Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennél, a ha a párotok tiltaná neked a cigizést miközben ő sorra gyújt rá társaságban?
22/F vagyok.
A barátnőm (23) sok éve dohányzik. Fél éve jöttünk össze, addig én soha nem dohányoztam és még a kapcsolatunk legelején ő vett rá hogy próbáljam ki a cigit. Kipróbáltam, jó volt, azután hetekig a társaságban én is rendszeresen beleszívtam a cigijébe... Jót tett a hangulatomnak... Aztán hirtelen eltiltott. Sok konfliktus volt emiatt.
Alapvetően tiltja nekem és szakítással fenyeget ha mégis rágyújtanék... Még nem akarom kipróbálni tényleg szakítana-e emiatt....
Már nincs kedvem társaságban menni vele, mert minden ismerőse dohányzik és én megalázottnak/kívülállónak érzem magam emiatt, hogy betartom ezt a tiltását...
Pedig nem is akarok cigizni igazán, mert nemrég (rövidke szakítás más okból) elszívtam egy szálat és hányingerem lett tőle... (Nem szoktam bírni sem az alkoholt, sem más káros dolgot, érzékeny a testem..)
Szóval az elv zavar iszonyatosan, hogy "te nem cigizhetsz, de én igen." Persze egyetértek vele hogy káros meg ha úgy gondolok rá, akkor jól esik hogy védi az egészségem.... De semmi jelét nem látom hogy picit is igazságtalannak tartaná hogy ő meg akár 1 doboz cigit is elszív egy parti alatt, mert "partin szokás".... Ő az mondja, próbált leszokni de nem tud...
Megbeszélni ezt már nem tudjuk, tabu téma lett mert sok volt a veszekedés miatta.
Ő csak azt látja hogy én káros szenvedélyre akarok rászokni, én viszont azt látom hogy tilt tőlem valamit amitől jobban tudnék barátkozni (nekem ez problémás és a dohány segített a szorongásaimon) és tilt tőlem valamit amit magának megenged és semmi jelét nem mutatja annak, hogy ő le akarna szokni vagy hogy zavarná hogy nekem tiltja miközben ő csinálja
Ti mit tennétek?
Köszi szépen
Lelkiismeret furdalása van, amiért (majdnem) rászoktatott.
Abba viszont nem gondol bele, hogy ez nem korrekt, pláne szakítással fenyegetőzni.
Ezt így meg lehet neki mondani, mármint hogy nem korrekt fenyegetőzni. Meg esetleg azt, hogy neked is úgy lenne könnyebb megállni a dohányzást társaságban, ha nem látod őt sem cigarettázni.
1. eleve nem kellett volna rászoknod a cigire egy nő miatt;
2. ha már rászoktatott, akkor ne dumáljon, vagy járjon elől jó példával, és tegye le azt a szart;
3. csere, de minél hamarabb, elvégre csak zsarol, hogy legyen indoka lelépni!
4. szokjál le a cigiről, míg könnyebben megy!
Amennyiben nem dohányzol, ne is próbáld! Nem hiszem, hogy ma Magyarországon megalázottnak és kitaszítottnak kellene érezned magad azért, mert nem dohányzol.
Én speciel, nem dohányzok. Nem is tudnám magam elképzelni, hogy csókolózok egy dohányzó emberrel. Tehát már olyan állandó társam sem lenne, aki dohányzik.
A másik, hogy azt sem tűrném el, hogy valamit is megtiltson nekem, amit egyébként Ő is csinál. Megkérhet rá, de Én döntöm el, hogy mit teszek. Ha emiatt szakítani akarna velem, akkor az a kapcsolat nem is kapcsolat.
szerintem a párod és közötted rendkívül labilis lehet a kapcsolat. még akkor is, ha ezt Te esetleg nem veszed észre. Mi az, hogy egy kapcsolatban valaki tilt a másiknak valamit? Ezt csak a szülő és gyermek kapcsolatában lehetséges, az is egy bizonyos korig.
Tudod ám mikor...
Ne legyél papucs! Ne hagyd magad, mi az h neki lehet neked nem, azért álljon már meg a menet.
