Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan legyek végre pozitív...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan legyek végre pozitív gondolkodású?

Figyelt kérdés

ötleteket, tanácsokat várok, mert teljesen kétségbe vagyok esve.

Azt tudom magamról, hogy önértékelésem és úgy abszolút az életfelfogásom rendkívül negatív, mivel úgy gondolom, hogy nincs okom rá, hogy egészséges önbizalmam legyen.

évek óta nincs senkim, eddig kerestem a magyarázatot erre, de most már tudom, hogy ez az oka. erre tegnap döbbentem rá. két hete ugyanis megismerkedtem egy sráccal, akivel kölcsönös a vonzalom. ilyen már rég volt. rengeteget beszélgettünk, jól klikkelünk úgy érzem, viszont tegnap összezördültünk és kilyukadtunk ott, hogy a borzasztó negatív felfogásom tökre elrontja mindig a kedvét. és mondta hogy ezt eddig nem akarta mondani nehogy megsértődjek.... meg az állandó komplexusaim az őrületbe kergetik.

ezen először kiakadtam teljesen, de aztán rájöttem, hogy igaza van... és hogy változtatnom kell, ha nem akarom őt "elveszíteni". nem járunk még, de erősnek érzem a vonzalmat ahhoz, hogy bármi lehessen, de most úgy érzem, hogy totálisan elrontottam a dolgokat.

de mégis hogyan változzak meg, amikor úgy nőttem fel, hogy a komplexusok gyakorlatilag belém ivódtak... a környezet, a szülők és az iskola hatására? gyermekkoromban nem sok jó szót, dicséretet kaptam. ha becsúszott egy-egy hármas vagy rosszabb jegy, akkor rögtön leordították a fejemet, hogy nem lesz belőlem semmi, a szemetek hátán fogok megdögleni (halkan jegyzem meg, hogy tegnap volt a diplomaosztóm, kiváló minősítéssel végeztem). de ha ötöst kaptam, akkor egy vállveregetést sem kaptam. apám alkoholszeretete miatt ráadásul a gyermekkori emlékeim még jobban megmérgeződtek :(

rengeteget fejlődtem pozitív irányba az egyetem évei alatt, és teljesen más vagyok, mint 7-8 éve. de még mindig öntöm magamból a negatívságot, folyton csak panaszkodom és keresem a hibákat, gyűlölöm, ahogyan kinézek és nem tudom elfogadni a dicséretet, nem bízok senkiben és azt gondolom, minden kapcsolat az életünkben érdekkapcsolat...

tudnátok bármi tanácsot adni? akármilyet, akár valami terápiát, vagy valami csoportot, bármit, mert megfulladok saját magamtól. csak ahhoz értek, hogyan marjak el másokat a közelemből. :( nem akarok ilyen lenni többé, de nem tudom hogyan tudnám levedleni ezt a bőrt.

2012. jún. 30. 13:44
 1/1 anonim ***** válasza:

Ismerős helyzet.

A jelenben élsz. A múlttal csakis a memóriád köt össze. Csak emlék. El kell fogadnod, hogy az akkori rossz dolgok már nem léteznek. Te tartod őket életben a fejedben. Ez rosszul hangozhat, de ha belegondolsz, akkor láthatod, hogy csupán te adsz hatalmat ezeknek a negatív beidegződéseknek, te irányítod őket. El kell határoznod, hogy eddig ugyan sz*r volt, de felnőttél, és igenis TE alakítod az életed, a viselkedésed, a tetteidet és nem pedig a régi sérelmeid. Rajtad múlik, hogy továbbra is a múltatban fogsz élni (szenvedni) vagy pedig alakítasz magadnak egy olyan jelent (és vele együtt jövőt) amelyben úgy élsz, ahogyan szeretnél. :)

2012. jún. 30. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!