Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Csak engem idegesít a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak engem idegesít a párom kifejezés?

Figyelt kérdés
Szerintem párja a cipőnek van. Amúgy is van rá egy csomó szinonima, nem értem miért mindenki azt mondja, hogy a párom.
2012. júl. 1. 13:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%
Ja, és tudod hol volt utoljára párom? Az ovodában, amikor sétálni mentünk! Ovónéni mindig szólt: Mindenki fogja meg a párja kezét és el ne engedje!
2012. júl. 1. 14:06
 12/21 anonim ***** válasza:
72%

Engem az idegesít, mikor tizenévesek beszélnek a PÁRJUKRÓL. A párod az, aki mellett megállapodtál, együtt élsz vele, együtt terveziket a jövőt. Rühellem, mikor egy hét járás után már a párjukról beszélnek az emberek.

Szóval engem is zavar ^^.

2012. júl. 1. 14:07
 13/21 anonim ***** válasza:
52%

Engem meg a "pasim", "csajom", "nőm" és hasonló kifejezések irritálnak.

A "párom" szerintem nagyon jól kifejezi, hogy ő a másik feled, elvégre két pár tesz ki egy egészet. :)

2012. júl. 1. 14:10
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon béna kifejezés, nem ízléses, elkoptatott. Engem is idegesít. Ahogy a "pasim", "csajom" kifejezés is.

Miért nem lehet azt mondani, hogy "barátom", "barátnőm"? Ez sokkal szebben hangzik.

2012. júl. 1. 14:16
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is k.ibaszottul idegesítő :@
2012. júl. 1. 14:28
 16/21 anonim ***** válasza:
36%

Én először egy idős házaspártól hallottam még gyerekkoromban. A néni mindig olyan szépen mondta a bácsit emlegetve, hogy a "párom". Nekem ez maradt meg és tetszik. Amikor tiniktől hallom engem is kiver a víz. Amúgy, ha férjhez mennék utána lehet, hogy szívesebben használnám a férjem kifejezést, mint a páromat. De amíg mondjuk csak járunk/együtt élünk/eljegyeztük egymást, addig jobb, mint a pasim/vőlegényem/barátom.

Előttem valaki írta, hogy a párom kifejezést egy bizonyos társadalmi csoport használja és nem szeretné, ha őt is oda sorolnák, ezért nem használja. Milyen társadalmi csoport??? Ezt értette valaki? Ha igen magyarázzátok meg légyszi, mert hülyén fogok meghalni, akárhogy gondolkozom fogalmam nincs mire gondolt.

2012. júl. 1. 14:38
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
nekem a barátom az, aki közelebb áll hozzám mint egy haver... a "pasim" pont hogy nem csak a barátom... viszont azt se szeretem mondani, hogy a pasim, mert az olyan.. p.csás :D szóval én azt mondom, hogy "párom", még ha téged zavar, akkor is :DD
2012. júl. 1. 14:50
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Engem is zavar, de nem tudom megmondani, miért. :) Olyan nyálas-p*csás vagy nem tudom.. Pedig szerintem is ez a legtalálóbb. Az szerintem hülyeség, hogy "párja a zokninak van" meg ilyenek, hisz egy szónak több jelentése is lehet – de a hangulata idegesít valahogy. Azok az emberek akik használják, valahogy irritálnak. Az talán túlzás, hogy ők egy "társadalmi csoport". De aki ezt írta, talán arra gondolt, hogy a közepesen csóró, nem túlzottan értelmiségi, mónikasót néző emberek, akik elárasztják a fészbukot a "párommal Olaszba" című albumukkal.

Pedig amúgy találó kifejezés, mégis irritál.

A "barátom" szerintem normális szó, mert úgyis olyan kontextusban mondom, hogy nem lehet félreérteni, senki sem fogja azt hinni, hogy a spanom. De a "pasim", "csávóm" stb szóval sincs bajom. Elég tömören kifejező, és szerintem az a p*csa inkább, aki semmilyen körülmények közt nem meri használni, mert juj az milyenmár.. (Persze vannak helyzetek, amikor tényleg nem odaillő.)

2012. júl. 1. 15:36
 19/21 anonim ***** válasza:
Én csak amiatt nem szeretem, mert divatba jött, és tizenévesek beszélnek róla...
2012. júl. 1. 16:14
 20/21 anonim ***** válasza:
Én ezt használom. Van egy menyasszonyom, de nem kell mindenkinek tudnia, hogy mi el vagyunk jegyezve, mert nem mindenkinek van hozzá köze. A barátnőmnél komolyabb kifejezést szeretnék használni, a feleségemnél gyengébbet, a kedvesem nem tetszik, a csajom/nőm/stb pedig olyan közönséges. Ezért marad a "párom". Tökéletes kifejezés arra, hogy nem feltétlenül van hozzá köze, akivel beszélek, hogy pontosan milyen kapcsolatban élünk, de hozzám tartozik.
2012. júl. 1. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!