Ez a kettős értékrend tipikus esete, és marha nagy igazságtalanság. A magam részéről én mérhetetlenül kiakadnék, mert a tanácsot elfogadom, a javaslatokat meghallgatom, de egyrészt visszautasítom a tiltást is, másrészt ha valaki elvár tőlem valamit, amit ő maga nem tesz meg, az éktelen haragra gerjeszt.
Egyetlen lehetőséged van, hogy férfiasságodat megmentve legyőzd ezt a problémát: velőtrázó ordítás kíséretében teljes erőből szájon kell vágnod a barátnődet egy nagy mélyhűtött hallal. Ebből azonnal tudni fogja, hogy nem értesz egyet vele.
Micsoda? Pont, hogy az a szánalmas már, ha valaki dohányzik. Rossz szokás, káros és kellemetlen. Én tudom, mert dohányoztam, de megutáltam. Mindig rágóztam, mert büdösnek éreztem a leheletem a cigitől, keserűnek a nyelvem. Frusztrált megcsókolni egy nem dohányzó lányt. Most, hogy leszoktam, jobban érzem magam. Ettől függetlenül a társaságomban többen dohányoznak. Attól még nem "ciki" ha te nem dohányzol. Ez mindenkinek a maga döntése.
A dohányzás függőséget okoz és az elején még úgy is érzed, hogy ez neked jó és kell. Később már csak megszokásból és muszájból fogod szívni, ha így fojtatod. A leírtak alapján még nem szoktál rá, csak "társasági dohányos" vagy. Jobb a helyzet. A te döntésed, de ha leteszed a cigit a kapcsolatod is rendbe fog jönni és ugyanúgy járhatsz a régi társaságba, csak legyen tököd visszautasítani, ha megkínálnak. Ez a legnehezebb.
28F
Köszönöm mindenkinek, és ha valaki hozzátenne valamit, tegye!
Egyébként tényleg papucs vagyok, de ez eddig jól jött ki.
Ha nem tekint egyenjogúnak, azt viszont nem tudom elfogadni..
Én is legszívesebben szakítanék, de még nincs erőm hozzá. Mindent el tudnék vele képzelni a jövőben... De még nem sikerül belátnom hogy ő "már csak ilyen" és hamis illúzióba vagyok szerelmes..
Azért igyekszek férfiasabbá válni, ironikus hogy ő is sokszor panaszkodik hogy nem vagyok elég férfias :D
#8:
Érdekes amit írsz, pl én sem tudtam korábban elképzelni hogy egy dohányzó lánnyal jövök össze... Sajnáltam őket hogy nem tudják megállni..
Egyébként lehet orvoshoz/pszichológushoz kéne mennem, mert tényleg feszengek társaságban és a cigi ezen sokat segített (az alkohol nem). Sok más természetes/vényköteles dolgot kipróbáltam már, de azok nem hatottak így...
Fontos hogy semmi bajom nem lenne ha megtiltja nekem a dohányzást, mert szeretem az egészséges életmódot... De akkor lássam hogy ő is teljes erőből le akar szokni és dolgozik ezen...
Mi a fene volt olyan haszontalan a válaszomban?
Igenis állj a sarkadra és mondd meg neki, hogy nem korrekt a hozzáállása. Ha ezért lepontoztál, tényleg papucs vagy.
Szerintem ezt meg tudjátok beszélni. Valószínűleg csak lelkiismeret furdalása van, hogy esetleg miatta szoksz rá, ettől akar megvédeni téged.
Egyébként meg a rászokásról annyit, hogy bárki abba tudja hagyni a cigizést, aki akarja, az nem a heroin azért. Nagyapám 80 évesen hagyta abba, 14 éves kora óta dohányzott, legalább napi 1 dobozzal szívott el, volt, hogy többet is. Nikotintapaszt, tabletta és egyéb leszokást könnyítő dolgok nélkül hagyta abba, orvosi felügyelettel, vitaminokkal, tisztítókúrával. Ezek után szerintem bárki abba tudja hagyni...
Apám ugyanígy egyik napról a másikra hagyta abba, igaz, hogy ő "csak" 20 éven keresztül dohányzott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!