittem, hogy egy toleráns nő vagyok. De a tapasztalatok nem azt mutatják. Eddig még minden barátomban találtam valamilyen tulajdonságot, amit nem tudtam tolerálni. És nagyon valószínű, hogy továbbra is olyanokkal fogok találkozni, akikben valamelyik eddig nem tolerált tulajdonság ugyanúgy meglesz. Mivel tökéletes férfi nincs, mint ahogy nő sem. Szóval valószínűleg ideje változnom. A kérdés csak az, hogy hogyan? Hogy lehet megtanulni a toleranciát?

2013. febr. 11. 10:02
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
meg lehet tanulni, persze, de mint ahogy írtad is, tökéletes ember nincs, így a hibáival kell elfogadd azt, akit szeretsz, és jó esetben a partner is fejlődőképes
2013. febr. 11. 10:06
 2/19 A kérdező kommentje:

"hibáival kell elfogadd "

Ezt elvben én is tudom. Csak nem tudom megvalósítani. Mert ugyan ideig óráig sikerül, de aztán már nem. Valamilyen hosszútávú megoldás kellene.

2013. febr. 11. 10:08
 3/19 A kérdező kommentje:
A másik meg az, hogy vannak olyan hát nem tudok rá jobb szót tulajdonságot, amiken ha akarna sem tudna változtatni. Tehát nekem kellene elfogadnom, csak nem megy.
2013. febr. 11. 10:09
 4/19 anonim ***** válasza:

Gondolj arra: Te sem vagy tökéletes. Ha nem lennének veled toleránsak akkor neked is kalap-kabát lenne mindenhol.

Sajnos engem elég intoleráns emberekkel vert meg a sors, mindenhol beléjük futok (mármint civilben, neten jóarcokkal találkozom - igaz minden csoportban van 1 azaz 1 ember aki utál. Mármint legalább 1. Ő is szokott "virtuálisan ivégezni" az adott társaságból.

2013. febr. 11. 10:17
 5/19 ASOT ***** válasza:

Neked vannak olyan dolgaid amit neki el kellett fogadnia? Vagy neki teljesen mindegy úgy jó veled kapcsolatban ahogy van?

Ergo csak neked kell elfogadnod bizonyos tényeket vele kapcsolatban?

Amúgy meg bizonyos dolgokat minda kettőtöknek el kell fogadnia a másikkal kapcsolatban, és változtatni valamit és nem csak 1-ikőtöknek.

másképp kompromisszum. Anélkül nem megy.

2013. febr. 11. 10:17
 6/19 A kérdező kommentje:

ASOT

Azokat a tulajdonságokat amiket én nem tudok tolerálni, azokat velem szemben sem kell tolerálnia senkinek.

Ugyanis ezek a következők:

- ivás, én nem iszom

- dohányzás, sosem szoktam rá

- műveletlen (nem tud folyamatosan olvasni, pl.)

- már van gyereke, és sosem leszek én az első a fontossági sorrendjében, nekem nincs még gyerekem, tehát nálam ő az első a sorrendben.

- folyamatos pénzzavarban szenved, mert nem tudja beosztani a saját fizetését, nekem mindig marad a hó végén valamennyi.

Szóval ezeket kéne valahogy tolerálnom. És a gyerekre írtam, hogy azon, ha akarna sem tudna változtatni, mert nem tud. Én viszont nem tudom elfogadni, a sokadik helyezést.

2013. febr. 11. 10:28
 7/19 anonim ***** válasza:
Ha elég jóképű pasit találsz, akkor majd tolerálni fogsz neki mindent.
2013. febr. 11. 10:30
 8/19 A kérdező kommentje:
Volt köztük nagyon jóképű, de ott sem sikerült. A kinézet nem minden. Tudom ez közhely, de nekem vele sem sikerült.
2013. febr. 11. 10:31
 9/19 ASOT ***** válasza:

Ezt értem.

De ez azért nem is olyan egyszerű dolog, most, hogy írod h van egy gyereke, sajnos az pénz és nem kevés, nem csoda ha elmegy az összes fizetése és alig marad, de tény h nem neked kell őt eltartanod, ez nem egy egyszerű eset, szóval ezt nem lehet egyszerűen tolerálni.

Ezzel vagy együtt tudsz élni vagy nem, de ne rajtad élősködjön.

2013. febr. 11. 10:36
 10/19 anonim ***** válasza:

"- ivás, én nem iszom

- dohányzás, sosem szoktam rá

- műveletlen (nem tud folyamatosan olvasni, pl.)

- már van gyereke, és sosem leszek én az első a fontossági sorrendjében, nekem nincs még gyerekem, tehát nálam ő az első a sorrendben.

- folyamatos pénzzavarban szenved, mert nem tudja beosztani a saját fizetését, nekem mindig marad a hó végén valamennyi."

Fel kell állitanod egy fontossági sorrendet. Mi, milyen fontos neked? Állando pénzzavar? Ha összejöttök kezeld te a kasszát. (Ha nem megy bele, lapát!) Van gyereke? Miért bánt, hogy jo esetben ö fontosabb (Vetközd le önzésedet!, vagy magad tedd lapátra.) Ivás mértékkel miért baj? (Gondold meg. Nem állando részegeskedésröl van szo!! Te is megihatnál néha egy-egy kortyot.) Dohányzás? Gondolom megismerkedésetekkor is dohányzott. Ne emeld a mércédet! Ha nem tudod elfogadni, elsö pillanatban se tudd!!

2013. febr. 11. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!