Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan tudnék segíteni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnék segíteni a barátnőmnek?

Figyelt kérdés

Szegénykeg szó szerint utálja magát. Nincs semmi önbizalma, folyton szidja magát, idegeskedik, örjöng. Én nagyon imádom tényleg és úgy segítenék rajta. Jár pszichológushoz is, azt mondja szereti, de nem sokat segít neki :(

Én is kicsit elrontottam a dolgot mivel most kezdtem az egyetemet , és párszor elhanyagoltam mondván, hogy tanulnom kell (meg nagyon ráparáztam az egyetemre,) de így visszagondolva több időt tudtam volna rá szánni.

Szegényke úgy gondolja , hogy ronda, buta és nem lesz belőle senki. Pedig én folyamatosan mondom neki , hogy gyönyörű , okos, és én itt leszek neki , de örökké rágódik azon is pl: hogy én is el fogom hagyni mert megunom... találok jobbat, és ne hitegessem hogy nekem ő a tökéletes mert ez idővel elmúlik. Pedig én tényleg szeretem.

Emiatt sokszor veszekszünk is például mikor egy nehéz nap után chatelünk (hétvégente vagyunk együtt általában) és jön a negatív dolgokkal, akkor nekem egy idő után elfogy a türelmem :( pedig tudom hogy nem kéne, de úgy segítenék rajta de valahogy nem megy.

Mit tehetnék , hogy megszeresse magát?

2012. dec. 3. 12:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Az ilyeneknek tényleg jobb egy pszichológus nekik külső segítség kell.

Mert egy szülő vagy a párja vagy ha a haverja barátnője mondja nekik azt nem hinnék el mert ugy gondolja h csak kedvesek akarnak lenni.

2012. dec. 3. 12:04
 2/6 ASOT ***** válasza:
1-eskének igaza van.
2012. dec. 3. 12:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Szegény... nem vagy könnyű helyzetben.

Talán egy kicsit gonosz, de: mi lenne, ha egyszer keményen megmondanád neki, hogy most már aztán hagyja abba a nyavalygást, a te türelmed is véges! Lehet, hogy pont ez térítené észhez.

Figyelj: teljesen természetes, hogy egy idő után elfogy a türelmed. A lány is észrevehetné magát!

24/N

2012. dec. 3. 12:06
 4/6 ASOT ***** válasza:

Így van ez azért egy nagyon nagy hiszti is ahogy a 3-maska mondja.

gondolj csak bele, egy pasi ha megtudná hogy ilyen szerinted kellene neki?? nem nem kellene neki. De egy határozott pasi meg ennyi idő után kiosztaná rendesen.

2012. dec. 3. 12:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Nehéz sikereket elérni akkor, amikor magunk sem hiszünk abban, hogy képesek vagyunk rá.És nehéz elérni, hogy mások szeressenek, ha alapvetően mi nem becsüljük és nem szeretjük saját magunkat.Ha nem fogadjuk el külső és belső tulajdonságainkat, erényeinket és gyengéinket, ha örökké egy elérhetetlen álmot kergetve olyanok kívánunk lenni, amilyenek nem lehetünk.Az önértékelési nehézségek leküzdésében tud segíteni a pszichológus.Segít meglátni és feltárni a személyiség mély rétegeit, az érzelmek, gondolatok és cselekedetek mozgatórugóit. Azokat a személyiségjegyeket és alkalmazott mintákat, torzult modellkövetéseket, amelyek adott esetben akadályát jelenthetik a kiteljesedésnek.
2012. dec. 3. 12:10
 6/6 A kérdező kommentje:

Dehát alapjáraton olyan kedves lány. Tényleg megérdemelné hogy boldog legyen, mert például emiatt a dolog miatt koncentrálni sem nagyon tud a tanulásra és többet tanul gimis harmadikosként mint én itt az egyetemen. Mert például ha nem megy neki a tanulás délután-este, akkor kiörjöngi magát ( a szokásos "én egy hülye idióta vagyok nem lesz belőlem senki, meg akarok halni") de aztán inkább nem alszik csak 4 órár, felkel hajnalban és akkor belegyötri a fejébe a tananyagot.

De azt mondta , hogy mielőtt nem voltam sokkal rosszabb volt, mert magányosnak érezte magát nagyon nagyon, (mondjuk most is mert nem sok barátja van, én meg csak hétvégente tudok vele lenni az egyetem miatt).

De én tényleg úgy segítenék neki valahogyan, már próbáltam logikus érveket felhozni, pontokba szedni hogy miért értékes és jó ember ( ez ugye alapból nem használt mivel nő<->logikus érvek, jó csak viccelek )

Aztán próbáltam keményebben hogy hagyja már abba a hisztit és szedje össze magát, talán ez vezetett a legtöbb eredményre.

Volt olyan is hogy lefogtam a tükör előtt és addig nyaggattam míg azt nem mondta magáról hogy szép vagyok, de már csak azért hogy engedjem el és haggyam békén.

De ilyenkor kifordul magából és nagyon ideges lesz, arrogáns , bántó és tudom hogy nem direkt csinálja, csak néha elvesztem a türelmemet :(

Ő amúgy 17 éves, én meg 19/F

2012. dec. 3. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!