Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Egy alkoholistán lehet segíten...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy alkoholistán lehet segíteni, ha ő maga nem is akar változni?

Figyelt kérdés

Párom 1,5 éve vesztette el a munkahelyét, azóta iszik, eleinte csak hétvégén de most már nap mint nap. Felajánlottam neki a segítségem, de nem hagyja magát. Azt mondja, hogy ez neki jó.

Választás elé állítottam, vagy én vagy a pia. Azt mondta talpra áll, de ez 2 hónapig tartott, most elköltöztem haza megint. Mert semmi sem változott. Most arra kér, hogy segítsek neki és változik, de szerintem nem is akar...Mit tegyek, hogy segítsek neki, de magamat se tegyem tönkre??

2012. nov. 12. 13:45
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
55%

ASOT:

Talán mert még nem kóstoltál bele, hogy mit is jelent ilyen állapotban lenni ...

De egyébként valóban, ha ő nem akar és nem hajlandó és nem látja be, hogy ez probléma, akkor nem lehet mit tenni. Majd ha elfogadta, hogy beteg és meg akar gyógyulni, akkor lehet neki segíteni.

2012. nov. 12. 14:04
 12/27 ASOT ***** válasza:
100%

Láttam eleget és ismertem elég sok alkoholistát munkám során hidd el.

És elég sok orvossal is vagyok körülvéve.

Engem nem fog senki meggyőzni ezzel kapcsolatban.

és elég sok pénz is az alkohol, és arra van pénze és sír és szenved. lesz@rom az összeset.

azt hiszik nekik a legrosszabb. és kit sajnálnak, ki mellett tartanak ki az emberek mellettük.

2012. nov. 12. 14:07
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Én egyet értek ASOT-al.

Nekem az apám volt alkoholista, nem változott meg segítettünk neki , és egy idő után agresszív is lett, és én idióta sajnáltam őt.

Tönkretette anyám életét , a kis húgomét aki akkoriban 6 éves volt. Anyámat lopta meg az alkoholért.

Nem érdemli meg 1 sem.

2012. nov. 12. 14:10
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

szerintem az alkoholizmusra nem igazán van mentség

én is ASOT-tal értek egyet

2012. nov. 12. 14:20
 15/27 anonim ***** válasza:
52%

ASOT:

Akkor viszont neked kellene tudni a legjobban, hogy betegség ... de ne nyissunk ezen vitát, mert elkezdünk egymásra licitálni: pl. én 6 évet dolgoztam pszichiátrián és láttam ezt-azt, de közeli családtagom is van aki az ... méghozzá gyógyult alkoholista aki most 3-4 "A" klubbot vezet. Valamint az én kis életemben is volt 2-3 év, amikor kőkeményen ittam ... egészen addig, amíg be nem láttam, hogy ezzel mindent elveszíthetek és akkor a magam erejéből abbahagytam.

2012. nov. 12. 14:23
 16/27 anonim ***** válasza:
52%
Segíts barátként. Távoli barátként.
2012. nov. 12. 14:56
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
A válaszokat olvasva lehet, hogy csak zsarolna, hogy menj vissza.
2012. nov. 12. 14:58
 18/27 ASOT ***** válasza:
100%
mindegy , az alkoholizmus alkoholizmus és őket sajnálják, holott nem érdemlik meg.
2012. nov. 12. 15:04
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

én a helyedben elhagynám, mert az talán adhat neki egy motivációt, ha magában nincs meg, másképp nem tudsz segíteni, helyette nem akarhatod a változást

ha tagadja is az alkoholproblémáit, akkor még rosszabb a helyzet

de vannak jó példák, ki lehet belőle 'gyógyulni', nem is betegségnek nevezném, inkább egy állapotnak, ami nem csak az ő problémája, hanem a környezetéé is

éppen ezért nem csak őt kellene 'kezelni', hanem a környezetet is, csakis ilyen esetben lehet változást elérni, hiába az elvonó, ha visszakerül ugyanabba a környezetbe, szinte felesleges

ASOT, most kivételesen nem értek veled egyet

nem gondolom, h az alkoholistákat annyian sajnálnák, mert én mást tapasztalok, én azt látom, inkább elítélik őket

és a gyógyító szakmában alap követelmény lenne az empátia, az elfogadás, amelyik orvos nem így áll a 'beteghez', az az én véleményem szerint vissza is adhatja a diplomáját

ha meg arra gondolsz, h miért maradnak mondjuk nők még így is az alkoholista párjukkal, nos, talán azért mert ők is függnek valamitől, az esetek többségében a kapcsolattól, amiből nehezen lesz egészséges párkapcsolat, tehát zsák a foltját effektus áll fenn

2012. nov. 12. 15:41
 20/27 ASOT ***** válasza:
57%

tudod sokan akik gyógyíthatatlan betegségben szenvednek, azok feleannyi törődést nem kapnak és feleannyi odafigyelést mint az alkoholisták.

ÉS igen sokkal több kapcsolatot, és családot, tönkretehet egy alkoholista mint aki mondjuk rákos.

nem tudom érted e a lényeget.

2012. nov. 12. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!