Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Zavart már be a kapcsolatotokb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zavart már be a kapcsolatotokba az egyik fél vallásossága?

Figyelt kérdés
Az én barátnőm Hit gyülekezetes és a családja is, és eléggé zavaró tud lenni, 1,5 éve vagyunk eggyüt és nem lehet nálunk sokáig nem alhat ott... stb. Jelzem 22 éves elmult... A barátőm inkább csak ilyen belenevelt hívő, nem is igazán tudja miben hisz vagy hogy miben nem hisz... csak hisz mert erre lett nevelve hogy ez a jó és semmi más! Engem nagyon zavar! Legfőképp ez a tudatlanság és belenevelés. Szexuális életet élünk amit már a szülei is tudnak perszer egyszer nem merték felhozni a témát. Sok mindent tudnék még írni, de kíváncsi vagyok másnak vannak-e ilyen tapasztalatai és hogy alakult a kapcsolat.

2012. júl. 25. 11:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hiszek istenben és nem is szeretnék olyan barátnőt aki igen vagy túlságosan hitbuzgó. Nem baj ha hisz istenbe, de legyen ennyi elég a hitből.
2012. júl. 25. 11:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Hasonlóképp vélekedek én is. Látni kell a különbséget a hit és a vakhit között.

Azt hiszem, az én őszinteségem nem tenne jót a kapcsolatunknak, ha túlságosan vallásos lenne a párom.

2012. júl. 25. 11:37
 3/7 anonim ***** válasza:
49%

Nekem volt olyan párom, aki nagyon vallásos volt (katolikus), nem feküdtünk le egymással, csesztetett a munkám miatt (baloldali politikai területen tevékenykedem). Egy évig voltunk együtt, de nem bírtam tovább elviselni, inkább kiléptem.

24/N

2012. júl. 25. 11:40
 4/7 anonim ***** válasza:

ennyi idősen szerintem nem normális, ha valaki úgy gondolja, hogy amit a szülei beleneveltek az jó és kész. Az ember pszichés fejlődésének egy nagyon fontos szakasza a kamaszkor, amikor megkérdőjelezi az addig elfogadott értékeket és először lázad ellenük, majd a tinikor vége felé szelektál közülük, és ami továbbra is fontos szmára, azt megtartja (vagyis inkább a lázadás után visszatár hozzá), és kialakít egy saját értékrendet (ami alapulhat a szüleitől látottan, sőt, az a normális, de úgy, hogy azt azért tartja meg, mert neki is fontos).

Szerintem nagyon nagy baj, ha valaki ezeken nem megy keresztül!!! Van aki persze egészen extrém kamaszkoron megy keresztül, vagy aki csak alig észrevehetően és inkább csak belsőleg éli meg ezt, de az probléma, ha valaki sehogy sem!!!!!

Egyébként láttam már olyan kapcsolatot, ahol a vallás volt a legnagyob probléma. Egyik jó barátnőm több, mint 2 évig járt egy sráccal, aki nem volt hajlandó lefeküdni vele, mert a házasságig kell várni a szexxel. A barátnőm is szűz volt, de kb 20 éves koruk körül jöttek össze s előtte egy évvel ismerkedtek meg. Egyébként ezt még a barátnőm el is tudta volna fogadni, de amikor 2 év után megkérdezte a barátnőm, akkor kiderült, hogy a srácnak még eszébe sincs őt elvenni (pedig ő idősebb is volt a barátnőmnél!!!). Ráadásul egy csomó hülyeséget elvárt a barátnőmtől, amik a vallással kapcsolatosak (menjen el vele templomba), de ő még kisebb kompromisszumokra sem volt képes. Pl nyilvános helyen nem csókolta meg egyáltalán a barátnőmet, mert az erkölcstelen, meg semmi más jelét sem mutatta, hogy együtt lennének, ami nagyon kellemetlen volt egy idő után, mert akinek nem mondták az nem is nagyon vette észre, hogy együtt vannak, és mindenki találgattt, hogy miért viselkednek ilyen furán... Végül a csaj dobta őt és az első útjába kerülő (egyébként szerencsére normális) sráccal elvesztette a szüzességét (valószínűleg dacból, de 22 évesen ez érthető). Amúgy szerencsére nem bánta meg, azt mondja, hogy jobb, hogy túl van rajta, meg ez legalább megővja a vallási elmebetegektől, hiszen így már tuti nem mehet szűzen férjhez...

2012. júl. 25. 11:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk zavart már be. Az exem belenevelet katolikus, ahogy az egész családja is (4 gyerek, ahogy ezt ugye az ideális családmodell szerint kell). Nem is az zavart hogy minden héten 2-3 alkalommal ment a templomba, és nem is próbálta rám kényszeríteni a dolgot. Nálunk a probléma a politikából fakadt. Én inkább baloldali vagyok, ő pedig elvakult jobboldali - tipikusan az, aki más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát sem. Nem mondom ki melyik párt "híve" volt. Naggyűlésekre is járt az egész család, és panaszkodott, hogy miért nem megyek velük. Még az általam preferált pártok gyűléseire sem jártam. Egy idő után meguntam a dolgot és léptem.
2012. júl. 25. 11:52
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, érdekesek voltak. A barátnődet csodálom hogy 2 évig bírta! Szerencsére nálunk nem olyan súlyos a helyzet. Próbálom felnyitogatni a szemét és rávenni arra, hogy jobban ismerje meg miben hisz és hogy, saját véleményt alkosson ne csak bólogasson mindenre kisebb nagyobb sikerrel. Politikai nézet különbségünk az nincs szerencsére mivel őt még annyira sem érdekli mint engem, bár az utóbbi időbe már túlságosan szar a helyzet ahhoz hogy ne érdekeljen :) Jelenleg ez az összeköltözés téma az akadály, mert ugyebár esküvőig nem lehet... most már ott tartok hogy elég volna a szüleinek az eljegyzés is, ami hogy őszinte legyek nem volna probléma még az esküvő sem mert szeretem és vele akarom leélni az életem, de ez már elvi kérdés és probléma. Fontosabb egy darab papír mint én? Szerintetek?
2012. júl. 25. 14:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha ezen problémázol, hogy vajon a papír fontosabb, vagy te, akkor azért nálad sincs minden rendben... Nyilván nem lehet fontosabb, mert nem vagy-vagy alapon megy. Erről komoly viták vannak még nem vallásosok között is, hogy vajon mennyire fontos az esküvő. Mindenkinek másért. Ez eg olyan dolog, hogyha úgyis együtt akartok maradni, akkor ennyi kompromisszum belefér, ha neki ez fontos, és ezt el lehet fogadni.
2012. júl. 26. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!