Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Merjek e házat vásárolni ha a párom megijedt a felelősségtől?
Ha jól értem,nem vagytok házasok. De ha közös pénzből vennétek a házat,akkor miért csak a te nevedre kerül a tulajdonjog? Miért nem közös? A ház ára és a bútorok ára nincs arányban egymással! A szüleidnek mi köze a házvásárláshoz?
Joggal "ijed" meg,mert nekem ez azt jelenti,hogy nagyon hátrányos helyzetbe kerül veled szemben!
Első ő azt irta hogy a házat ő venné, gondolom szülői segítséggel. A butorokat venné a párja - jólértem kérdező?
hmm h mit csinálj ..nem tudom ha megteheted hogy megvedd a házat vedd meg de neki ha nem akar tud felelősséget
vállalni ne legyen jogi hozzáférhetősége. az idő úgyis eldönti mi legyen ..(lehet csak megijedt, a férfiak ijedősek ,aztán beleszoknak a felsőségbe jobb esetben )
Ha megteheted, hogy szülői segítséggel megvedd a házat és tetszik is neked, meg relatív jó helyen van akkor mindenképp vedd meg, főleg, mivel idővel lesz pénzed bútorra is, addig meg gondolom a szülői házból is eltudsz vinni oda 1-2 bútort, meg ő is.
Visszamondani nincs értelme, mert ő megijedt, egyrészt anyagi veszteség, másrészt, meg lenne egy házad, ami a te neveden lenne, amit akár ki is adhatsz, ha olyan helyen van, ha nem költöznél/költöznétek be mégsem.
Hitelt kellene felvenned a házhoz vagy nem?
Vedd meg a házat, majd legfeljebb sokára lesz bebútorozva. A foglalót bukni azért macera. a "pár" meg hát...
lehet egyszer csak eldönti mit is akar.
Ha csak az összeköltözés miatt vennéd meg a lakást, akkor fizettesd ki a pároddal a foglalót, mondd vissza a szerződést, és tedd lapátra a párod.
Ha amúgy is megvennéd a lakást, akkor ne tartson vissza a párod gondolkodása. Majd vagy odaköltözik veled, vagy nem.
Nem fogsz egyedül maradni, legfeljebb nem vele maradsz, illetve ő nm marad veled.
Hogy kifizetné a foglalót, - erősen kétlem.
Házzal sokkal jobban jársz egyedül is, igaz kicsit több munka van vele, de a szabadságod is jóval nagyobb ennek köszönhetően.
Na meg az se biztos, hogy egyedül maradsz, de ezért elbukni a foglalót nem igazán éri meg.
Én személy szerint, ha megtehetném, hogy szülői segítséggel házat vehessek és a párom habozna akkor is megvenném a házat, mivel "megtehetném" és szeretném is, a bútorokat meg majd intézném később, ha a párom ennyire fél a felelősségtől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!