Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit tennétek lányok? Felvennétek a fiú nevét házasság után vagy nem?

Figyelt kérdés

párommal, akivel 4 éve járok, most megkérte a kezem! :-) Egy gondom van, hogy az ő neve Czigány, és én őrlődöm azon, hogy felvegyem-e, és legyek Czigányné Zámbori Katalin vagy maradjak a saját nevemnél? Nem lennék kitéve a diszkriminációnak, ha Czigány névvel néznék mondjuk állás után??? A család nagyon vallásos, félek, hogy zokon vennék, ha közölném velük: "bocs nem veszem fel a neveteket!" Bennetek kelt bármilyen rosszérzést, ha valaki Czigány xy-ként mutatkozik be?

Lányok ti mit tennétek?!

Köszi!

28/L

2012. júl. 24. 13:44
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Mondjuk az még érdekes kérdés lenne, ha Czigány nevű fiúknak tenném fel a kérdést, hogy vajon ők szívükre vennék-e, ha a szeretett hölgy nem veszi fel nevüket...lehet kipostolok egy ilyen kérdést, ez érdekelne!
2012. júl. 24. 14:07
 12/24 anonim ***** válasza:
Én tuti nem akarnék ilyen névvel élni. Maradjon a te vezeték neved. Mondjuk a Zámbori sztem ezerszer szebb, mint a czigány. Né pedig tuti nem lennék, voltam, de hál istennek, elváltam azóta :D
2012. júl. 24. 14:08
 13/24 anonim ***** válasza:
A kérdéstől függetlenül: soha, senki nevét, semmilyen formában. :)
2012. júl. 24. 14:11
 14/24 A kérdező kommentje:
Jajj de jó, hogy ennyien írtok! :-) Akkor vannak még, akik tök mindegy mi a párja neve, csak a sajáténál maradna. Egyik fiú ismerősömnél pedig az a dilemma, hogy ő Nagy menyasszonya pedig Kis, és hogy hangzana a Nagyné Kis Gabriella :-D vagy Nagy-Kis Gabriella.:-)
2012. júl. 24. 14:15
 15/24 anonim ***** válasza:
Vedd rá, hogy ő vegye fel a tied! Ma már nem ritka. Vagy kölcsönösen-kötőjelesen. Ha ebbe belemegy, onnan már egy lépés, hogy csak ő vegye fel. :)
2012. júl. 24. 14:16
 16/24 anonim ***** válasza:
Én sohasem venném fel más nevét, amilyen névvel megszülettem, úgy is halok meg :D
2012. júl. 24. 14:22
 17/24 anonim ***** válasza:

Hála az égnek! Hogy kezd megjönni sokaknak az esze. :D

Szerintem a normális: vagy egyik se, vagy mindkettő kötőjelesen. Nekem legalábbis ezek elfogadhatóak.

(Bár halkan megjegyzem, sokaknál csak formaság: nagyszüleimnél is felvette nagymama, másképp nem is lehetett akkoriban, de ő aztán minden volt, csak "alárendelt" nem:D)

2012. júl. 24. 14:27
 18/24 Bellington válasza:

Nem tudom hány nagyon vallásos Czigány család van Magyarországon, de én szerintem ismerem a családot, az egyik lány az osztálytársam volt és csak első alkalommal csodálkoztunk a nevén. Számunkra a Czigánynak már semmi köze nem volt a "cigány" szóhoz, miután megismertük a lányt. A családnak semmi hátránya nincs belőle, neked sem lenne. Szerintem vedd fel a nevét, hisz a FELEsége leszel. :) Talán rosszul is esne neki, ha nem tennéd. De ez a te döntésed, azt is meg kell értenie.

Amúgy írd be a Czigány szót google-be, kiket ad ki? Író, festő, rendező, színész....:)

2012. júl. 24. 14:28
 19/24 A kérdező kommentje:
Van egy 35 éves nővére, lehet akkor az ő osztálytársa voltál! Pécsiek amúgy, és mi is ott élünk. :-) Ő mondjuk felvette a férje nevét, de az ugye más szitu. :-)
2012. júl. 24. 14:35
 20/24 anonim ***** válasza:
ez a férjnek hogy esne dolog elég régimódi felfogás, nem? Miért mindig a nő alkalmazkodjon? Vagy: a nőnek hogy esik, hogy elvárják, dobja el a saját nevét? Vagy a nő apjának??
2012. júl. 24. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!