Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » 32 leszek, a párom 24, fél...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

32 leszek, a párom 24, fél éve vagyunk együtt. A családja nem kedvel (pedig náluk is megvan a korkülönbség, anyuka 12 évvel idősebb) Próbálnak szétszedni minket, a párom meg engedelmesen asszisztál és az van, amit anyuci-apuci mond. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
szerintük túl sokat vagyok együtt a fiukkal, miattam rúgták ki az egyetemről stb. , pedig aztán végképp semmi közöm ehhez és amikor összeköltöztünk, anyuci fogta magát és szétköltöztetett minket és a párom nem csinált semmit.Folyton elrángatják mindenféle ürüggyel, hogy segíteni kell meg ilyenek, engem levegőnek néznek, az, hogy esetleg mi terveztünk vmit, az őket nem érdekli. A párom meg engedelmes kiskutyaként fut haza. Mert függ tőlük, mert eltartják, mondta, mikor ezt problémaként jeleztem neki. Legutóbb egy szó nélkül eltűnt, csak egy sms-tküldött, hogy lelépett anyucival, max 1 napra - ennek 5 napja. És mindig ez van, megy a vetítés, csak úgy eltűnik és nem mondja meg, mikor jön haza. Totál ki vagyok borulva, nyugtatókat szedek, bőgök, így még nem aláztak meg életemben. Úgy érzem, vannak ők meg vagyok én, kizárva a párom életéből, sosem leszünk család, sosem lesz közös életünk, jövőnk, pedig mindig családra, gyerekre, szeretetre vágytam. Többször akartam szakítani, de eddig nem tudtam elhagyni, pedig talán jobb lenne. Nem értem magamat. Mi a fenét csináljak?????
2012. nov. 5. 12:19
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
A szülei folyton zsarolják. Agresszívek. Hangosak. Az anyjával egyszer találkoztam, de rendesen félek tőle, a kisugárzása is olyan, hogy összehúzódik a gyomrom a közelében egész kicsire.Az apja jobb fej, de ő is diktátor-fajta. Ezek után... Vagy nyelek még jó sokáig és próbálom magam elfogadtatni vagy ennyi. A páromtól meg valami határozottságot várnék el, hogy a páromként viselkedjen végre, de attól tartok, ez lehetetlen. Többször próbáltam beszélni vele, de mindig hárított, egyik fülén be, a másikon ki. Én meg csak üvöltök vele, kiborulok, bőgök és mindig adok egy utsó utáni esélyt.
2012. nov. 5. 15:49
 12/21 A kérdező kommentje:
Nagyon rossz érzésem van az egész kapcsolat kimenetelét illetően. Ő mindig azt mondja, a bátyját is így szivatták 5 évig, őt is eltiltották a nőjétől, kb 2 hetente tudtak találkozni, de aztán a bátyja befejezte az egyetemet és összeházasodtak, aztán jöttek a gyerekek és azóta jobb a helyzet. De a bátyja kicsit más ember mint ő, felnőttebb, határozottabb, mindig tudta mit akar, melózott végig suli mellett és már suli alatt elgyűrűzte a feleségét is. A párom esetében kétséges, hogy egyáltalán befejezi-e az egyetemet (mármint ha visszaveszik), nem igazán ízlik neki se a tanulás, se a munka, csak a qrva számítógépen játszik egész nap és egész éjjel (mmint amikor nem anyuciékon csüng. Egyébként egy imádnivaló fickó, csak anyuci pici fia...
2012. nov. 5. 15:55
 13/21 anonim ***** válasza:

Mindenki szeretnivaló, ha eltekintünk a rossz tulajdonságaitól :D.

Amúgy ne reméld, hogy ez meg fog változni, neki ez a kényelmesebb. Ha meg akarna változni, már tett volna erre kísérletet, amikor eltiltottak tőle. Márpedig, ha nem változik meg, akkor ezt életed végééig is szenvedheted. A bátyjáéknál is pl JOBB a helyzet, azaz nem jó, hanem jobb, mint volt. Nem mindegy minél és mennyivel jobb! Szerintem vegyél egy nagy levegőt, és gondold végig, hogy ha kívülről nézed az egészet, milyen REÁLIS opciót látsz arra, ami ezt az egészet pozitív iránya tereli. Ha el tudtok szökni anyukától, akkor te leszel az új anyukat, ezt itt meg is ígérem neked!

