Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözés - tapasztalatok? Mire érdemes figyelni? (A lány 18, én 22)
Igen, nekem is ez tűnik a legjobb megoldásnak. Csak a közös kassza miatt lehetnek olyan dolgok, hogy "ezt meg minek kell megvenni?"... Vagy az egyik fél inkább minőségit akar venni, a másik meg inkább spórolna -- és ezek még változhatnak is "termékcsoportonként", pl. minőségi fogkrém, de a legolcsóbb sonka :D Persze lehetne "ki-ki a magáét" alapon, és akkor nincs vita, de az egyrészt nem együttélős megoldás, másrészt sok olyan dolog van (tej, kenyér...), amit mindketten fogyasztunk, meg azért a dolgok többségét most is mindig felezzük, akárki is veszi :)
Egyébként kitől kapom ezt a sok éjjeli válasz? :) Te F/L, kor?
Még annyi, hogy nálunk úgy volt, hogy a anya oda adta mindig apának a pénzt és közösen beszélték meg, hogy mire költik, így nem volt veszekedés. Ez volt olyan 10 éve.
16/F - remélem nem baj, hogy fiatal vagyok, bár a pénzügyekhez elég jól értek, többek között Országos Matek 2. stb.
Szerintem legyen kettős kasszátok!
1. kassza: közös kassza
Ide raktok be pénzt mindketten, támogatom azok ötletét, akik a tej, kenyér, fogkrém, villanyszámla, és egyéb dolgok, kiadások megosztása szerint gondolkodik, azaz tied a rezsi, övé a lakbér, stb, a lényeg hogy ne hárítsátok egymásra a problémát, és ne anyagiaskodjatok annyira, azaz értem ezalatt azt, hogy ami úgyis felesleges, az jó olcsón, ami hosszútávú, az legyen praktikus!
2. kassza: magán kassza
Ez meg azért jó, mert elkerüli az esetleges cirkuszt, hogy " az a 3 doboz sör már minek kellett neked, azt a hülye papucsot minek vetted meg " - minek? csak!
Magán kasszámból van, pofa lapos :DxD
Meg például barátnődnek születésnapja van, veszel neki 1 szál rózsát meg egy plüst, az kapásból vagy 2500 Ft, és emiatt nem fogja mondani hogy " jajj, de nem kell ilyenekre költened a pénzt... " :)
szerintem a lakassal es a kajaval kapcsolatos koltsegek menjenek kozos kasszabbol. nagyjabol ugyanannyit fogyaszttok, max mas dolgokra megy el egy resze, de vegulis ugyanott lesztek. na meg a kulon kaja az max lakotarsi viszony, nem egyuttelos. az en kajam, a te kajad, abbol csak kinallak, de cirkusz van ha epp nem vagyok otthon, megkivanod es megeszed.vagy h suttok egy ebedet a te krumplidbol, az o husabol? szeritnem ez hulyeseg. amire a kulon kassza kell a ruha, ekszer es kiegeszitok, ajandek, szolgaltatasok (mobil szamla, fodrasz, kozmetikus,stb), bulizasok (pl ha kimegy a baratnoivel es te sorozni) igy megtanulja beosztani is mert van sajat penze de a megelhetesi kassza nincs veszelyeztetve 1 hirtelen kitort vasarlasi vagy miatt.
ami az egyutt lakast illeti.... a wc uloke szemely szerint nem gond, ugyanugy reklamalhatna o is ha lehajtva hagyom nem? :p viszont a fogkremes kupak, h a fogkremet az aljarol nyomjuk precizen vagy csak belemarkolva a kozeperol mar komolyabb problema :p a takaritas,fozes,mosogatas.... egyes "regi vagasu" fiuk kiakadnak ezen de szeritnem amig a lany is ugyannyit vagy tobbet dolgozik/tanul mint a fiu miert csak neki lenne kotelessge a hazi munka? mind2 erdeke h kaja legyen az asztalon es tisztasag a lakasban. ha eltartott norol beszelunk aki egesz nap otthon van a pasi meg gurcol jogosan varhato el a kiszolgalas. de ha pl neked van 1 kis szabad idod es neki masnap vizsgaja van nyilvan nem varhato el h o mosogasson. szoval szeritnem ezt meg kell osztani. tied a furdo, enyem a konyha takaritasa. te porszivozol, en port torlok. ma en fozok es te mosogatsz, holnap forditva. de ez leginkabb az idobeosztasotk fogja meghatarozni. a baj akkor lesz mikor senkinek nincs ideje/kedve, olyankor legjobb egyutt csinalni. ne legyen nagyon szigoru program erre mert abbol utolag csak veszekedes lesz, de ha mind2en erzitek h mikor kene vmit mozditani nem lesz baj. na meg ha az 1ik faradt biztos jol esik neki ha agyba kapja a reggelit vagy a vacsit vagy munka kozbe kap az asztalara egy tal meghamozott gyumolcsot. szeritnem ez joerzes es figyelem kerdese, ha idovel ezt nem hanyagoljatok el nem lesz gond.
23:50-esnek:
Félreértettél a harapással! :) Az a stílusra szólt ("Neked is ugyanúgy lehetne...!"). Szóval én bármilyen házimunkát nagyon szívesen végzek, egyenjogúság van :)
A pénzvisszakérés meg... Én dolgozom, de nem keresek túl sokat, ő viszont nem dolgozik, csak a szüleitől kap néha pénzt. Pár hónapja nagyon megtetszett neki egy felső (10e Ft) de nem volt pénze, hát mondtam, persze megvesszük, hátha már nem lesz. Ha mindkettőnknek sok pénze lenne, bizonyára mi sem kérnénk vissza, ha néha pár ezer forinttal kisegítenénk egymást... De így elég egyoldalú, és ha ilyen tételt nem kérek vissza, az már majdnem olyan, mintha eltartanám. Pár száz forint nyilván nem visszakérős, de több ezer már igen. Ellenvélemények?
elozo vk. ami meg nalunk "nagy" gond volt:
o nyitott ablakkal szeret aludni ergo reggelre hideg es vilagossag. en meg csak full sotetben es jo melegben alszom jol mert folyton kitakarozok es megfazok es fenyben egyszeruen nem birok aludni marpedig keson fekszem, keson kelek.
reggel en az elso vagy masodik csengesre kelek, o 1 oran at 5 percenkent visszanyomja a szundit az ebreszto orara.
neha ciki ha a wc-n buz van az elozo utan...... :p
adjatok meg egymasnak az intimitast. ok ha nagyon siettek es foglalt a furdo h bekopog az 1ik h bejohetek gyorsan fogat mosni? ez meg edi is. de en pl utalom ha "ramtornek" a furdoben, foleg ha epp wc-n ulok (es meg fejbe is vag az ajtoval) vagy szortelenitek vagy a fel szemem van kifestve. hulyen hangzik de szerintem illetlenseg kerdezes nelkul ratorni az emberre, ennyi maganszfera kell es ajanlott is. de ez egyben toeltek is fugg h mennyire igenylitek.
a paplan nalunk megint nagy problema mert en folyton elrangatom az egeszet ugyh nekunk 2 db egyszemelyes paplanunk van (es neha meg igyis 1 van mellettem es az ove rajtam, o meg vacog:P) ugyh a kozos paplan nem biztos h jo megoldas.
ezek igy hulyesegnek hangzanak de neha igenis "nagy problemak" tudnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!