Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha választanod kéne, akkor inkább gazdag v jóképű pasi kéne?
#29: el vagy tévedve a házassági szerződéseket illetően. A házassági szerződés a házasságba a felek részéről bevitt anyagi javakról, ingóságokról és ingatlanokról szól. Annyi a lényege, hogy ha elválnak útjaik, mindenki a viszi amit hozott. Az együttélés közben szerzett javak pedig feleződnek. Illetve ezen szoktak néhányan vitázni, hogy ki mit vigyen a közösen megszerzett dolgokból.
De ha pl. én beviszem a házasságba a saját tulajdonú családi házam, akkor ha elválok nehogy már még nekem kelljen a saját házam értékének a felét kifizetni, mert ez nonszensz. Na erre van a házassági szerződés.
Mellesleg a vagyonmegosztáshoz házasság sem kell, a magyar törvények alapján 1 év együttélés után is közösnek számít a vagyon - kivéve ha külön nem rendelkeztek róla. Úgyhogy aki nem szeretné hogy lehúzzák, az legyen óvatos. :)
A gazdag, mert nem vagyok bu.zi, de muszáj volt választani :S
20f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!