Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hisztek az igaz, örökké tartó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hisztek az igaz, örökké tartó szerelemben?

Figyelt kérdés
vagy ma már csak a szex számít..
2012. aug. 29. 10:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

jaja, én szüleim is jövőre lesznek 30 évesek... és látja rajtuk az ember a szerelmet... szóval én még nem voltam szerelmes, de úgy gondolok rá, mint tudjátok van ez a mondat az erővel, h "erő nem vész el, csak átalakul"... na én a szerelemre is ezt értem, h az se vész el, csak átalakul. ugye mások is leírták, h a kezdeti szenvedély lehiggad, de attól még szerelem, aztán kialakul a szeretet. meg sok dolog hozzáadódik, de attól még marad a szerelem is.

szóval gondolom, aki nem lusta tenni a kapcsolatáért és nem szakít minden gond után, az megtapasztalhatja ezt.

2012. aug. 29. 13:31
 12/13 anonim ***** válasza:

Nagyon sok jó válasz született. Annyit azért hozzáfűznék, hogy akárhogy is szépítjük a dolgot, a szerelem az bizony egy hormonális folyamat. A hormonok pedig különböző külső hatásokra lépnek működésbe. A szerelem átalakul szeretetté, ez tény, de ha a test időről-időre újabb hormonlöketeket kap, akkor a szerelem érzése is fennmarad. Hogy mitől jönnek a hormonlöketek? Az érintéstől, simogatástól, a másik közelségétől, szagától, pillantásától és a szexuális együttléttől. Tehát ha tetszik, ha nem, a szexualitás váltja ki a szerelmet, legalábbis a tartós, hosszú távú szerelmet. (A rövid fellángolásokhoz persze nem kell testi érintkezés, az egészen másról szól.)

Tehát ha van örök szerelem, az nagyon nagy részben a szexualitásnak köszönhető, anélkül valóban szeretetté, baráti érzésekké alakul át.

Azt mindenki tudja, hogy az anyukák nagyon kötődnek a kisbabájukhoz, mindent képesek elviselni értük. Ezt az érzést nagyon nagy részben egy oxytocin nevű hormonnak köszönhetjük, ami a szülés és a szoptatás során termelődik nagy mennyiségben. Köznyelven "kötődési hormonnak" is nevezik. Nos, az pár közötti fizikai kontaktus során ugyanez a hormon termelődik. Tehát ha sokszor megérintik egymást, akkor hormonálisan kötődés alakul ki.

Elnézést, hogy a szerelem "idillikus" képét tudományos alapokra helyeztem, csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy a szex, az intimitás elválaszthatatlan részét képezi az "örök" szerelemnek. Természetesen még sok más tényező is közrejátszik, egy kapcsolatért nagyon sokat kell "dolgozni", de azt senki ne higgye, hogy szex nélkül bármely kapcsolat is működőképes hosszú távon. Vagyis lehet működőképes, de akkor az egy baráti kapcsolat, és nem szerelem!

2012. aug. 29. 14:05
 13/13 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek!:)
2012. aug. 29. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!