Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért van az hogy a féltékenys...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az hogy a féltékenységet nem bocsátják meg, a hűtlenséget viszont igen?

Figyelt kérdés

2012. nov. 15. 23:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Aki normális, az a hűtlenséget pláne nem bocsájtja meg!
2012. nov. 15. 23:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Mert a féltékenységgel őrületbe lehet kergetni az embert.
2012. nov. 15. 23:51
 3/8 anonim ***** válasza:
A hűtlenséggel meg kiábrándítani...
2012. nov. 16. 00:07
 4/8 A kérdező kommentje:
A féltékenységet lelehet küzdeni, lehet ellene tenni vagy legalább csillapítani, annak aki akarja. Viszont ha valaki megcsalja a párját az másodjára is megfogja, mondván ha egyszer megbocsát...
2012. nov. 16. 00:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Teljesen helyzetfüggő, ki mit, mikor és miért bocsát meg, és egyáltalán nem általános, hogy úgy van mindig, ahogy leírtad.

A féltékenységet nem megbocsátani szokták, hanem van, aki egyszerűen nem akar így élni. Ha a másik (időben!) változtatni óhajt, akkor nem hiszem, hogy ne adna rá lehetőséget, ne fogadná pozitívan a szándékot.

A féltékenykedés és a hűtlenség alapvetően egy dologban különbözik. Az utóbbi egyszer üt nagyot, az előbbi viszont folyamatosan őrli fel az embert. Hűtlenség esetén egyszer éri az embert a sokk, utána kell dönteni, hogy mennyire leszel türelmes, féltékenykedés mellett viszont folyamatosan fogy a türelem, gyűlik a feszültség és egyszer csak robban, amikor már vége, nincs tovább. Nem tudom, konkrétan ki a kérdésed alanya, de ő valószínűleg az az ember, akit a felőrlődés jobban kikészít, mint az egyszeri padlóra kerülés.

Na most egy csavar: a hűtlenség sokszor a bizalom megingását, elvesztését okozza. Sokan látszólag megbocsátanak, őszintén hiszik is, hogy meg tudnak bocsátani, valójában azonban belül elindul náluk egy felőrlődési folyamat, ami ugyanúgy kikészíti őket, mint ha egy állandóan féltékenykedő partner mellett kéne élniük.

Bizalmatlankodás vagy a bizalom eljátszása... Mindkettő kikészítheti az embert.

2012. nov. 16. 01:37
 6/8 Syrakusa ***** válasza:

Kérdező: Ez marhaság!/Amit a kommentben írtál/

Hogy miért könnyebb megbocsátani?Alap esetben ha egy egyszerű féltékenységi "kirohanásról" van szó akkor alapesetben a hűtlenséget sokkal nehezebb,de gondolj bele abba a helyzetbe amikor mondjuk nap ,mint nap azon megy a vita,hogy biztosan csalod a párod,szinte minden nap miután lehúzol 12 órát......ha akárhova elmész,ha bármit csinálsz csak hallgatsz,h bizti nő/férfi miatt.......hát ezt nehezebben tudom elviselni mint,hogy egyszer félrelépjenek......Nehéz kibírna azt is,és akkor nagyon rossz,de az csak egy alkalom ami lassan "feledésbe"merül,nem pedig évekig nap mint nap előjön.......Remélem érted mire gondoltam,lehet nem a legjobban fogalmaztam meg :-)

2012. nov. 16. 07:33
 7/8 A kérdező kommentje:
Ige ő az a fajta, aki inkább elnézi/ elnézné a félrelépést mint a féltékenységet. Inkább ragaszkodna egy ilyen emberhez,mint aki nem csalná meg soha...és lenézi azt,aki féltékeny, holott tudja miért van,de vagy nem érdekli, vagy egyszerűen nem fogja fel..
2012. nov. 16. 23:29
 8/8 A kérdező kommentje:

6#

Értem én mit akarsz mondani.De a tény az akkor is az,hogy inkább megbocsátják a hűtlenséget mint a féltékenységet..

És a félrelépés is újra feljöhet mikor veszekedés történik,és ez is szálka marad az emberben ez is tönkretehet egy kapcsolatot/házasságot

nem csak a féltékenység.

2012. nov. 16. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.