Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Véleményed szerint miért...

Véleményed szerint miért csökkent az emberek vallásossága?

Figyelt kérdés
Közvéleménykutatás egy dolgozathoz.
2011. máj. 25. 14:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Mert az emberek csalódnak, nem Istenben hanem az egyházban, vagy egy bizonyos egyházban és ezért a többit is elkerülik, mert általánosítanak.
2011. máj. 25. 15:03
 2/9 pelgrim ***** válasza:

Szerintem nem az emberek vallásossága csökkent, hanem a látszat, a vallásosság inkább mélyült. A külsőségek, a felületesség nem véletlen csökkent. Míg az előző rendszerben a hatóságok némi sikerrel mindent megtettek, hogy kiirtsák a vallást az emberekből, az utóbbi években az egyháznak botrányaival sikerült meggyőzni az embereket a felületes vallásosság értelmetlensége felől.

Az igazi vallásos embert aki a rengeteg limlom közt az igazság után kutat nem rendítették meg e dolgok ő tovább kutat, nem az egyházak, hanem saját előírásai szerint. Ezt természetesen a vallásos előjárók rovására, akiknek hatásköre ritkult, szűkült, és úgy tűnik mintha a vallásosság csökkent volna.

2011. máj. 25. 15:39
 3/9 Tyler913 ***** válasza:

A nyilt,kulsoleges vallasossag csokkenese termeszetes dolog,amelynek osszetett okai vannak.A Felvilagosodas ota az allam es az egyhaz szet van valasztva,igy egyhaztagnak lenni mar nem kotelezo,nem elvaras,nem jelent elonyt a vilag szemeben.

Erre jott Kelet-Europaban a kommunista ideologia,amely kifejezetten uldozte a vallast.

A legujabb korban pedig mar szamtalan dolog van,amely az emberek tudataban a hagyomanyos vallasok helyere allhat,megha csak reszlegesen is: tudomany,keleti spiritualizmus,stb.Sokan egyszeruen kirekesztik az eletukbol azokat a kerdeseket,amelyekre a vallas adhat valaszt,mert annyi minden van,ami eltereli a figyelmuket.

Persze erre adodik a nyugati vilagban altalanossa valt egyhazellenes kampany,amelynek sajnos az egyhazak sokszor alapot is szolgaltatnak.Mas kerdes,hogy az esemenyeket sokszor a media fujja fel,elerve,hogy az emberek altalanositsanak,nem csoda,hogy ma mar peldaul egy katolikus paprol sokaknak az elso,ami eszebe jut,az az,hogy biztos pedofil.

2011. máj. 25. 17:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem azért csökkent a vallásosság, mert a tudomány kulcsa, azaz az írások, pár évszázada kikerültek a katolikus múzeumokból az emberek otthonaiba, és a saját nyelvükön ferdítések nélkül tudakozhatják az igazságot. De ha katkós pap a tanárod akkor ezt ne írd le. Én is vallásos vagyok, az a vallásom hogy Jézus Krisztus Úr, és nem a pápa.
2011. máj. 25. 18:17
 5/9 anonim ***** válasza:
a vallásosságuk nem biztos,hogy csökkent,max.az egyházból ábrándultak ki,ami szerintem érthető.a vallásosság nem egyenlő a keresztény Istenkép,és az egyházi felfogások követésével.
2011. máj. 25. 19:43
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. :)

Hasznomra váltak.

2011. máj. 25. 21:32
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem hinném, hogy a vallásosság csökkent volna, inkább a viágosság csökkent.

Az emberek Isten képe hamis!

Sőt sokaknak nincs is Istenképe! Vagy maguk alakítanak ki saját maguknak egy Istenképet, ami persze egy hamis Istenkép, úgy is mondhatnánk bálvány!

Sokan mondják, hogy én igen, hiszek! De azt már nem tudják megmondani, hogy miben!

Sokan mondják, hogy az "én Istenemnek" álldozok annyit, hogy egy évben 3-szor elmegyek misére, aztán hazamennek (TISZTELET a kivételnek) és ugyan úgy folytatják a hazugságaikat, önzéseiket, a pénzhajhászást, a Krisztus nélküli életet!

Ezt úgy is mondhatjuk vallásoság, de ez nem egyenlő a keresztény élettel!

Én most a kereszténységről írtam, habár nem említetted, hogy milyen "vallásra" gondoltál!

2011. máj. 25. 21:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Abból indulj ki, hogy amikor az isten itt járt a Földön, akkor a zsidó népnek adott egy tíz parancsolatból álló két táblát. Ebben az is benne van, hogy ne legyenek neked más isteneid. Ezzel a benne hívőktől feltétlen engedelmességet parancsolt. Az akkori tudás szintjén ezt el is fogadták. Az ótestamentumi szövegek "vége felé" isten eltűnt a Földről és a vallás alapítók kitalálták Jézust, mint isten fiát - ezzel biztosítva a "jogfolytonosságot". Menet közben a tudomány fejlődött és sok ember kezdett megvilágosodni. Ráadásul akik isten segítségét kérték fohászkodással, az vagy bejött vagy nem. Akinek nem jött be azok elfordultak tőle.

Egyik legfőbb ok az, hogy okosodtunk, talán ez alól csak az "igazság keresők" a kivételek, akik fanatikusan hisznek alapítójuknak az elveiben. Ma már nem elég hinni benne, hanem meg is kellene személyesen ismerni. Azonban isten láthatatlan, vagy elbújik az ember elől és állandóan fenyegeti - szeretetből. Az is lehet, hogy mindezt az egyházak találják ki és az emberek rájöttek a turpisságra!

2011. máj. 26. 08:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Ahogy a tudomány egyre több választ ad a világ a keletkezés és a létezés mibenlétére a biblia egyre hiteltelenebbé válik.Az embereknek felnyílt a szeme a népbutítás okozta vakságból.
2012. máj. 21. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!