Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek mindent tudnunk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mindent tudnunk kell egymásról?

Figyelt kérdés
Lassan 3 éve vagyok a Párommal. Rendkívül zárkózott egyéniség, elég döcögősen indult a kapcsolatunk, nehezen nyílt meg. Most már együtt élünk, a kapcsolatunk kiegyensúlyozott, szeretjük egymást. Valamelyik este beszélgettünk, és szóba került ez exe. Egy-két jelentéktelen kérdést feltettem (leszögezem nem bunkón és nem letámadtam), erre ő teljesen kikelt magából, hogy ő sem kérdezget engem, szerinte semmi közünk egymás életének azon részéhez, amikor nem tartoztunk még össze. Én annyira elképedtem, nem is erőltettem tovább, a beszélgetés azóta is elég feszélyezett. Nem értem miért jelent ez problémát? Miért baj, hogy tudunk egymásról? Miért baj, ha elmélyül ezáltal még jobban a kapcsolatunk, és nem csak felszínesen ismerem a régi életét? Mit gondoltok? Én látom rosszul?
2013. febr. 5. 07:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%
Nem kell mindent tudni. Pláne nem az exekrol....
2013. febr. 5. 07:30
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem látod rosszul.

Én úgy gondolom, hogy a múlt az hozzánk tartozik, visszük magunkkal és megosztjuk a párunkkal.

Nyilván, ha neki kellemetlen az exéről mesélnie, elrendezi egy mondatban, kettőben őszintén, aztán nem beszéltek róla. Gondolom nem minden nap téma...

Én mindent tudok a páromról, tényleg semmi titka nincs előttem, ahogyan nekem se előtte. Tudom, hogy háromévesen mi volt az oviban és tudom, hogy 18 évesen ki volt a csaj, akit szédített. Szerintem ez így van rendjén, nem értem minek kell titkolózni. Ha nem a páromra, kire tartozik a múltam?

Szerintem egy jó párkapcsolatban nem szabad legyenek titkok, tabu témák...

22-L

2013. febr. 5. 07:33
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan szívesen hallanad, hogy "Éva volt életem szerelme, sajnálom hogy vége lett, ha rajtam múlna, most is együtt lennénk" ? Mert a mindenben egy ilyen is benne lehet....
2013. febr. 5. 07:36
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem alapból nem nagy dolog erről beszélni, nyilván nem ilyen intim kérdéseket feszeget az ember, bár vannak, akik azt is megbeszélik.

Ha így támad, akkor van valami "rejtegetnivalója". Nem kell nagy számra gondolni, csak valami amit cikinek tart, zavarba hozza vagy ilyesmi. Ki hogy reagálja le az ilyesmit, pl. nekem mikor megjön és a párom nyúlkálna, akkor sokszor felcsattanok, hogy nem igaz, hogy mi a fenét nyúlkál már. Érted, nem azt mondom, hogy hé szivi, van egy nagy csomag a lábam között és tiszta gáz, ne nyúlkáljál már nem kell azt neked kitapogatni. Nem az, hogy zavar, meg utálom, meg ez csúnya dolog, de zavarba hoz vele, és ilyen hülyén reagálom le. Vagy pl. anyám a múltkor kérdezett valamit, hogy de hát mért nem megyünk el megnézni, hogy milyenek vannak és arra is felcsattantam, hogy jaj nem igaz, mit kell erőltetni, hagyjon már békén ezzel, majd elmegyünk valamikor, ráér, holott, az igazság az, hogy nincs rá pénzem és nem szeretek úgy menni, meg nem is akartam ezt megmondani neki, mert olyan izé, így megint csak ilyen hülyén reagáltam le.

Szerintem valami "izé" dologra tapintottál rá, amivel úgy van, hogy jaj tiszta cikis, úristen, hagyjon már békén, biztos nem égetem magam azzal, hogy elmesélem..

