Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Távkapcsolatban szülőprobléma....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Távkapcsolatban szülőprobléma. Mit kéne tennünk?

Figyelt kérdés

Nem szeretném húzni senkinek az idejét. Csak az olvassa el akit érdekel.

Tehát, barátnőmmel 110km-es távkapcsolatban élünk lassan másfél éve, de volt egy kis 3hónap kihagyás. Ez 3-3 órás busz út oda-vissza. A probléma azzal van, hogy fiatalok vagyunk, ezért ott az iskola. A FŐ probléma a szülei. Borzasztó náluk a családi viszony. Hatalmas szigor van és még egyszer sem engedték el hozzám. Tavaly decemberben találkoztam velük utoljára, azóta nem engedik meg, hogy bemenjek a házba. (a szüleinek nincs baja velem, sőt örültek mikor a 3 hónap szünet után újra összejöttünk) Én legalább 60szor utaztam már el hozzá, ebből 55x a házuktól távol, titokban kellett találkoznunk. Nehezen bírjuk ezt a titkolózást, de mindketten nagyon akarjuk ezt a kapcsolatot. A szüleivel beszélni nem lehet. Nem engednek semmit. Nekik az a fontos hogy a lányuk jól tanuljon. Miután felvették őt az egyik legjobb iskolába, ugyanúgy romlott családi viszonyban, mindennapi veszekedésekkel együtt kell élnie. Mi nagyon szeretjük egymást és a világért sem akarjuk hogy vége legyen.

Nagyon szeretne már többet velem lenni, de ez iskolaidőben, szinte kizárt lesz.

Borzasztó nehéz! :S

1.Mit tudna tenni hogy jobb legyen náluk a családi viszony? Ez az egyik legfontosabb, mert hozzátartozik a boldogságához.

2.Mit kellene csinálnunk, hogy még ez az iskola kezdetéig megoldódjon és megengedjék hogy elmenjek, vagy Ő jöhessen el hozzám?

Csak értelmes kommenteket szeretnék. Előre is köszönöm a válaszokat!!

17/f

2012. aug. 10. 02:41
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Nem olyan könnyű minden nap azt hallgatni telefonba, hogy a szerelmed zokog mert megint leordították a szülei. Igen, ez elég nagy problémám sajnos.
2012. aug. 10. 02:47
 2/16 anonim ***** válasza:
Mi lenne ha koleszos lenne valahol,azt nem engedik meg?Jobban tudnátok találkozni.Nem hiszem hogy megváltoznak a szülei,ha eddig ez nem történt meg.Jól tanul,stb,és még ez se hat rájuk.Ennek fényében a barátnőd helyében több "barátnőlátogatást,mozizást,edzést",meg minden hasonló hülyeséget kitalálnék.Bemutatnék otthon egy barátnőt,és mindig mindent ráfognék:)
2012. aug. 10. 02:50
 3/16 A kérdező kommentje:

02:50 :

Igen, az lett volna a legjobb megoldás ha ebbe a városba jön, velem egy suliba tanulni koleszosként. De ez a szülei elvárásainak nem tett volna eleget sajnos. Tipikus maximalista szülők.

És igen, mi is barátnőire szoktuk rákenni az időtöltését! :)

Még nyáron ez nem is probléma. De iskolaidőben semmit, még egyszer mondom: Semmit! nem csinálhat tanuláson és edzésen kívül. :S

2012. aug. 10. 02:54
 4/16 anonim ***** válasza:
4: ez elég durva akkor.Nem marad más hátra,megvárni míg betölti a 18-at,és valahogy összeköltözni ha ez tervben van esetleg.
2012. aug. 10. 03:04
 5/16 A kérdező kommentje:

5:

Hát elég rossz ez így. Elég ügyesen megoldjuk egyébként nyáron a találkozásokat. De például a legutóbbi tanévben, egy kezemen meg tudnám mutatni hogy mennyiszer találkoztunk. Szünetekben is maximum egyszer. Azt viszont hogy hányszor sírt a szülei miatt (annak ellenére hogy mindenben a maximumot nyújtja nekik) nem tudnám megmondani.

Még szép hogy tervben van az összeköltözés. De addig ki kell bírnunk valahogy. Ez még a jövő zenéje sajnos!

2012. aug. 10. 03:12
 6/16 anonim ***** válasza:

Egy tipp:

"Nem szeretném húzni senkinek az idejét. Csak az olvassa el akit érdekel. "

Helyett csinálj egy "TL;DR:"-t a mondanivalód végére (mint redditen a hosszú postoknál) Too long, didn't read.

