Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit csináljak? Dolgosak vs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak? Dolgosak vs nem dolgosak. Nem provokáció, meg vagyok zavarodva. Rosszul vagyok az egésztől.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mit csináljak?

Van egy lány akibe nagyon szerelmes vagyok, a lány szülei nagyon lusták, nem dolgoznak, pedig el tudnának menni munkahelyre, a környéken sokan el tudnak menni.

Mi mezőgazdaságból élünk parasztok (nem sértés, mi itt sokan jóként fogjuk fel) vagyunk, én és a szüleim, nagyon sokat dogozunk napi 14 órákat dolgoztunk nyáron, a földeken, éri szovjet 340 Lóerős traktorokkal, szóval gondolhatjátok,hogy rázz, nehéz, és nagyon meleg nyáron, szóval mi vért izzadunk.

Hát csak anyámék dolgoznak napi 14 órát, én nem bírom ezért csak 10 órát. Semmi szórakozásom nincs ,csak munka munka. Ellenben a lány tanyán él nem dolgoznak, és lusták még munkahelyre is elmenni. Az is más lenne ha elmennének egy munkahelyre 70 ezer Ft ért dolgozni ,de nem mennek el.Mert akkor már más lenne,mivel a lány is tanul példát a szüleitől.

Hát nekem abból áll az élet,hogy munka munka, most már tanulás,osztály legjobb tanulója vagyok, és a szüleim nem pénzelnek senkit se tanárt, nem ismerik a szüleim. Hanem tanulok. Esküszöm,hogy én 15 évesen ,többet dolgoztam nyáron mint a szülei.

Ellenben a lány nagyon szép, én meg csúnya vagyok, meg pattanásos, pedig kezelem az arcom profi kozmetikusnál is voltunk és ő mondta ,hogy kenjem, és jó lesz, meg ilyen korban vagyok, így természetes. A lányt nagyon sokan szépnek gondolják.

Na már most az igazi kérdésem, anyám meg apám ,ha megtudnák,hogy szerelemes vagyok egy olyan lányba akinek a szülei lusták, megvernének. Jogosan alá írom, de a szívemnek nem lehet parancsolni. Egyszerűen nagyon szeretem, meg úgy látom több akar lenni a szüleinél, tovább akar tanulni, nálunk a legjobb tanuló volt. Csak hát mit tud kezdeni ,ha a szülei meg vissza húzzák, a lánnyal beszéltem mondtam neki ,hogy mivel telt a nyár ,hogy sehol nem voltam üdülni semmi, hanem szinte csak dolgoztam, akkor azt mondta ,jól tettem. Erre mire célzott? Én arra gondolok több akar lenni a szüleitől.

Mit tegyek? Mit mondjak a lánynak, hogy valljam be. Meg mondtam volna neki hamarabb ,csak hát nyáron ilyenre nincs idő, munka munka munka. A szüleimet becsülöm,hogy normális értékrendhez tartottak, és a munkára neveltek, de a lányt nem.

Ha felnőtt leszek úgy is beházasodok ,egy nagyon dolgos paraszt, vagy erdész csajhoz, szóval a nagy korom már jó lesz. Nem kell félni ,hogy senkinek nem kellek.Engem a földekért szeretne én meg pl.: erdőért, kombájnért stb, csak mielőtt valaki kérdezné.

Úgy is valami 120 milliós kombájnért beházasodok. Ennyi, meg van oldva a nagy korom, csak a fiatal korom nem. Most szidhatok,hogy én a gazdaságra megyek földekre ,erdőkre, de hát mit tegyek, a szüleim szava szent. Csak ők neveltek fel nem? De ők.

De a leendő feleségem is ezt fogja bennem nézni. Földek ,gépek, dolgos vagyok, mondja ez jó parti beházasodok, mi is így vagyunk.

Anyámék hülyének tartanának,hogy nem pénz közelre leszek szerelmes, akinek mondjuk apjának van vagy 300 hektár földje ,erdője ,gépei stb.

Most akkor kezdeményezzek felé vagy ne? Kire hallgassak a szüleimre vagy a lelkemre?

Már vagy 6 hónapja nagyon szeretem,de hát a szüleim ,meg középiskola.

2013. jan. 16. 16:40
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

"Akkor meg mit akarsz? Nem vagy tisztában a nyugati átlag jövedelmekkel-és nem csak ez a hiányosságod. (egyébként szerintem kamu a kérdésed.)"

