Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk! Ha együtt éltek egy lánnyal, mindent megkaptok,
jól ézitek magatokat, elveszitek feleségül pár év
után? Fontos ez nektek?
21/28 anonim válasza:
Háttér, egzisztencia megvan már hozzá? Férfinak van egója is, ha nem tudja még megteremteni ezeket szerintem nem vesz el, még ha megfordult már a fejében is.
2009. szept. 5. 11:46
22/28 A kérdező kommentje:
Milyen háttér kell a házassághoz, ami az (egyesek szerint szintén örökké tartó) élettársi kapcsolathoz nem kell? Akik szerint csak papír a házasság: miért kell a papírhoz egzisztencia??
mivel nem vagyok vallásos, ezért számomra nem jelentene sokat a templomi esküvő, a polgári pedig abszolút semmit, mert azt tartom olyannak, hogy kapsz egy papírt, és alapítsatok családot. a párommal úgy kötöttük össze az életünket, hogy az ő nagybácsikája előtt "házasodtunk össze", gyűrűvel, fehér ruhában, szűk családi körben. nincs róla papír, de nem is kell, nekem elég az, hogy tudom, 'egymás kezébe helyeztük az életünket' (ez volt a szöveg egy része, ami a nagybácsikája írt), és ez nekem elég. ő engem úgy szokott bemutatni, hogy a felesége vagyok, ő meg az én férjem. mi így láttuk jónak, már 6 éve, azóta van egy kisfiúnk. :) 29/L
2009. szept. 7. 16:58
Nos, nekem van az ismerettségi körömben, akik 6 évig együtt éltek, külön ház, külön háztartás. Majd csaptak egy világraszóló lagzit, közel 150-en voltak! Nos, a nászútról már külön mentek haza! Azóta el is váltak... Ennyit a papírról. Amugy meg hogy legyen neve a gyereknek, elég az önkormányzathoz bemenni, az majdnem olyan mint a házassági anyakönyvi kivonat... Hozzáteszem, nem vagyok házasságellenes, ÉN pl. 23 éve vagyok házas. De a mai világban meg kell gondolni. Először is az anyagiak miatt: Egy 100-120 fős lagzi nincs ki 1 millából! És ha csak 2-3 évig tart? A szülők egy életre eladósodnak!!!
2009. szept. 7. 17:29
25/28 A kérdező kommentje:
A házassághoz nem kell pénz, az csak akkor kell, ha valaki nagy lagzit szeretne. Ha valakinek fontos a házasság, megteszi 2 tanuval és a szülőkkel, aztán otthon ebédelnek együtt. Aki meg nagy lagzit szeretne, ne a szülők pénzéből tegye, annak én sem vagyok a híve. Ez a nincs pénz lagzira csak kifogás, lagzit később is lehet tartani.
Szerintem meg nem úgy kell hozzáállni a házassághoz, hogy úgyis csak 2-3 évig fog tartani. Mi ez, valami börtönbüntetés, amit le kell tölteni? Elvileg (és a szövegben is úgy szerepel) egy életre szól, ezért kell jól meggondolni. Nekem nem volt többszázezerbe kerülő, 100 fős lagzim, mert nem engedhettük ezt meg magunknak, de az a szerény kis templomi, majd állami esküvő, amin összeházasodtunk, pont annyit jelentett nekünk, mint a három napos lakodalmak a népmesékben. Nekünk fontos volt, hogy összekössük az életünket, és akár hiszitek, akár nem, teljesen más érzés úgy ébredni reggel a párotok mellett, hogy nem csak együtt jártok, hanem házastársak vagytok.
2009. szept. 7. 17:36
Sztem a házasság egy nagyon szép dolog. Két ember aki szereti egymást hivatalosan kijelenti mások előtt, h mi igenis mától örökre összetartozunk. Nem csak egy darab papír. A világ előtt az a kijelentés h mi ketten egy pár vagyunk. Ezt nem pótolhatja semmi sem. 21 éves vagyok, nem hinném h a közeljövőben megházasodom, hiszen nagyon nagyon jól meg kell gondolni h kihez megyek hozzá, de az is tuti h vadházasságban sem fogok élni.
Ma divat h ne legyen esküvő, meghogy minek az a darab papír...de nekem sokat számítana ha egy férfi annyira szeretne h hajlandó lenne összekötni velem az életét. Ez egy nagy döntés, ezzel lehet a legjobban bizonyítani a másik iránti elkötelezettséget. Szóval a házasság egy nagyon szép dolog:) Nekem nagyon sokat jelent.
2009. szept. 7. 17:53
Nos, nekem van az ismerettségi körömben, akik 6 évig együtt éltek, külön ház, külön háztartás. Majd csaptak egy világraszóló lagzit, közel 150-en voltak! Nos, a nászútról már külön mentek haza! Azóta el is váltak... Ennyit a papírról. Amugy meg hogy legyen neve a gyereknek, elég az önkormányzathoz bemenni, az majdnem olyan mint a házassági anyakönyvi kivonat... Hozzáteszem, nem vagyok házasságellenes, ÉN pl. 23 éve vagyok házas. De a mai világban meg kell gondolni. Először is az anyagiak miatt: Egy 100-120 fős lagzi nincs ki 1 millából! És ha csak 2-3 évig tart? A szülők egy életre eladósodnak!!!
Nem értem, miért kellett lepontozni?!
Az igazat irtam, hogy egy darabka papir mire képes... De!!! Azt is leirtam, hogy én 23 éves házasságban élek. Tehát pro-és kontra. Lehet ha az a pár nem házasodik össze, még mindig együtt vannak.Tehát nem vagyok házasságellenes, de nem is a dérrel-durral kötött házasságok hive vagyok. Sajna, ma nagyon sok a válás. Amelyik házasság megéri a 015-20 évet, az már sok...
2009. szept. 8. 17:26
Kapcsolódó kérdések: