Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy van barátom?
Már egy ideje együtt vagyok egy fiúval, akit itt ismertem meg és el szeretném a szüleimnek mondani. Én anyával élek együtt (mert a szüleim elváltak). Joguk lenne tudni a kapcsolatomról de félek, mert egyikőjük sem díjazza a netes ismerkedést.
Anyának nagyon felék elmondani, mert ő még mindig azt hiszi, hogy én vagyok a szent és sérthetetlen kislánya. És ő eléggé pletykás, ha megkérném, hogy ne mondja el senkinek, akkor is elmondja és nem akarom még azt, hogy minden lehető ismerősöm tudjon róla.
Apának nem félek elmondani, sőt neki szívesen is mondanám el, de ő biztos elmondaná anyának.
Mit tegyek? Előre is köszi.
15/L
15 éves vagy, ennyi idősen már normális, hogy elkezdesz ismerkedni fiúkkal. Állj oda anyukád elé, és mondd meg, hogy megismerkedtél egy szimpatikus fiúval, mostanában sokat mászkáltok együtt, és úgy néz ki, kapcsolat lesz a dologból. Akár be is mutathatod neki, hogy lássa, rendes fiú.
Apukáddal is beszélj róla, ha ő megértőbb, akkor anyudat is ráveszi, hogy ne legyen veled szigorú. :)
De apa elmondaná neki. Nem azért, mert pletykás csak azért, mert az úgy korrekt. És még nem szándékozom bemutatni őt nekik.
Anyának nagyon nem merem. Lehet, hogy megértené de félek, mert egyből meg akarná ismerni és mindenkinek.beszélne róla, ha megkérném, ha nem.
Hát pedig titkolózni sokáig nem lehet. Hiszen ha találkozol a fiúval, valamit kell mondanod a szüleidnek, hogy hová mész, kivel találkozol. Jó dolog folyton hazudozni, titkolózni? Csak stresszes leszel, és a fiúval töltött időt sem tudod kiélvezni, mert aggódsz közben, hogy mi lesz, ha valaki meglát titeket.
Jobb túlesni rajta, őszintén. Hidd el, nagy teher esik le rólad, ha elmondod. Ha anyukád sokat kérdezősködik, akkor mondd meg neki, hogy még csak alakulóban van a dolog, ezért még nem szeretnéd bemutatni, vagy túl sokat beszélni róla.
Amúgy szerintem minden családban téma az, ha egy lánynak először barátja lesz, picit mindenhol "pletykálnak" róla, de ezen túl kell esni, csak egy ideig fognak ezzel foglalkozni.
De ha még csak rövidebb ideje jártok, és nem annyira komoly a kapcsolat, ritkábban találkoztok esetleg, akkor még várhatsz a "bejelentéssel", de egy idő után el kell mondanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!