Nem kamu a kérdésem.

Tudod, jól írod ezeket, Bár be kell vallanom nem vagyok boldog. Életben, nem tudom mikor nevettem utoljára.

Tudod jól van ez,hogy ezeket írod városban vagy ahol vagy, letelik a 8 óra és utána gondolom pihensz. Itt nálunk nem. Amúgy csak nyáron dolgoztam, most tanulnom kell. Tudod, városban ez van letelik a műszak, és kész. De itt nagyon sokat kell dolgozni.

Akkor azt mondjátok ,hogy a lánnyal ne is találkozzak? Na mindegy megpróbálom. Bevallom neki ,hogy szerelmes vagyok belé. Azt kész.

Tudod nem is életed,hogy amikor az ember továbbjut egy szintnél és nagy dolgokat épít. Na annál nincs jobb. Gondolom te ezt nem tapasztaltad meg. Így nincs véleményed.

Sajnos, vagy nem sajnos nekem is érdek házasság lesz a jövőm.

Ez az élet. Amúgy úgy is tudok olyan nőt elvenni, aki ezt csinálná. Meg nem a pláza cicákra megyek.

Szomorú ,vagyok, de hát mit tudnák csinálni.

Amúgy akkor a lányt fel se keresem?

2013. jan. 17. 06:07
 22/26 anonim ***** válasza:

1. Ha éltanuló vagy, akkor mondjuk nem kéne "tudnák" és társaival kifejezni magad. Általában véve úgy írsz, mint egy közepes tehetségű ötödikes.

2. Az rendben van, hogy elmondod azt, hogy egy irodista nem tudja behatárolni, hogy aratáskor mennyi meló van a földeken. De kvrvára neked sincs fogalmad arról, hogy "a városi" lakosság mennyit dolgozik, úgyhogy jobb lenne, ha nem okoskodnál. Ami azt illeti, a ti esetetekben van a történetben 2 ember, aki sokat dolgozik, meg 2 másik, ami semmit. Ha anyádék dolgoznak 14 órát nyáron (tehát nem egész évben!), a csaj szülei meg semmit, akkor az átlagban 7 óra meló a vidéki lakosság tekintetében, amit úgy hívnak, hogy részmunkaidő. Igaz, hogy ez konkrétan a ti esetetekben senkire sem vonatkozik, de a sóher hozzáállásotok eredményeképpen jól tükrözi a terület eltartóképességét és termelékenységét. Egy átlag irodista 8-10 órát dolgozik, vállalkozók, ügyvédek, stb. is bőven napi 10 óra fölött. Én orvosként nem egyszer 72 óráztam, és a napi melóm 10 óránál csak ritkán ért véget hamarabb. És nem csak nyáron; folyamatosan. Anyád mikor dolgozott 72 órát folyamatosan?

3.) Fogalmad sincs a nyugati bérszínvonalról, de semmi baj. 350 millió értékű telületen szántóföldi műveléssel nem szerzel te soha az életben annyit, mint egy hasonló összvagyonú (és akkor még nem számoltam bele a gépeket, ingatlanokat, stb.) ember nyugaton. Tudom, mivel itt élek. A kb. 1,2-1,5 millió euró vagyoneszközzel az éves profit még szimpla befektetések esetén is 100.000 euró körül lennének. És ehhez jön hozzá az állandó munkaért a bevétel, ami még egy minimálbér mellett is évi 30.000 euró, de pl. a mi esetünkben 80-100.000 euró inkább.

Tehát légy oly kedves, áruld már el, honnan a fenéből tudsz te adózottan 450-700 millió forintot szerezni éves szinten a családi gazdaságban művelhető maximum 300 hektár szántóföld szovjet traktorokkal való művelésével?

Most néztem utána:

- Búza: 1ha termésátlaga 4,2t lett idén, 1t ára pedig 45 ezer körül alakul, tehát 300x4,2x45.000 = 56,7 millió forint BEVÉTEL. Ebből lejön a vetőmag ára, az amortizáció, a gépolaj, a karbantartás, a talajerő-pótlás, stb.

Megnéztem a többi gabonafélét is, és egyik sem jön ki 15.000 euró / évnél többre. ENNYIT MEG EGY MINIMÁLBÉRES SEGÉDMUNKÁS EGYMAGA MEGKERES! Csak hogy tudjad...

