Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? Volt egy párkapcsolatom, és jártunk hosszabb ideig. Ez megszakadt, mert a párom kiment külföldre.
Fél éve hazajött, de nem talált azóta sem itthon munkát. Mi ketten találkozunk,szeretjük egymást, és arra kér, hogy menjek ki vele külföldre. A gond csak az, hogy nekem itt van a munkám, és beiratkoztam egy egyetemre , amit nem szeretnék semmiféleképpen abbahagyni vagy szüneteltetni.
Én 26, ő 28 évesek vagyunk. Szeretnénk majd házasságot, de a párom szerint előbb menjünk ki pénzt gyűjteni. Esküvőre futná,de a lakás bonyolultabb. Én viszont semmiképpen sem akarom az egyetemet itt hagyni.A párom egyébként angoltanár.
Mit tegyek?
Ez lehet, hogy nem jó tanács lesz, de szerintem hagyd, hogy kimenjen. Magaddal is kell foglalkoznod, el kell végezned a sulit, közben keresel is, nem kellene ezt most feladnod egy bizonytalanabb helyzetért. Ott kint lehet, hogy nem tudnál csak takarító állásban elhelyezkedni, szóval lehet megbánnád, ha kimennél.
Egyébként, ha erős a kapcsolatotok, akkor ezt fenntudjátok tartani és együtt maradhattok. Ha pedig lesz szabadidőd v. pénzed, akkor meg meglátogathatod.
Könnyen beszélek kívülállóként és a helyedben szenvednék, mint a kutya ettől a helyzettől, de én azt tanácsolom, hogy ne add fel az álmaidat egy olyanért, amit lehet, hogy megbánnál.
Ha a pasid pedig nem képes a kompromisszumokra, vagy valahogy megoldani a helyzetet, csak rád akarja erőltetni ezt a külföldi dolgot, akkor hagyni kellene szerintem a dolgot.
1. válaszoló voltam.
De legalább azt csinálhatná, amit szeret. Ott külföldön nem lesz marketing menedzser vagy bármi egyéb magas beosztású ember, hacsak nem tanulja meg a nyelvet rendesen és el nem végez ott valamilyen iskolát. Azért ott sincs kolbászból a kerítés, a külföldi bevándorlóknak meg végképp nem.
Itthon igaz sivárabb a helyzet, de a problémák mindig elkísérnek bennünket, akárhol vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!