Pár mondatban elmondod miről van szó, és ha felkelti az érdeklődést akkor elolvassák az egészet, vagy az alapján válaszolnak neked, így több és feltehetőleg normális választ kapsz.

Az én véleményem:

Ez ellen, gyakorlatilag semmit nem tudsz csinálni, amíg gimnazista/középsulis és a szüleinél lakik. Mindennél jobban akarják, hogy a lányuk többre vigye mint ők. Ezért óvják minden külső tényezőtől. Már betegesen, de ez ellen, ebben a korban nem tudsz mit tenni.

"Tavaly decemberben találkoztam velük utoljára, azóta nem engedik meg." Ha egyszer beengedtek a házba, és többet nem engednek vissza, akkor lehet, hogy te rontottál el valamit. Ahol nagy szigor van, és nem vagy felkészült akkor a legkisebb udvariatlansággal is nagyon nagy ellenszenvet válthatsz ki.

Nagyon fontos az első benyomás, ha elrontod a szülőknél ezt, akkor gyakorlatilag vége a szimpatizálásnak.

Nekem volt olyan barátnőm, akinek a barátait rendszeresen fikázta az apja, és nem egyszer tiltással végződött. Aztán összejött velem, és sor került arra, hogy találkozzam a szüleivel. Utólag derült ki, hogy az apjának már a töke tele volt azzal, hogy bármelyik csávó, akit a lánya bemutat mindig nyújtja a kezét hogy üdvözölje, minthogy megvárná, hogy ő kezdeményezze. Ezt az egyet rühelte, hogy kezet nyújt a lánya párja, nem várja meg amíg ő nyújtja.

Nekem kiskoromban valahogy anyám nagyon rövid pórázon nevelt, és belém verte ezeket a dolgokat. Utólag nagyon vicces volt visszaemlékezni, mivel a jelenet megmaradt bennem, mert az apukája nagyon boldogan és kedvesen, barátságon bánt velem, és amikor körülnéztem az anyuka és a lánya döbbenten "mosolygott" és összenézett. Utólag mondták el, hogy ez volt az oka, hogy gyakorlatilag hetente átmehettem hozzájuk és az apja úgy kezelt mintha a család régi barátja lennék.

És ez egyáltalán nem fura, néha a legkisebb odafigyelés számít a legjobban.

2012. aug. 10. 03:13
 7/16 anonim ***** válasza:
6:jól bírjátok különben,erős a szerelem:) Eszembe jutott még,hogy a sarkára kellene állnia,nem kislány már.Megerősíteni magát,és nem sírdogálni a szülők előtt,kiharcolni amit akar."Ha nem akartok elengedni,fogom magam,aztán 2nap múlva jövök,sziasztok." Ide erős jellem kell:)
2012. aug. 10. 03:16
 8/16 A kérdező kommentje:

7:

Az első benyomás tökéletesen sikerült. A második harmadik negyedik találkozásom a szüleivel, szintén. Sosem volt velük összetűzésem. Ameddig ott voltam mindig is mutatták hogy nincs velem probléma.(bár már akkor is szoros volt a póráz) Azonban amikor jött ez a 3 hónapos szünet valahogy minden megváltozott. Az ok ismeretlen mai napig. De lehet hogy valóban nekem kellene lépnem ez ügyben.

2012. aug. 10. 03:24
 9/16 anonim ***** válasza:
Vannak emberek, akiket egyszerűen csak fejbe kéne lőni, mert életképtelenek. Talán kissé nyers a megfogalmazás, de ez a tömör igazság. Én sokkal jobban örülnék annak, ha a lányom szem előtt lenne. Ez a tiltás vége... A gyereknek titkai lesznek, hazudik, végül valami baj történik, miközben tiltás nélkül valószínűleg teljesen normális lenne. Sokan így kallódnak el. Annak a szülőnek, aki csak a végleteket ismeri, nagyon nem való gyerek. Nagyon sajnállak titeket, de kitartás. Mi a párommal messzebb élünk mint ti, de kitartottunk és bár még nem élünk együtt, felnőttünk és már megvan a házunk. :) Ki kell tartani, ez nem egy lehetetlen kapcsolat, tapasztalatból beszélek.
2012. aug. 10. 03:25
 10/16 A kérdező kommentje:

8:

Na ez nem is olyan rossz. Sőt valószínű, hogy ezt így a nyár utolsó 2-3 hetében meg kellene próbálnia. Csak nehogy még jobban megromoljon a kapcsolatuk. Köszi ! :)

2012. aug. 10. 03:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!