2012. nov. 5. 16:04
 14/21 A kérdező kommentje:
Az nem baj, ha én vagyok az új anyuka, illetve ez a kisebbik baj, ilyet már játszottam, valamelyest még imponáló is (kivéve amikor egy töketlen, határozatlan balf...sznak érzem a "férfit" magam mellett). De hogy ennyire nem bír és nem is akar elszakadni, az gáz. Persze mert így kényelmesebb. Ez nekem nagyon fura, mert meg lett volna az esélyem, hogy ugyanezt játsszam az én szüleimmel, de én köszöntem és nem kértem belőle, hogy belepofázzanak az életembe, egyetem mellett mentem szépen melózni és eltartottam magam, szép lassan leépítettem őket és lett egy hozzávetőleg normális életem. De ehhez az én AKARATOM kellett, ami emberünknek nincs, bár váltig hangoztatja...
2012. nov. 5. 16:22
 15/21 anonim ***** válasza:

Persze, értem, hogy az anyuka szereppel nincs problémád, mert anyuka szerep és anyuka szerep között is orbitális különbségek vannak. Itt én arra akartam célozni, hogy a pasidnak az az igénye, hogy legyen mellette valaki, aki igazgatja az életét, döntéseket hoz helyette és kinyalja a seggét.

Ha arról lenne szó, hogy az anyai gondoskodás, a háztartás vezetésében, a finom házi kosztban, a mosott és vasalt ruhákban és úgy általában az otthon biztonságában és melegében nyilvánulna meg, az teljesen normális dolog. Sajnos a te párod viszont szarik magasról az életre, így ha nem akarsz eltartani, etetni, ruházni és munkába zavarni egy szerencsétlent, miközben az anyós jár a nyakadra, akkor el kell gondolkodni a váltáson.

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, mert nekem az az alapvető filozófiám, hogy a kapcsolat megmentésére adok tanácsot, a szakítás, mint opció később is adott lesz; ellenben itt sajnos nem tudok semmi értelmessel szolgálni, ne haragudj. Találkoztam már hasonló figurával, mint a párod, az akkori párkapcsolata is hasonló volt, és sajnos a végkimenetel is... :(

2012. nov. 5. 22:46
 16/21 A kérdező kommentje:
Most elfelejtette a névnapomat - ami ugye annyira nem nagy dolog, nem szeretem magam ünnepeltetni, nna de azért a barátomtól elvárnék legalább egy kis figyelmességet (legalább egy böffentést, hogy nna füled érjen bokáig). Na de sebaj. Ezenkívül kb egy hónapja pofázom neki, hogy most van egybe 5 nap szabim, legyen velem, mert decemberben hajtás van, alig fog látni - erre a szabadságom 2. napján felkerekedik, hogy megy anyucihoz Katalin-napozni, mert nagy családi ünnep, majd visszajön... Hmmm? Alázás vagy alázás?
2012. nov. 23. 17:39
 17/21 anonim ***** válasza:

Tudom, mennyire kemény ez, tényleg nem akarok érzéketlennek tűnni, hidd el megértem, amit mondasz, de muszáj kimondanom: szóltam, vagy szóltam?

Tényleg fáj ezt mondani, de ő nem akar változni, mert egy kisgyerek azt teszi, amit szabad neki, nem tud előre gondolkozni, nincs önálló értékrendje. Sajnos, ha pótanyuka vagy, pont ezt erősíted benne, és ez a fagyi mindig visszanyal.

2012. nov. 23. 17:54
 18/21 A kérdező kommentje:
Tudom, megmondtad, hogy ez lesz, sokan mondták már és a józan eszem azt diktálná, szálljak ki ebből az egészből, de... De valamiért mégsem tudok. Tudom, ha kilépek ebből a kapcsolatból, nem lesz visszatánc, az én döntésem egy életre szól. Nem is kilépni akarok, mert szeretem ezt a kis hülyét, csak változtatni kéne. Mindenesetre most ultimátumot kapott, hogy egyszer az életben döntenie kelljen végre.
2012. nov. 23. 18:15
 19/21 Hanariko ***** válasza:
Hiába kapott ultimátumot, ebben is ugyan olyan szerencsétlen lesz, és majd fut az anyjához, aki meg mit fog neki mondani? Na mit?
2012. dec. 9. 20:14
 20/21 anonim válasza:
Mi lett ennek a kapcsolatnak a vége? Lehetne tudni? Hasonló szituban vagyok és érdekelne...
2014. okt. 3. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!