Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Diákhitel felvétele helyett inkább a barátom akar nekem pénzt adni havonta! Ez normális?
Sziasztok!
21 éves egyetemista lány vagyok. Nagyon sokba kerül az egyetem (bérletek, fénymásolás, kaja, stb) és az órarendem miatt nem tudok elmenni dolgozni és mivel a szüleim sem nagyon tudnak anyagilag segíteni, úgy döntöttem hogy felveszem a diákhitelt, 10 hónapra (már csak egy évem van a suliból). Persze nem jókedvemből....
Mindezt a barátom nem engedi. Másfél éve vagyunk együtt. Hozzá tartozik az a dologhoz, h miután lediplomáztam, a közös életre gyűjtenénk....igen ám, de a barátom már 4 éve dolgozik, egész jól keres, de félrerakni nem tud. Nekem pedig diploma után rögtön gyűjtenem kell házra, kocsira pénzt. Amikor mondtam neki, hogy ez igazságtalan, ő már most miért nem tud félrerakni pénzt, mondta hogy ő félrerak, csak én azt nem látom...
Gondolom nem nézi jó szemmel, ha a közös életünket egy hitel visszafizetésével kezdeném, nem tudnánk úgy félretenni. Egyébként neki is kocsihitel van a nyakán, tehát nem értem miért aggódik.
A lényeg a lényeg: kijelentette hogy ő ad nekem pénzt havonta, semmiféleképpen ne vegyem fel a hitelt, meg amúgyis, mennyire van szükségem?
mit szóltok hozzá?
"Még hogy az órarended miatt nem tudsz diákmunkára menni. Hagyjuk már... Közgáz egyetemre jártam"
Az ide járó BME-sek még most is ezen röhögnek :)
Kérdező, elég egyértelmű a helyzet, együtt vagytok, segítsetek egymásnak, ne a bankot tartsátok el.
Pesten viszonylag könnyű diákmunkát, részmunkát találni, de vidéken nem ez a helyzet, és ha jól veszem ki, a kérdező vidéken tanul. Szóval emiatt ne bántsátok.
Szerintem fogadd el a pénzt a barátodtól, de tényleg csak annyit kérj, amennyire szükséged van. Ha nyáron dolgozol, tegyél félre belőle. Ha komoly a kapcsolat és közös jövőt terveztek, akkor nincs abban semmi fura, ha az egyik segíti a másikat, akár pénzzel is.
a baratodnak mar van hitele, tudja mivel jar, normalis hogy nem engedi.
es amugy neked miert kell lany letedre lakasra meg kocsira gyujtened??? az a ferfi dolga
#14 kicsit tulreagalod... nem azt irtam hogy iskolazatlanul uljon egesz nap a konyhaban
raadasul ha a baratjanak mar van autoja, + soha nem hallottam meg lanytol hogy lakasra gyujt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!