Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért fontosabb a mai párkapcsolatokban a nemi szerep megélése, mint az érzelem és így az érzelem kárára megy a párkapcsolat?
"Miért fontosabb a mai párkapcsolatokban a nemi szerep megélése"
Mert a manapság az emberek elsöprő többsége nem képes egyénként megélni a nemi szerepeit ezért minduntalan benne van az hogy keressen valakit mert "én egy férfi mellett érzem magam igazán nőnek" vagy "egy nő mellett érzem magam igazán férfinak". Az ilyenek görcsölnek rá legendásan a párkeresésre mivel egyedül egyáltalán nem érzik jól magukat (szeretethiányuk van mert ők önmagukat nem szeretik -> ha nem szeretik önmagukat akkor a másiknak se tudnak szeretetet adni, csak támaszkodni rá <- kérdésed megválaszolva).
Jó, kedves utolsó, a társfüggőség ugyanolyan pszichés betegség, mint a depresszió. Az emberek többsége egyltalán nem beteg.
Egyébként meg imádom az ilyen én úgy veszem észre, hogy manapság a párkapcsolatokban..stb és az ilyen embereknek jellemzően nincs kapcsolata, vagy csak futó kapcsolataik ha voltak azok is nagyon régen... Majd a saját párkapcsolatodat úgy alakítod ahogy akarod, a másokéval kapcsolatban pedig nincs szükség a te észrevételeidre, az ő magánéletük, megoldják maguk. Majd ha tanácsot kérnek személyesen tőled, akkor esetleg, de azt biztos nem fogja kérni senki, hogy általánosíts már légyszives egy olyan problémát, amiről nincs tapasztalatod!
"a társfüggőség ugyanolyan pszichés betegség, mint a depresszió. Az emberek többsége egyltalán nem beteg."
A társfüggők többsége észre se veszi magáról hogy társfüggő, annyira természetesnek tűnik az egész mivel a szüleiktől is ezt látták. Ha elolvastad volna amit linkeltem akkor tudnád.
"Egyébként meg imádom az ilyen én úgy veszem észre, hogy manapság a párkapcsolatokban..stb és az ilyen embereknek jellemzően nincs kapcsolata, vagy csak futó kapcsolataik ha voltak azok is nagyon régen..."
Én meg imádom az ilyen "pár mondatból jobban ismerlek mint te saját magadat" embereket stb. (Politika kategóriában szokás fél mondatok alapján egymást beskatulyázni, én ennél jobb akarok lenni, és te?)
"Majd a saját párkapcsolatodat úgy alakítod ahogy akarod"
Köszönöm hogy megengeded, élni szeretnék a lehetőséggel :)
"a másokéval kapcsolatban pedig nincs szükség a te észrevételeidre"
Mivel ez a kérdés fel lett téve így joggal feltételezem hogy most igenis szükség van az észrevételekre.
"Majd ha tanácsot kérnek személyesen tőled, akkor esetleg, de azt biztos nem fogja kérni senki, hogy általánosíts már légyszives egy olyan problémát, amiről nincs tapasztalatod!"
Muszáj rákérdeznem: csak nem magadra ismertél az első válaszomban? Valószínű, különben:
1. nem lennél ilyen pipa
2. ha csak az általánosítás zavarna téged akkor a kérdezőt is megtaláltad volna ezzel ("a mostani párkapcsolatokban nem az érzelem dominál, hanem a férfi női nemiség megélése és ezzel egy párkapcsolati férfi női játszma alakul ki az érzelem kárára")
A válaszodban csak engem szólítottál meg, így joggal értelmezhető az iromány úgy mintha elejétől a végéig nekem szólna.
"A társfüggőség pedig igenis betegség"
Ebben egyetértünk.
"a wikipédia pedig nem forrás."
Nem csak a Wikipédia hanem szakemberek is vallják a társfüggőségről ott leírtakat. Máskülönben én is fenntartással kezelném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!