Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Zavart már be a kapcsolatotokba az egyik fél vallásossága?

Hasonlóképp vélekedek én is. Látni kell a különbséget a hit és a vakhit között.
Azt hiszem, az én őszinteségem nem tenne jót a kapcsolatunknak, ha túlságosan vallásos lenne a párom.

Nekem volt olyan párom, aki nagyon vallásos volt (katolikus), nem feküdtünk le egymással, csesztetett a munkám miatt (baloldali politikai területen tevékenykedem). Egy évig voltunk együtt, de nem bírtam tovább elviselni, inkább kiléptem.
24/N

ennyi idősen szerintem nem normális, ha valaki úgy gondolja, hogy amit a szülei beleneveltek az jó és kész. Az ember pszichés fejlődésének egy nagyon fontos szakasza a kamaszkor, amikor megkérdőjelezi az addig elfogadott értékeket és először lázad ellenük, majd a tinikor vége felé szelektál közülük, és ami továbbra is fontos szmára, azt megtartja (vagyis inkább a lázadás után visszatár hozzá), és kialakít egy saját értékrendet (ami alapulhat a szüleitől látottan, sőt, az a normális, de úgy, hogy azt azért tartja meg, mert neki is fontos).
Szerintem nagyon nagy baj, ha valaki ezeken nem megy keresztül!!! Van aki persze egészen extrém kamaszkoron megy keresztül, vagy aki csak alig észrevehetően és inkább csak belsőleg éli meg ezt, de az probléma, ha valaki sehogy sem!!!!!
Egyébként láttam már olyan kapcsolatot, ahol a vallás volt a legnagyob probléma. Egyik jó barátnőm több, mint 2 évig járt egy sráccal, aki nem volt hajlandó lefeküdni vele, mert a házasságig kell várni a szexxel. A barátnőm is szűz volt, de kb 20 éves koruk körül jöttek össze s előtte egy évvel ismerkedtek meg. Egyébként ezt még a barátnőm el is tudta volna fogadni, de amikor 2 év után megkérdezte a barátnőm, akkor kiderült, hogy a srácnak még eszébe sincs őt elvenni (pedig ő idősebb is volt a barátnőmnél!!!). Ráadásul egy csomó hülyeséget elvárt a barátnőmtől, amik a vallással kapcsolatosak (menjen el vele templomba), de ő még kisebb kompromisszumokra sem volt képes. Pl nyilvános helyen nem csókolta meg egyáltalán a barátnőmet, mert az erkölcstelen, meg semmi más jelét sem mutatta, hogy együtt lennének, ami nagyon kellemetlen volt egy idő után, mert akinek nem mondták az nem is nagyon vette észre, hogy együtt vannak, és mindenki találgattt, hogy miért viselkednek ilyen furán... Végül a csaj dobta őt és az első útjába kerülő (egyébként szerencsére normális) sráccal elvesztette a szüzességét (valószínűleg dacból, de 22 évesen ez érthető). Amúgy szerencsére nem bánta meg, azt mondja, hogy jobb, hogy túl van rajta, meg ez legalább megővja a vallási elmebetegektől, hiszen így már tuti nem mehet szűzen férjhez...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!