Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Én mindent feladtam a kapcsola...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én mindent feladtam a kapcsolatunkért, ő semmit?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy rosszul látom a dolgokat, ezért is szeretném a véleményeteket kérni.

2 hónapja vagyunk együtt a barátommal. Én teljes mértékben "kidobtam" mindent a megszokott kis életemből: barátok, hobbi, bulik.. Mert ezek nem fértek össze az ő életével. (mondhatni más társadalmi rétegből származunk, ő 'sznob' típus, én meg egy átlag 18 éves). Igazság szerint nem esett nehezemre, mert úgy gondolom a kapcsolatunkért mindkettőnknek fel kell adnunk dolgokat hogy az jól működhessen. Viszont mostanra elkezdett zavarni, hogy ő nem adott fel semmit értünk, mintha evidens lenne, hogy nekem kell alkalmazkodnom az ő világához. Neki természetes dolog, hogy a barátai nem hagyják nyugton, kb óránként hivogatják, így szinte kettesben sem lehetünk. Tészetes, hogy el kell viselnem/viselnünk a savazást amit azért kap a barátaitól, mert velem van, persze közben jópofizni kell továbbra is nekik, akik amúgy borzasztóan cinikusak velem szemben.. És eközben nem veszi észre, hogy én már 2 hónapja nem is találkoztam a barátaimmal, mert egyszerűen nincs időm mellette.

Jól érzem, hogy ez baromira nincs jól így, nem így működik?

2013. jan. 7. 15:48
 1/10 anonim ***** válasza:

Barátokra, egyéb szórakozásra szükség van a kapcsolat mellett, az nem zárhatja ki az élet egyéb területeit.

De tulajdonképpen ez a te döntésed volt, nemde?

2013. jan. 7. 15:51
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, ez az én döntésem volt, nem is hibáztatom érte. Én úgy gondoltam 2 leszünk a kapcsolatban, és nyilván ezért mindkettőnknek tennie kell. Ehelyett 4en vagyunk a "barátokkal", és már nem érzem úgy, hogy érdemes lenne bármit feladni, mivel ketten ellenem vannak.
2013. jan. 7. 15:54
 3/10 Patrik24 ***** válasza:
Te mentél bele, szerintem az elején tudtad, hogy ő is és mint kiderült a barátai is egy sznob f@szok, nem véletelnül vagy vele...
2013. jan. 7. 15:55
 4/10 anonim ***** válasza:
hát, egy kapcsolatban nem is kell feladni semmit, mert ha így érzed, akkor az tüske marad
2013. jan. 7. 15:56
 5/10 A kérdező kommentje:
Pont azért nem akartam vele összejönni, mert láttam rajta.. Aztán jött azzal, hogy ő nem olyan. Az esélyt megadtam.. Ma szakítottunk.
2013. jan. 7. 15:57
 6/10 Tyler913 ***** válasza:

Már bocs,cica,de ezt Te rontottad el. Te vállaltad be,hogy megváltozol érte-nem kellett volna. Lehet,hogy ez csak az én filozófiám,de attól még,hogy kapcsolatban él az ember,nem kell eldobja a barátait,hobbiját,életmódját.

Kérte ő Tőled valamikor,hogy ezt tedd az életeddel? Mert ha nem,akkor Neked sincs jogod arra kérni,hogy dobja a sajt barátait. Szóval itt az ideje felvenni a kapcsolatot a barátaiddal- ha egyáltalán visszafogadnak ezek után.

2013. jan. 7. 15:59
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem kérte, hogy dobjam érte az életem, csak ha nem tettem volna meg, akkor nem lett volna rá semmi időm tehát össze se tudtunk volna jönni ha nem változtatok.
2013. jan. 7. 16:03
 8/10 Tyler913 ***** válasza:

Ez azért elég hihetetlen,már bocsi. MEg lehet úgy oldani a dolgokat,hogy tudj lenni a barátaiddal,és tudj lenni a pároddal.

A későbbi életedre mondom jó tanácsként: ne rombold le a szociális kapcsolataidat egy pasiért. Nálam legalábbis gyanús,ha egy lánynak nincsenek barátai,vagy dobja őket csak azért,hogy minden idejét velem tölthesse. Ebből az jön le,hogy rám akar telepedni,és a végén elvárja,hogy én is ugyanígy viszonyuljak hozzá (ismerős,ugye?). Az pedig onnantól érzelmi zsarolás.

2013. jan. 7. 16:12
 9/10 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de ezt rosszul látod. Mivel még diák vagyok, suli miatt eléggé meg vagyok kötve, így naponta 2-3 szabad órám van amikor élni tudok. Ha nem hanyagoltam volna a barátaimat, akkor nem tudtunk volna találkozni se.. Az meg, hogy egyáltalán nem is találkoztam senkivel az elmúlt 2 hónapban, a srác könyörgésének és szép boci szemeinek köszönhető. Ja, meg annak, hogy szerelmes vagyok ...
2013. jan. 7. 16:17
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem nem igaz, hogy te MINDENT feladtál, Ő semmit. De te sok mindent megváltoztattál az életedben, ő látszólag semmit.

Minden kapcsolatban a két fél dönti el, mit fogad el és mit nem. Lehet az egyik fél többet mer és akar változtatni a párja kedvéért, a másik nem. De ezért nem a másikat kell hibáztatni, te is megtehetted volna, hogy nem változtatsz. Csupán a következtetéseket lehet levonni, hogy kinek mennyire fontos ez az egész, és egyáltalán mennyire figyel a másikra (pl. hogy az ő haverjai ne bántsanak meg téged). Ha pedig nem jó együtt, egyik szerint túl nagy a feszültség, szakítotok. Így megy ez....

2013. jan. 7. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!