Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak? Dolgosak vs nem dolgosak. Nem provokáció, meg vagyok zavarodva. Rosszul vagyok az egésztől.
Sziasztok!
Mit csináljak?
Van egy lány akibe nagyon szerelmes vagyok, a lány szülei nagyon lusták, nem dolgoznak, pedig el tudnának menni munkahelyre, a környéken sokan el tudnak menni.
Mi mezőgazdaságból élünk parasztok (nem sértés, mi itt sokan jóként fogjuk fel) vagyunk, én és a szüleim, nagyon sokat dogozunk napi 14 órákat dolgoztunk nyáron, a földeken, éri szovjet 340 Lóerős traktorokkal, szóval gondolhatjátok,hogy rázz, nehéz, és nagyon meleg nyáron, szóval mi vért izzadunk.
Hát csak anyámék dolgoznak napi 14 órát, én nem bírom ezért csak 10 órát. Semmi szórakozásom nincs ,csak munka munka. Ellenben a lány tanyán él nem dolgoznak, és lusták még munkahelyre is elmenni. Az is más lenne ha elmennének egy munkahelyre 70 ezer Ft ért dolgozni ,de nem mennek el.Mert akkor már más lenne,mivel a lány is tanul példát a szüleitől.
Hát nekem abból áll az élet,hogy munka munka, most már tanulás,osztály legjobb tanulója vagyok, és a szüleim nem pénzelnek senkit se tanárt, nem ismerik a szüleim. Hanem tanulok. Esküszöm,hogy én 15 évesen ,többet dolgoztam nyáron mint a szülei.
Ellenben a lány nagyon szép, én meg csúnya vagyok, meg pattanásos, pedig kezelem az arcom profi kozmetikusnál is voltunk és ő mondta ,hogy kenjem, és jó lesz, meg ilyen korban vagyok, így természetes. A lányt nagyon sokan szépnek gondolják.
Na már most az igazi kérdésem, anyám meg apám ,ha megtudnák,hogy szerelemes vagyok egy olyan lányba akinek a szülei lusták, megvernének. Jogosan alá írom, de a szívemnek nem lehet parancsolni. Egyszerűen nagyon szeretem, meg úgy látom több akar lenni a szüleinél, tovább akar tanulni, nálunk a legjobb tanuló volt. Csak hát mit tud kezdeni ,ha a szülei meg vissza húzzák, a lánnyal beszéltem mondtam neki ,hogy mivel telt a nyár ,hogy sehol nem voltam üdülni semmi, hanem szinte csak dolgoztam, akkor azt mondta ,jól tettem. Erre mire célzott? Én arra gondolok több akar lenni a szüleitől.
Mit tegyek? Mit mondjak a lánynak, hogy valljam be. Meg mondtam volna neki hamarabb ,csak hát nyáron ilyenre nincs idő, munka munka munka. A szüleimet becsülöm,hogy normális értékrendhez tartottak, és a munkára neveltek, de a lányt nem.
Ha felnőtt leszek úgy is beházasodok ,egy nagyon dolgos paraszt, vagy erdész csajhoz, szóval a nagy korom már jó lesz. Nem kell félni ,hogy senkinek nem kellek.Engem a földekért szeretne én meg pl.: erdőért, kombájnért stb, csak mielőtt valaki kérdezné.
Úgy is valami 120 milliós kombájnért beházasodok. Ennyi, meg van oldva a nagy korom, csak a fiatal korom nem. Most szidhatok,hogy én a gazdaságra megyek földekre ,erdőkre, de hát mit tegyek, a szüleim szava szent. Csak ők neveltek fel nem? De ők.
De a leendő feleségem is ezt fogja bennem nézni. Földek ,gépek, dolgos vagyok, mondja ez jó parti beházasodok, mi is így vagyunk.
Anyámék hülyének tartanának,hogy nem pénz közelre leszek szerelmes, akinek mondjuk apjának van vagy 300 hektár földje ,erdője ,gépei stb.
Most akkor kezdeményezzek felé vagy ne? Kire hallgassak a szüleimre vagy a lelkemre?
Már vagy 6 hónapja nagyon szeretem,de hát a szüleim ,meg középiskola.
Te, kedves kérdező, az én dédszüleim bányászok voltak, utálták a parasztokat és a pestieket is.
Aztán a nagyszüleim közül már csak az egyik volt bányász, de ő is egy parasztlányt vett el. Ők is utálták a pestieket.
