Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek baj ha fél-cigány a lány?
Nem kimondottan ide tartozik, de nagyon kikívánkozik belőlem:
Ha egy változtatni akaró, becsületesen élő, dolgozó, gyerekeit taníttató cigány családnak is ilyen a társadalmi megítélése, akkor mégis milyen alapon várjátok el tőlük az integrálódást? Hogyan tudnának beilleszkedni a társadalomba ilyen előítéletek mellett?
Ha még annak a szűk rétegnek, akik már kitörtek a putrilétből (kőkemény munka árán, előítéletekkel folyamatosan küzdve folyamatosan) SEM adjátok meg az elfogadás lehetőségét? Akkor mégis milyen eséllyel indulnak?
Én biztos nagyon szerencsés vagyok, de több olyan cigányt ismerek, akik a többségi társadalom által elfogadott életet élnek (és urambocsá, még segítenek is a felemelkedni vágyó cigány fiataloknak, például támogatják az oktatásukat), mint putriban élőt. Vagy lehet, hogy csak azért ismerek több ilyet, mert rájuk akarok figyelni, beszélgetek velük, szóbaállok velük, és értékelem azt, ahová jutottak és amit tesznek?
na biosz nagymester:
tessék megnézni.
ha okoskodsz 2 alapszabály van:
- legyen vmi fogalmad a témáról.
- legalább nézz utána.
- tekintve h orvosira készülök meglehet h többet konyítok a bioszhoz mint te :D
Mókusgyilkos - nem biosz nagymester vagyok, én a szociológiához konyítok valamelyest... amikről te írsz, azok a legelemibb viselkedésminták (reflexek, mozgásminták), semmi közük a társadalmi normákhoz - én arról írtam.
Mellesleg ilyen rasszizmussal inkább ne legyél orvos...
ennyi marhat egy rakason... :))
de hiszen te magad irtad,hogy normalis,ertelmes csajszi. meg nem is latszik rajta,hogy felig roma. csak az eloitelet, ami ketkedest valt ki benned. mellesleg en is bele voltam zugva egy felig roma fiuba, nagyon rendes volt a csaladja is,meg o is, csak a helyesirasa volt kiabrandito,de amugy nagyon aranyos fiu ((:
szerintem probald meg megismerni a csaladjat egy kicsit, de amugy az alma nem esik messze a fajatol, if you know what i mean ;))
a "cigány" szó eredete egy német kifejezés a ziehende gaeuner, melynek jelentése: vándor tolvajok
egyebet nem tudok elmondani, kérem kapcsojja ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!