2013. febr. 5. 07:36
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi olyan nincs, amiről egy kapcsolatban ne lehetne beszélni. Mi a párommal mindent megbeszélünk, így nyilván az exek is szóba kerültek. Tudjuk, hogy voltak és azt is hogy milyen volt. De ennyi, nem vájkáltunk nagyon a dolgok mélyébe. Ha úgy éreztük, hogy valamit el kell mondanunk, akkor azt elmondtuk róluk. Valahol azért furcsának tartom, hogy így 3 év után sem akar a párod beszélni róla. Biztos nagyon bántja valami, amit nem szívesen mondana el. De ez már amúgy is a múlt, próbálj meg a jövőre koncentrálni, végülis elég, ha annyit tudsz, hogy voltak...
2013. febr. 5. 08:05
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem is zárkozott egyéniség.több mint 10éve együtt vagyunk de az exekről semmit nem tudok.Bevallom mostmár nem is érdekel.Az elején kiváncsi voltam és rákérdeztem de ő azt mondta erről nem szeretne beszélni,igy elfogadtam.Ő mindent tud rólam mert én meg az ellenkezője vagyok,szeretek beszélni a múltról.Most nem az a lényeg hogy másoknál mi az elfogadott hanem az hogy nektek megfeleljen,ha te igy is el tudod fogadni őt akkor tök mindegy hogy mások ezt megbeszélik vagy nem.
2013. febr. 5. 08:45
 7/17 anonim ***** válasza:
Én csak magukról tudok mesélni, de nálunk nincsenek titkok. Voltak olyan emlékek, amiket nem az első évben osztottunk meg egymással, hanem szépen, fokozatosan, de mi is a harmadikban vagyunk, és most már nincsenek titkaink egymás előtt. Név szerint ismerem a régi barátnőit és a velük megélt érzéseit (nem annyira a lányok, mint inkább a párom oldala érdekelt, hol-mi hiányzott, miért nem működött). Ő is ismeri az én múltam, minden részét. A legjobb barátom is, nem csak a párom. De sokszor látom (főleg mióta itt is olvasgatok), hogy egyes kapcsolatok nem így működnek. Megvan a házasságban a saját magánéletük külön, külön baráti társasággal és saját hobbival, saját életük egy közös életen belül. ARról is olvastam, hogy van, akik a testi dolgaikat is szégyellik egymás előtt, nem pisilnek vagy pukiznak egymás előtt, még évekkel később sem, mert az milyen már? Nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen elzárkozó kapcsolatban én boldog lehetnék, nagyon megszerettem azt, ahogy mi élünk, mindent kimondva és megosztva. Örülök annak, hogy mindkettőnk így érzi jól magát, és sosincs itthon feszültség. De el tudom képzelni, hogy a párod erre nem alkalmas. Neki kell a magánszféra. Van ilyen. Esetleg próbáld megbeszélni vele, hogy miért is ne oszthatnátok meg a múltat is egymással... de ha nagyon nem akarja, én nem erőltetném. Csak azt gondolnám végig, hogy el tudom-e fogadni azt, hogy ő nem fog nekem mindent elmesélni. Ha igen, nincs gond, de ha nem tudom elfogadni, akkor sajnos gondok lesznek. N28
2013. febr. 5. 09:13
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi 5 éve vagyunk együtt,több mint 3 éve házasok,komoly kapcsolatokat tudjuk egymásról,/a férjemnek 1 volt/,és ennyi,ezen kívül nem mélyedtünk bele egymás múltjába.Nem tudunk mindent egymás exes múltjáról,és ez nekünk igy jó.
2013. febr. 5. 09:59
 9/17 anonim ***** válasza:
80%

"szerinte semmi közünk egymás életének azon részéhez, amikor nem tartoztunk még össze."

én sem szeretem ha az exekről faggatnak,ráadásul volt már olyan,hogy addig-addig faggatott,kérdezősködött,amíg beadtam a derekam,meséltem neki,aztán persze meg jól megsértődött..... már mikor láttad hogy kényelmetlenül érzi magát,abba kellett volna hagynod,és témát váltani!

Mit érdekel az exe?

Veled van együtt,nem?

2013. febr. 5. 10:10
 10/17 anonim ***** válasza:

Nálunk néha előkerült a téma, de nagyon keveset tudok az exeiről. Anno még kevesebbet is vallott be, aztán helyesbített 2 év múlva :D Nekem így jó, hogy nem tudok ezekről a dolgokról, nem akarom magam minden második nővel összehasonlítani, mert azzal csak magamnak ártok folyamatosan. Én nem szoktam őt elszámoltatni, szoktunk külön bulizni, nem mondom, hogy maximálisan megbízom benne, de próbálok. Ha meg nem szolgál rá, akkor mehet isten hírével, bár én összeszakadnék lelkileg az esetleges hiányától.

Lényeg a lényeg: nem tudok róla mindent, de úgy gondolom, több mint 4 év alatt kiderülne róla, hogy rossz vagy felelőtlen, komolytalan szándékai vannak. Ha meg az ellenkezőjét tapasztalnám, akkor rájönnék, hogy mennyire nem vagyok jó emberismerő...

Egy korábbi válaszadóval kapcsolatban: mi sem pukizunk egymás előtt, nem nagyon értem, hogy ez miért fontos a bizalom illetve a kapcsolat harmóniájának szempontjából.

2013. febr. 5. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!