A másik nagyszülőm vezető volt, ugyan ő is a bányánál dolgozott, de nem föld alatt, egy bányászlányt vett el. Ők is utálták a pestieket. (Addig, míg a lányukat egy pestihez nem adták.)
Édesanyám egy bányászkolóniáról tört ki a saját tudása, ereje, akarata révén, és egy külföldi egyetemen végzett orvos lett, édesapám pedig mérnök. Utálják a pestieket.
Itt vagyok én, a gyerekük. 16 évesen kiraktak egy veszekedés után, hogy fel is út, le is út, kaptam némi pénzt, meg egy heti hideg élelmet. Felültem az egyik első szabad vonatra, és elmentem Németországba, ahol éppen ledőlt a Berlini Fal, és orvosnak tanultam.
Az egyetemen megismertem a feleségemet, aki egy szép, jószívű és intelligens nő. Azóta gyerekeink vannak, és szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy boldogan élünk.
Az ember egy szuverén önálló erkölcsi lény, akinek alapvető jogai vannak. Az egyik ilyen alapjog a lelkiismereti szabadság.
A lelkiismereti szabadságától megfosztott ember nem alkotóképes, nem felelősségteljes, nem termelékeny, nem tud olyan szinten dolgozni, mint akinek ez a szabadságjog mindig a rendelkezésére áll. Ha a szüleid megtanítottak a munka szeretetére, ezt a tényt értékelned kell.
Namost. Ha elfogadtad, hogy a hatékony munka alapfeltétele a lelkiismereti szabadság, akkor tedd fel magadnak a kérdést: szabad a lelked? Szabadon gondolkodhatsz bármiről? Szabadon dönthetsz az érzéseidnek, gondolataidnak megfelelően?
És ha nem, miért nem? Félsz a szüleidtől? [link] Tessék. Vagy: [link] . A szüleidnek nincs joga téged bántani. Ne félj.
Ez egy olyan küzdelem, ami rögös úttal jár, de érdemes rajta végigmenned, mert akkor egy szabad, boldog, dolgos emberré válsz, amit végül a szüleid is elismernek majd, ahogy az én szüleim is sírva mondták, hogy jajj a kisfiam... persze amikor már családos, jómódú, elismert orvosként tértem haza.
Szóval csak bátran!
"Nektek is inkább valami fizetős munka kéne, földet meg hagyni a pi.csába. Adjátok el, költözzetek ki városba. Nem arra kell büszkének lenni ha annyit dolgoztok, mint egy igás ló, hanem arra ha elég eszetek van ahhoz hogy élhetnétek jobban, könnyebben. "
Persze, én akkor is dolgozok megszakításig, totális erőbedobással. Olyan ,hogy bérmunkás hülyeség, én inkább dolgozok 10 órát,mint egy traktorost vegyek fel, a másik ,hogy szeretem ezt a munkát. A másik , miből lenne ,meg legalább 30 millió Ft haszon? Miből? semmiből. Minek adjuk el a földeket a földekből lenne vagy 350 millió Ft-énk, de minek, ez az életem a szüleimnek is ,a munka és semmi szórakozás. Az erőtartalékok totális mozgósítása, amikor úgy összerázz a gép ,hogy nap végén azt hiszed, eltört mindened meg se tudsz mozdulni, úgy kidolgoztad magad, na az az élet. Nekem ez. Vagy amikor ordít füstöl a traktor, na ilyenkor jut eszébe az embernek ,hogy ez technika. Vagy amikor tervutasításon gondolkodunk,hogy nagy dolgot építünk,mondjuk nagy magtár, vagy több tízezer literes gázolajtárolót vettünk ebben az évben célba. Na ennél nincs jobb dolog. De most rágyúrtam a tanulásra, én vagyok a legjobb tanuló az osztályból, még tán az évfolyamból is. Sok tantárgyból csak én vagyok 5-ös.
"Nem ők a hibásak. Hülyék lennének elmenni dolgozni amikor a semmiért többet kapnak. Csak élnek a lehetőségekkel amit kínálnak nekik.
Tanulj és húzz el otthonról amint lehet, akár külföld. Aztán utánad mehet a család normálisabb életfeltételekkel."
Nem húzok el ,ez az életem. Minek, külföldi kereset 10 szeresét meg tudom keresni havonta. Könnyű városiként mondani. Ez is normális életfeltétel, nekem egy városinak biztos nem az, vagy amikor annyira áradt voltam,hogy bedőltem, az ágyba és másnap már újra indult a mókuskerék ,a munka. Nos ezért kell olyan feleséget találnom ,aki ugyanúgy bírja a munkát, és ők is megszakításig, totális erőbedobással dolgozik. Meg még hozz pénzt is hozományként. Mondjuk egy 100 milliós Class kombájnt.
