Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Csőbe húzott, nincs menekvés?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csőbe húzott, nincs menekvés?

Figyelt kérdés

4 éve vagyok együtt a barátnőmmel. Fél éve kezdődtek a gondok, hiszti, féltékenykedés, parancsolgatás, haveroktól eltiltás stb. Rengeteget veszekedtünk, próbáltuk menteni a menthetőt is, de nem sikerült. Intim kapcsolat nem igazán volt már köztünk az elmúlt 3 hónapban. Talán 4-5 alkalommal szexeltünk.

Egy hete költöztem el a közös otthonunkból, azóta napi szinten hívogat telefonon, küldözget sms-eket. Pár napja jött az üzenet, hogy beszélnie kell velem. Közölte, hogy terhes és hogy vállalnom kell a felelősséget, mert az enyém. Mondanom sem kell, megdöbbentem, főleg mivel 3,5 éve gyógyszert szed (gondoltam én, mert nekem ezt mondta. Valójában már hónapok óta nem szedi, tudatosan akart teherbe esni). Mondtam hogy nem tarthatja meg, mert nekünk nincs közös jövőnk, de meg akarja szülni. És abban is hisz, hogy majd a gyerek új fejezet lehet a kapcsolatunkban. Én biztos vagyok benne, hogy nem. Nem is akarom ezt a gyereket. Mit tehetnék? Neki joga van eldönteni, hogy anya akar lenni, de nekem nincs jogom dönteni? Kötelezhet bármire? Akkor is ha én soha nem akartam ezt a gyereket és nem akarom, hogy megszülessen?

2012. júl. 23. 21:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez a nő egy idióta. Nőként mondom, hogy ez a legótvarabb szemétség, a másik beleegyezése nélkül gyereket vállalni.

Mondd meg neki, hogy te nem akartad, oldja meg, ahogy tudja a dolgot, te nem vagy hajlandó hülyét csinálni magadból.

Biztos, hogy a tiéd a gyerek?

2012. júl. 23. 21:26
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Valószinü hogy igy akar magához kötni, te meg ne utáld a gyereket nem ő tehet az egészről ha már mindenképpen megtartja akkor vállald az apa szerepet akkor is ha ugy látod nem akarod hidd el ha nem teszed később bánni fogod még. Ne a csaj miatt vállald hanem a gyerek miatt nem kell a csajjal együtt lenned ha ugy látod nem müködne csak a gyerek miatt közeledj felé nehezen fogja elfogadni de idővel kénytelen lesz. A gyereket nem fogja tiltani az apjától és be kel majd látnia hogy ezzel nem tudott megtartani.
2012. júl. 23. 21:27
 3/10 anonim válasza:
100%
Valamilyen szinten neked is van beleszólásod,hiszen az apa elvileg te vagy.De ez az ő teste,és ha ő meg szeretné tartani,akkor joga van ezt eldönteni.Viszont arra nem kötelezhet,hogy együtt maradj vele.Abban nem vagyok biztos,hogy tényleg anya szeretne-e lenni,vagy csak téged akar magához láncolni.Én a te helyedben megmondanám neki kerek-perec,hogy én egyáltalán nem szeretném,ha megtartaná,de még ha meg is tartja,tőlem a hivatalos dolgokon kívül semmire ne számítson.Nem egyszerű helyzet...
2012. júl. 23. 21:29
 4/10 anonim ***** válasza:

Hű, ez tényleg durva. Egyetértek a többiekkel, a gyereket mindenképp támogasd, ha esetleg megszüli.

Kitartást a jövőben.

2012. júl. 23. 21:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Add tudtára,hogy ha mégis megszüli a gyereket,csak az apasági vizsgálat után leszel hajlandó anyagilag támogatni őket.Semmiképpen ne engedj a zsarolásnak!Ha egy kapcsolatnak nincs jövője,azon egy gyerek nem tud változtatni.
2012. júl. 23. 21:31
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

1. Szerintem nem is terhes. Csak blöfföl.

2. Az sem biztos, hogy tőled. Ugye 3 hónapja nem igazán szexeltetek ugyebár...

3. Ha mégis tied a gyerek, sajnos az szar ügy, kötelezhet A BÍRÓSÁG gyerektartás fizetésére, de többre nem. Persze ehhez neki perelnie kell. Ott meg előadhatod a történeted, pláne ha vannak tanúid vagy egyéb bizonyítékod erre, és bár nem vagyok jogász, de nyilván más megítélés alá fogsz esni.

4. Ha nagyon nem száll le rólad, jelentsd fel zaklatásért, legyen annak is nyoma.

2012. júl. 23. 21:32
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem hiszem hogy megcsalt volna, de persze nem lehetek biztos benne, hogy én vagyok az apja. Sok külön programunk volt az utóbbi időben. Szinte csak az volt.

Nem arról van szó, hogy utálom a gyereket. Egyszerűen most nem fér bele az életembe. És a volt párommal is le akarok zárni minden kapcsolatot. És biztos vagyok abban is, hogy ha rádöbben hogy így sem tud megtartani, máris nem lesz olyan fontos neki a gyerek.

2012. júl. 23. 21:32
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz együtt lenni vele, akkor nagyon, nagyon egyértelműen magyarázd el neki, hogy hiába szüli meg a gyereket, a kapcsolatotoknak akkor is vége, max. kikényszerítheti belőled a gyerektartást, de te nem vagy hajlandó többé ővele együtt lenni sem most, sem a jövőben. Ha csak zsarolásból szülné meg a gyereket, akkor ez talán visszarettenti.
2012. júl. 23. 21:33
 9/10 anonim ***** válasza:
90%
Le is mondhatsz a gyerekről, ha nem akarod.
2012. júl. 23. 22:06
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

"Ilyasviel válasza:

Le is mondhatsz a gyerekről, ha nem akarod."

Nem, nem mondhat le róla... törvény kötelezi a gyerekről való gondoskodásra.

Ülj le vele, biztosítsd a maximális támogatásodról a gyerek eltartásával kapcsolatban. Közöld vele, hogy születés után apasági tesztet kérsz, és amennyiben a tied, lehetőségeidhez mérten anyagilag beszállsz a gyerek nevelésébe.

Ez a kötelességed is, erre a bíróság is kötelezni fog!

De arra senki nem kötelezhet, hogy emiatt vele maradj! Ezt mindenképpen tudatosítsd benne!

2012. júl. 23. 22:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!