4.) Ne menőzzél azzal, hogy mennyit melózol és milyen szomorú az életed. Ez butaságra vall. 2012-ben az Apple 60 ezer alkalmazottal annyi bevételt állított elő, mint a magyar nemzetgazdaság 2,8 millió munkavállalóval. Na most akkor ki dolgozott jobban? Nyilván az, aki termelékenyebb. 60 ezer ember nyilván nem tud IDŐBEN többet dolgozni, mint 2,800 ezer, de HATÉKONYSÁGBAN igen. És ez számít.

2013. jan. 17. 10:25
 23/26 anonim ***** válasza:
Most nézem, hogy 30 millió haszont emlegettél. Ez kb. olyan, mintha bevinnéd a bankba a földek árából lett pénzed, és egy év múlva felvennéd. Bár kétlem, hogy 30 millió hasznotok lenne, szerintem max 30 millió bevételetek lehetne, az is csak a jobb években. Mert a termést tönkre is teheti elég sok dolog, pl. egy fagy+aszály, mint idén. Maradjunk annyiban, hogy értelmetlenül dolgozzátok magatokat hülyére.
2013. jan. 17. 10:48
 24/26 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve, hogy 30 miller egytizede 3 miska, ami 10.000 euró. Ez egy holland bolti eladó házaspár 3 havi keresete. Egy orvos, mérnök, ügyvéd, tudós, stb. házaspár simán megkeres ennyit egy hónap alatt :)
2013. jan. 17. 10:50
 25/26 anonim ***** válasza:

A kérdést kiírónak:

Városban lakom-vidéki városban, de mivel helyben nincs munkalehetőség-ezért utaznom kell/kellett napi szinten 3 órát, a munkaidőm 12órás volt, 8órás munkaidőben talán kb fél évet dolgoztam eddig-6éves munkaviszonyom van.

Tulajdonképpen neked felesleges bármit is írni, mivel úgy sem fogod megfogadni a tanácsainkat. De mégis valamiért kiírtad ezt a kérdést, ha úgy is csak a szüleidre hallgatsz, akkor miért? Az érdekházasságot később keservesen meg fogod bánni. Egy életed van csak, ezt egy olyan nővel akarod majd leélni aki semmit nem érez irántad?

Az meg hogy hangzatos szavak mogé bújtatod azt a befásult életed, azzal nem lesz jobb, és mivel engem nem ismersz-így véleményt se alkothatsz rólam. Jóval többet tudok az életről mint te. Én csak magamra számíthatok, senki másra. Kicsit nézz szét magad körül, baromira nem arról szól az élet mint azt te gondolod.

Ismered azt a lányt egyáltalán? Vagy csak kinézted magadnak és úgy gondolod hogy mivel sokat dolgozol-így abszolút esélyes vagy nála? Ha így gondolkodsz, ki kell hogy ábrándítsalak, nulla esélyeid vannak. Egyáltalán mit tudsz te-mit tudnál nyújtani neki? Milyen olyan tulajdonságaid vannak ami szükséges lehet ahhoz hogy meg tudj tartani egy nőt? stb stb....

2013. jan. 17. 11:48
 26/26 A kérdező kommentje:

"Ismered azt a lányt egyáltalán? Vagy csak kinézted magadnak és úgy gondolod hogy mivel sokat dolgozol-így abszolút esélyes vagy nála? Ha így gondolkodsz, ki kell hogy ábrándítsalak, nulla esélyeid vannak. Egyáltalán mit tudsz te-mit tudnál nyújtani neki? Milyen olyan tulajdonságaid vannak ami szükséges lehet ahhoz hogy meg tudj tartani egy nőt? stb stb...."

Amúgy a városi nem dolgozókra céloztam. Tudom,hogy városban is sokat dolgoznak.

Amúgy tényleg szerelmes vagyok bele, minden nap azzal kelek, hogy mi van vele.

Amúgy mást nem tudok felmutatni, csúnya vagyok, ma is piszkáltak érte a lányok, hogy egy ilyen csúnyasággal, ki beszélhet, inkább elvonultam tanulni. A fiúk közül sok haverom van, és tényleg van olyan barátom köztük akiben megbízok, de kár ahogy látom. A lányok ma is piszkáltak érte, hogy ki beszélne velem. Na mindegy, elég rossz, tükörbe se merek nézni.

2013. jan. 17. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!