Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözés - tapasztalatok? Mire érdemes figyelni? (A lány 18, én 22)
"előtérbe kerülnek az addig ismeretlen rossz tulajdonságok"
hát legfőképpen ez. pl. nem mosogat senki és te elvárod barátnődtől, hogy mosogasson, ő pedig azt mondja, hogy neked is ugyanúgy lehetne.. már is egy probléma. stb.
takarítás, úgy hagytad a csapot már harmadjára, fel hajtva hagytad a wc ülőkét..
amíg az ember a szüleivel lakik, addig ezeket nem teszi szóvá, de ha össze költözik valakivel, akkor egyből..
nah meg a pénzügyek :S
"te elvárod barátnődtől, hogy mosogasson" -- szerintem a legjobb (pláne az elején), ha nem elvárom, hanem megkérem.
"ő pedig azt mondja, hogy neked is ugyanúgy lehetne" -- ha így válaszolna, meg is harapnám :] bár én is szívesen mosogatok, mert akkor tényleg szépen vannak eltörölve az edények :D
A pénzügyeket hogy érted? Mire figyeljünk?
Hát.. pl. ne sajnáljátok egymástól. Ha kér pénzt, adjál neki és ne kérd vissza, maximum, ha már neked sincs. Rezsit stb. felezzétek el, vagy pedig csináljatok egy családi kasszát, ahova havonta mindketten beraktok 30-40e ftot vagy kevesebbet-többet rajtatok múlik. Abból fizetitek a rezsit és elmentek nyaralni, ha marad belőle. Bár nem tudom, hogy 18 évesen dolgozik-e.
Én még nem költöztem össze a barátnőmmel, de már sokat gondolkoztam rajta, hogy én hogyan csinálnám.
Én albérletben lakom, és én fizetem majd a lakbért, ő a rezsit (így jobban jár, mint ha mindent feleznénk).
Viszont most kezdi a fősulit, és otthonról kb. annyit kap, ami a rezsire elég lesz... De azért szeretne mellette dolgozni, de annyit nem tud suli mellett keresni, mintha főállásban akár minimálbéren is lenne.
Olyan viszont nincs, hogy tőlem kérjen pénzt erre-arra, én meg ne kérjem vissza :) Különben hogy edződne a felnőtt létre? Az csak a szülőkkel van, hogy pénzt kérünk, és nem várják vissza :)
Igazad van, csak akkor normális hangon kérd vissza a pénzt.
Egyébként csak ajánlani tudom a Mc Donald's-t, nővérem ott dolgozik és egyetemista, abból tudja fizetni a rezsit és tud venni magának ruhát stb. és akkor megy be, amikor akar. (egyeztetnek)
A Mekiben semmiképp nem akar dolgozni, és ebben támogatom is (egyik volt barátnőm is Mekis volt egy ideig) :) Magántanítani szeretne, azt meg egész jól lehet suli mellett csinálni.
Pénz: már így is tartozik nekem, de emiatt nincs semmi konfliktus; tisztáztuk, hogy amikor már lesz jövedelme, olyan ütemben adja meg, ahogy neki kényelmes. Bár most meg tudná adni a ballagásra kapott pénzből, de szeretném, hogy megtanulja beosztani a pénzét -- ezt viszont csak úgy tudja, ha van is neki :)
Én általában eleve annak vagyok a híve, hogy mindent meg lehet szép szóval, felnőtt emberek módjára beszélni, veszekedés nélkül :)
Amitől anyagi téren egyelőre félek, az a bevásárlások... Felezzünk? Az olyan "nemegyüttélős, nemcsaládjellegűs". Egyszer én, egyszer ő? Akkor mindenki arra tartogatja a drágább kívánságait, amikor a másik soros a fizetéssel. Persze megoldható, ha utólag pénzfeldobással döntünk :D Esetleg minden hónapban rakjunk félre fejenként 10-15 ezret közös kajakasszába? Akkor a "kevesebbet fogyasztó" érzi úgy, hogy a másik drágább/több kajáját is ő fizeti... Van erre egyáltalán megoldás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!