Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szeretem még a barátom? Vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretem még a barátom? Vagy egy fellángolást tört rám?

Figyelt kérdés
Évek óta együtt vagyok a barátommal és szeretem nagyon, összeköltözésről is volt már szó. De viszont néha elgondolkodok h télleg ő e az igazi. és sokszor megfordul bennem h mi lenne ha mással lennék. Van most egy fiú aki tetszik de nem hagynám el a barátom érte.
2012. dec. 14. 18:13
 1/6 anonim ***** válasza:
38%
Honnan a francból tudjam, hogy te mit érzel? ...
2012. dec. 14. 18:15
 2/6 AndreaMariann ***** válasza:
72%
az a furcsa,ha valakinek nincsenek ilyen érzései.
2012. dec. 14. 18:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy idő után valóban elmúlik az a nagy szerelem egy kapcsolatban, de helyette akkor is erős érzéseket kellene, hogy érezz a barátod iránt, erős kötődést. Az nem jó, hogy más fiú tetszik, és valószínűleg azért nem hagynád el a barátodat, mert megszoktad már vele és az a kötődés lehet, hogy mégis megvan. És nem akarod a biztosat kockáztatni a bizonytalanra.
2012. dec. 14. 18:22
 4/6 A kérdező kommentje:
utolsó köszönöm, van benne vmi h csak a megszokás és a kötődés. mert biztos pont az életemben
2012. dec. 14. 18:23
 5/6 anonim ***** válasza:
77%

A párodat sosem más miatt kell elhagyni. A kapcsolatban Ti vagytok ketten emberek, akik meghatásozzák.

Elmesélek neked 2 esetemet:

22 évesen összejöttem barátnömmel. 4és fél évig voltam vele. Mindig javult a kapcsolat, csiszolódtunk, de egyfolytában nyugtalan voltam, és volt valami. Vártam, h majd elmúlik, olyan lesz egyszer a kapcsolat, amilyet szeretnék. Hát nem lett. Majdnem összeköltöztünk.

Utána 28 évesen ugyanez, megint összejöttem egy csajjal, akkor már egy év után diagnosztizáltam a problémát.

Egyet megtanultam. Ha a kapcsolatból kifele tekintgetsz, hiányzik valami, nagyon kicsi a valószínüsége h megváltozik. Kell idö még megismered a másikat, de egy idö után nagy meglepetésekre nem számíthatsz. Mindig ezzel jön az ember, h nagyon szeretem. Meg h nagyon fontos, nincs nála fontosabb, meg h nem hagynám el másért. Ez mind nem elég! Nekem is nagyon fontos volt,, én is nagyon szerettem. A kérdés nagyon egyszerü: ezt szeretnéd így, ilyen életet, ezt várod az élettöl? A legtöbben ha ezt öszintén válaszolnak nem a válasz, keresik a racionális érveket, amit Te is felhoztál, h ha nem hagynád el más miatt, akkor biztos ö az igazi. A lelked az, aki nem csap be.

Az alábbi kérdések segíthetnek: öt szeretnéd életed párjául? Fölnézel rá, mint férfi? Boldog vagy vele, mikor vele lehetsz? Vele szeretnél megöregedni, családot, töle gyerekeket, akiben megbízol? És ha még ezeket nem tudod, mert túl friss a kapcsolat, el tudod ezeket képzelni, ha minden úgy marad ahogy eddig?

Ha ez nem így van, arra h megváltozzon egy kapcsolat úgy, h ez bekövetkezzen, lehet várni, éveket, de egy életet is. Én 30 vagyok, de ezek a döntéseim a múltban egy csöppet sem zavar. Ami zavar, h fiatalabb koromban sok évet elcsesztem ilyen tanulópénzre. Az álmaimat nem adtam föl viszont. Inkább az igazi, mint valakivel együtt csak úgy. Mellesleg egy ilyen döntéssel ha a másik nem tud róla, öt is becsaphatod, egy életre. (meg mernéd a barátodnak mutatni ezt a kérdést?)

Nem mondom h egyszerü döntések voltak, életem legkeményebb részei, és meg is viselt. De a boldogságért meg kell küzdeni, tenni kell érte. Aki nem tesz, az kiérdemli a sóvárgást, a folyamatos elégedetlenséget, az egyfolytában ostromló lelkiismereti kérdéseket.

2012. dec. 14. 18:33
 6/6 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm sokat segítettél nekem. a kérdések ráébresztettek sok mindenre. küzdeni kell a boldogságért.
2012. dec. 15. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!