Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit tennétek lányok? Felvennétek a fiú nevét házasság után vagy nem?

Figyelt kérdés

párommal, akivel 4 éve járok, most megkérte a kezem! :-) Egy gondom van, hogy az ő neve Czigány, és én őrlődöm azon, hogy felvegyem-e, és legyek Czigányné Zámbori Katalin vagy maradjak a saját nevemnél? Nem lennék kitéve a diszkriminációnak, ha Czigány névvel néznék mondjuk állás után??? A család nagyon vallásos, félek, hogy zokon vennék, ha közölném velük: "bocs nem veszem fel a neveteket!" Bennetek kelt bármilyen rosszérzést, ha valaki Czigány xy-ként mutatkozik be?

Lányok ti mit tennétek?!

Köszi!

28/L

2012. júl. 24. 13:44
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Én nem venném fel, de nem a Czigány vezetéknév miatt, hanem mert szeretem a lánykori nevem. Nagyon különleges nevem van, nem találni még egyet az országban belőlem és ez maradjon is így :)
2012. júl. 24. 22:03
 22/24 Bellington válasza:

Én a 23 éves húga osztálytársa voltam, feltéve, hogy ugyanarról a családról van szó. Kivéve, ha van másik Pécsett. :)

Szerintem semmiféle hátrányos megkülönböztetés nem fog érni, ha felveszed a nevét. Különben is értelmiségi család, sokan is ismerik őket.

Én szeretem az efféle hagyományokat, én is fölvettem a férjem nevét, igaz kötőjellel. :)) Nekem is különleges nevem van, de nem is vesztettem el.

Cserkésztársam az Oláh nevet vette föl férje után, meg van Zsidó vezetéknevű ismerősöm is, semmi hátrányuk nem adódott még ebből. :)

És volt egy Bogdán vezetéknevű tanárom is az egyetemen....szóval szerintem ne izgulj ezen! :)

2012. júl. 25. 10:00
 23/24 anonim ***** válasza:

Ja, Bellington te is nő vagy?

Ez nem egyetemes érvényű. Én nőként senki nevét sem szeretném viselni, van sajátom. :)

2012. júl. 25. 10:06
 24/24 Bellington válasza:

Igen, nő vagyok:D

Bár ez manapság már sajnos nem ennyire egyértelmű.....:P

2012. júl. 26. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!