Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Álszentek vagyunk vagy tényleg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Álszentek vagyunk vagy tényleg hiszünk a párkapcsolat/ házasság szentségében?

Figyelt kérdés
sok olyan kérdés van, hogy megcsalnád-e a párod, hazudnál-e, stb, és az ilyenekre mindig olyan felháborodott válaszok érkeznek, hogy én soha, mert szeretem, mert örök, mert mindenki megérdemli az őszinteséget. csak az érdekel, hogy valóban hiszünk ezekben az elvekben, vagy csak mondjuk, mert jól hangzik? hiszen a válási statisztikák nem ezt mutatják. a megcsalást csak példának hoztam fel, nem követjük el feltétlenül, de a hazugságot már annál inkább. szerintem az is az, ha úgy élünk valaki mellett, hogy elegünk van az egészből(most vonatkoztassunk el attól, hogy sokszor nincs más lehetősége az illetőnek). vagy aki itt mondjuk egy válasznál a nagy elveket hirdeti az sosem válik el, hazudik vagy kalandozik el legalább gondolataiban sok év együttélés után? vagy hol van az a határ, ahol még a legnagyobb "hívő" is feladja? köszi a tapasztalatokat, véleményeket.
2009. aug. 10. 13:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy álszentek vagyunk. (vagy legalábbis remélem, hogy a többség nem az) Az általad idézett kérdések zöme nagy valószínűséggel tizenévesektől származik. Ha az ember elmúlik már 20-30-40 akárhány éves akkor sok mindenről egy picit másképp gondolkodik mint tette azt tizenévesen. Nem vagyunk fából és nem szabad semmire kijelenteni azt, hogy én soha nem tenném meg ezt vagy azt.
2009. aug. 10. 13:50
 2/10 anonim ***** válasza:

Szerintem van aki álszent, valaki meg hisz a mesében :)

Igaz, hogy még csak 18 vagyok,de már nem tudok hinni senkinek aki úgy közeledik hozzám. Lehet elromlott benne valami, nem tudom. Pár hónapja hittem a nagy Őben meg az örökké tartó szerelemben, de a szerelem nem tart örökké, mert átalakul szeretetté, ha ezt eltudja fogadni mindkét fél akkor még lehet jövője a kapcsolatnak. De sok ember félrelép, tisztelet a kivételnek, még én sem léptem félre :) Lehet még változik a véleményem ha érettebb leszek, de én már nem hiszek vakon senkinek és nagyon hezé megtalálni azt (ha megtalálja az ember) akivel tényleg sokáig és boldogan együtt vannak.

2009. aug. 10. 14:03
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt mondom, hogy olyan dolgokról ne nyilatkozzon senki vaktában, amit nem élt át. Mert más megtapasztalni valamit és más megélni. Véleménye lehet, de az vélemény legyen és ne durvaság és ítélkezés. Talán jobban értene mindenki mindent ha a dolgok mögé is látna és az is érdekelni hogy mi miért történik. A lényeg az, hogy kevés igazán hűséges pár van a világon, sajnos.

Már én sem tartozom közéjük, de az oka fontosabb, mint maga a tény.

2009. aug. 11. 10:07
 4/10 anonim ***** válasza:

Egyetértek ezzel :)

(2ik voltam)

2009. aug. 11. 14:26
 5/10 anonim ***** válasza:

Csak mese... Én is észrevettem, hogy az itt válaszolók zöme rendezett, boldog, harmónikus életet él. Ez általában inkább csak gondolatban létezik szerintem. Meg mellette itt mindenki tisztességes, cseppet sem önző, tökéletes a kapcsolatuk a létező, vagy elképzelt párjával, aki szintúgy tökéletes, akárcsak ők maguk. Itt mindenki mindenkinek jót akar, én meg nem, ezért folyamatosan lepontoznak...:D

Véleményem szerint 2 tábor van: akik hisznek benne, és akik szeretnének hinni benne...

-ReapeR-23/F

2009. aug. 12. 19:12
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor én csak hinni szeretnék benne :)
2009. aug. 12. 19:43
 7/10 anonim ***** válasza:
előre leszögezem, nem vagyok álszent. nem csaltak, nem csaltam. soha. nem is fognak, és nem is fogok. nem hiszem, hanem tudom, hogy van sírig tartó, örökre szóló szerelem. és igen, a házasság egy szentség..egy szövetség..amit csak úgy vállaljon be mindenki, ha valóban így is gondolja..másképp nem érdemes.. 25/nő
2009. aug. 12. 19:49
 8/10 anonim ***** válasza:
19:49-es vagyok. annyit még hozzáfűznék, hogy lassan 7 éve élek a párommal boldogságban, harmóniában, szerelemben. 3 éve pedig házasságban. bármennyire hihetetlen némely megkeseredett ember számára, de ilyen is van..létezik.
2009. aug. 12. 19:54
 9/10 anonim ***** válasza:

Érdekes az utolsó válasz... akkor te a szerencsések közé tartozol aki rögtön megtalálta a Tökéletest.

Viszont egyetértek -ReapeR-23/F-vel és azzal is, hogy nem a tény számít, hanem az ok.

A párom rock zenész tudja, hogy nem verem nagy dobra, ha megcsal és nem rendezek jelenetet csak tudjak a dologról. Sokan nem értenek meg, de ha szeretem, akkor nem akarom kínozni, tudom, ha megtenné (elméletileg nem tette meg) akkor rosszul érezni magát és nekem a bűntudata elég. Ezt vállaltam amikor igen mondtam a kapcsolatunkra. Tudom, hogy a zenész a legveszélyeztetettebb faj.

23/L

2009. aug. 12. 20:01
 10/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

kedves 19.54, miért megkeseredett ember az, aki nem hisz a tökéletesben?

és mindenképpen elítélendő az a kapcsolat, amelyikben a megcsalás elfogadott bizonyos keretek között(mint kedves utolsó válaszolónál)? vagy elfogadható, mint egy "másféle életstílus"?

2009. aug. 13. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!