Tudod régebben a parasztok is sokat dolgoztak. Mi miért ne csinálhatnánk?
350 millió ft a jelenlegi kamatok mellett azt jelenti, hogy kereshetnél 30 milliót egy évben úgy, hogy 1x mennél egy évben a bankba, amikor felveszed a lóvét.
Szerintem hülye vagy, ha emellett napi 14 órát dolgozol, és az, hogy ezt még reklámozod is, az különösen szánalmas.
Az meg végképp, hogy a szüleidnek nem azon jár az esze, hogy fel tudják venni a leendő csajod apját/anyját traktorosnak, hanem hogy plusz napi 6-8 óra melóval talán ők is meg tudják oldani.
Ez nem "városi" gondolkodás sutyerák, hanem a normális élet. Ami vár téged is, csak te bezárod magad az elmeotthonodba.
"Szerintem hülye vagy, ha emellett napi 14 órát dolgozol, és az, hogy ezt még reklámozod is, az különösen szánalmas."
Nem reklámozom csak szerintem ritka, ez, így azt mondták,hogy akármilyen csaj elfogadna. Ha a csaj arra megy,hogy a pasi milyen dolgos.
Amúgy mit csináljak a lánnyal?
"Nem húzok el ,ez az életem. Minek, külföldi kereset 10 szeresét meg tudom keresni havonta."
Akkor meg mit akarsz? Nem vagy tisztában a nyugati átlag jövedelmekkel-és nem csak ez a hiányosságod. (egyébként szerintem kamu a kérdésed.)
"Minek adjuk el a földeket a földekből lenne vagy 350 millió Ft-énk, de minek, ez az életem a szüleimnek is ,a munka és semmi szórakozás."
Nem nagyon van olyan nő ezena világon aki kizárólag a munkának szentelné az egész életét...
Hogy lehet így gondolkodni? :O Bár mondjuk ha ez igaz-nem tudom mennyi földetek van-de ha ez igaz, akkor gondolom a támogatásokat is szépen felveszitek-már elvileg abból meg tudnátok élni. Ezt a szarevősködést meg nem tudom hova tenni hogy inkább megszakadtok, csak nehogy fel kelljen venni pluszban egy embert....egy darabig lehet ezt csinálni, de előbb utóbb belerokkantok mindannyian, hiányzik az nektek? Szerintem nem.
"De most rágyúrtam a tanulásra, én vagyok a legjobb tanuló az osztályból, még tán az évfolyamból is. Sok tantárgyból csak én vagyok 5-ös."
Ha olyan sokat dolgozol, mikor van időd tanulni??? Vagy nálatok nem 24órából áll egy nap, hanem 36-ból?
Az utolsó kérdésedre válaszolva, a lánynál ne is nagyon próbálkozz, esélytelen vagy nála-főleg ezzel a gondolkodással ami neked van. Ezeket a sorokat tényleg nem azért írom neked hogy bántsalak, csak egyszerűen muszáj leírnom. Te is érzed szerintem hogy néhány dolog nem oké az életedben, még ha ezt nem is mered otthon felvállalni. Egész biztos vagyok abban hogy te annak a lánynak így ahogy vagy, nem felelnél meg. Nem a munkából áll az élet, időnként lazítani/szórakozni/kikapcsolódni is kell, és egy nő ezt igényli is.
Te figyelj, a nőket ez rohadtul nem érdekli. Sőt, ha felkínálsz nekik egy életet, ahol beszarásig melózhatnak haláluk napjáig, mert sóherek felvenni egy többszáz milliós vagyonon ülve egy alkalmazottat, VAGY választhatnak egy kényelmes életet, ahol bemennek egy irodába egy kellemes székben ülve pötyögnek valamit a gépbe, mint most te, akkor szerinted melyiket választják?
És szerinted mi egy normális nő életcélja? A kombájn vagy a tanulás?
A kiscsaj valószínűleg le se köp téged az ilyen gondolataid miatt, és amikor menőztél neki, hogy te egész nyáron dolgoztál, azon is inkább szánakozott vagy röhögött magában.
Szedd már össze magad.
Tényleg nem bántásból írom ezt, csak inkább akadj ki azon, amit egy ismeretlen ír a neten, mint a való életen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!