Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tolerálható-e, ha a párom a régi kedvesével több éve
szakított, de még mindig intenzíven tartják skype-on,
msn-en a kapcsolatot? Higgyem el, hogy ez "csak" barátság?
Figyelt kérdés
A barátommal (mindketten 40 feletti elvált felnőttek vagyunk) 3 éve vagyunk együtt. Volt egy korábbi kapcsolata, kb. 4 évig tartott, majd a nő kiment külföldre, és immár 6. éve kint él. Mi már több krízist is megéltünk az ő kapcsolattartásuk miatt, ami "hála" az internetnek, olykor elég intenzív: munka közben csetelések napi szinten, videohívások stb. Miután beleláttam egyszer a beszélgetésükbe, azt is tudom, hogy kitárgyalják a mi magánéletünket, ami engem nagyon bántott, hiszen a volt nő miköztünk szinte tabutéma, én úgy vettem, lezárta, elengedte, továbblépett rég. Szakítottam a párommal emiatt az eset miatt, de ő váltig állította, hogy baráti beszélgetések ezek, nem akart ő bántani, hiszen engem szeret, és a nő nagyon messze van, rég nem akarnak egymástól semmit. Megbocsájtottam, visszafogadtam, mégis bennem van a bizalmatlanság, ami napról napra mérgezi a kapcsolatot, nem éreztetem vele, de a feszültség itt van. És a sok kérdőjel, miért is teszi ezt velem, a valóságos életünk mellett miért kapaszkodik a régibe, hacsak virtuálisan is...
Szia. En megertelek. Igaz en is kulfoldon elek, es a baratom nehezen torlalja azt, hogy beszelek az exemmel. Viszont mi mar reg szakitottunk, es regota csak baratok vagyunk. Szoktunk beszelni a skypon hivassal, de nem kuldok kamerat!! Szerintem az mar tiszteletlenseg, de ez csak az en velemenyem. Viszont valoban ha a baratom csinalna ezt, engem is rosszul erintene. Azt kell mondjam, nem egeszseges ha ennyit beszel az exevel, de hat mindeki mas, es mindeki mast gondol, mindekinek mas a moralja.
2012. okt. 16. 17:52
12/18 anonim válasza:
Hát igen, ha befizetésekre stb-re kéri a párodat, akkor ez tényleg inkább már csak olyan érdekkapcsolat-féle, haverság.
2012. okt. 17. 05:00
13/18 A kérdező kommentje:
Igen, az biztos, hogy mások vagyunk, más síkon gondolkodunk, a párom nem is érti, hogy mi zavar engem, számára ezek ártatlan beszélgetések. Én viszont magamból indulok ki, és tisztelem annyira a társamat, hogy nem csetelgetek más pasival, egyrészt nincs is rá igényem, másrészt tudom, h rosszul esne neki. Azt egyébként értem, hogy a nő miért akarja fenntartani a kapcsolatot, hiszen neki kényelmes, hogy van, aki itthon intézgeti az ügyeit, de hogy D., az én párom, miért nem tud lekattanni, az rejtély... Ja, hozzá tartozik, hogy a nő kiment először 2 hétre, majd maradt 1 hónapot, majd még egyet... és így tovább - ennek 6 éve. Közben végig hitegette D-t, hogy hazajön és minden újra szép lesz. Lehet, h a párom titkon még mindig reménykedik? Hm.
2012. okt. 17. 13:38
14/18 anonim válasza:
Hmm... Van, hogy valamit nem értünk, aztán hirtelen velünk is megtörténik, és már értjük - sokszor keserves tapasztalatok árán.
Ezt nem azért írom, hogy veled így legyen, pláne nem kellemetlen helyzetben... :)
De, tényleg sokszor nem értünk, érzünk át dolgokat. Sokszor azt látom, hogy nem is annyira másak az emberek, bizonyos eseményeknél egészen hasonlók a reakciók, csak el sem tudjuk képzelni, hogy milyen abban az adott helyzetben. Amikor már ott vagyunk, akkor pedig a homlokunkra csapunk... jéé...
2012. okt. 21. 21:28
15/18 A kérdező kommentje:
Tudod, én kezdettől azon vagyok, hogy megértsem. Tudom, hogy ez speciális helyzet, el is tűrtem már nagyon sok mindent, ami másnál rég kiverte volna a biztosítékot. És azzal is tisztában vagyok, hogy ilyen a párom: végzetesen konfliktuskerülő, inkább nem hozza szóba a témát, nehogy vita legyen belőle. Viszont mivel ilyenformán tabuvá vált köztünk a kérdés, engem erősen foglalkoztat a "titok", és az, hogy nem kapok választ a kérdésekre...
2012. okt. 24. 12:55
16/18 anonim válasza:
Milyen titok? :)
2012. nov. 1. 06:36
17/18 A kérdező kommentje:
Az, ami számomra rejtély: mi az, ami ezt a két embert még összeköti, miért kapaszkodnak még egymásba? Ha nincsenek érzelmek, miért nem nyílt ez a barátság, miért kell leplezni, titkolni, mért nem lehet felvállalni, mint az összes többi baráti kapcsolatunkat? ... ezekről nem beszélünk, tudod?
2012. nov. 5. 14:50
18/18 anonim válasza:
Értem...
Kérdés, hogy miért titkolóznak, lehetséges, hogy azért, mert éppen téged nem akarnak megbántani, holott tényleg nincsenek érzelmek már köztük.
Én épp tegnap beszéltem 19 percet az exemmel (telefonon) - részemről 1500%, hogy semmiféle érzelem nincs. Nem reklámoztam a mostani páromnak, hogy beszéltem vele majd 20 percet, igaz le se tagadnám, ha kérdezné. Viszont, lehet, hogy ha féltékeny lenne, akkor inkább titkolóznék, azért, hogy ne legyen félreértés. Szóval, lehet, hogy téged akarnak megkímélni. Nem lehet?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!