Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennél, ha a párod, akivel együtt élsz, nem tudná elviselni a háziállatodat?

Figyelt kérdés
Mindig jön a kifogásaival, hogy szőrös, büdös, holott nagyon sokat takarítok, erőmön felül, hogy a párom minél kevesebb hátrányt szenvedjen abból, hogy nekem macskám van.
2012. máj. 30. 09:26
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/116 anonim ***** válasza:
98%
Én össze se jövök olyan emberrel,aki nem szereti az állatkámat.Sokszor nyújtott lelkileg segítséget,nagyon tudok érte aggódni,most is beteg,nem is aludtam az éjjel.
2012. máj. 30. 12:16
 52/116 anonim ***** válasza:
95%
Szakítanék!
2012. máj. 30. 12:29
 53/116 anonim ***** válasza:
100%

Állatot tartani egyfajta életforma, világnézet, hobbi. Nekem fontos szempont volt, hogy ilyen férfival éljek. Első komoly kapcsolatom egy újgazdag családból származó, gépészmérnöknek tanuló, gitáros fiúval volt. Ami neki a koncert, ital, zene, az nekem a természet, állatok, esetenként menhelyi önkéntesség (amin nagyon meg volt ütközve). Egy ideig működött a szerelem miatt, de aztán rájöttünk, hogy két ennyire különböző ember nem tud együtt élni hosszútávon. Vele nem lehetett kirándulni, nem szerette az állatokat, még egy szobanövényt sem tűrt meg a szobájában, és egy modern panellakásban akart élni, ha egyszer összeköltözünk, lehetőleg külföldön. Persze állat nem lehet. Én meg nem bírtam a füstös szórakozóhelyeket, imádom a természetet és mindenféle állatot. Hagyományőrző táborokba jártam, és órákon át szerettem a természetet járni, kutyával vagy anélkül. Nem egyezett a véleményünk a gyerekekről, hosszútávú célokról, és többször kaptam hazugságon is. A cigiről állítólag leszokott, valójában suttyomban szívta. Hétvégenként elég gyakran, néha nagyon durván berúgott.

A vőlegényem (nemsokára a férjem) négy éve ismertem meg egy túraszervezet hagyományőrző jellegű táborában. Szüksége volt valakire, aki lehozza vele a következőbe a lovait, 40 km-ről (amit később többször megismételtünk). Együtt sokat lovagolunk, túrázunk, táborozunk, és van két mudink, kutyasulizunk, tanítjuk őket, sportolunk, kirándulunk velük. Idén talán a kertes házból (nem saját, a nagymamájáé) tanyára költözhetünk. Sosem iszik vagy dohányzik. Vele azonosak az életcéljaink, világnézetünk, és egy hullámhosszon vagyunk. Az előző párommal egy hangos szó nélkül, közös megegyezéssel mentünk szét. Ha vele maradok, boldogtalan lennék most, mert én mindent feladtam volna érte, de az a lány, aki lettem volna, már nem "én" lennék.

KÉRDEZŐ,

Szerintem mérlegelj, hogy a szerelmen kívül más összetartana -e titeket? Ő hozott áldozatokat érted, vagy csak te alkalmazkodsz? Egyeznek a céljaitok? Ha a szerelem eltompulna, akkor is együtt tudnál élni vele? Képes lennél érte az öreg macskádtól is megválni? Ha belegondolsz, hogy látod, egyenlő félként kezel téged ebben a kapcsolatban?

23/N

2012. máj. 30. 13:16
 54/116 anonim ***** válasza:
97%

Repülne.

Nem azért mert egy állat fontosabb mint egy ember hanem azért mert engem korlátozni akar abban amit én szeretek, meg akar változtatni.

Az állat jó eséllyel ott volt mielőtt összejöttünk, akkor pedig tudta mit vállal. Ha pedig utána érkezett akkor valószínűleg megbeszéltük és beleegyezett. Egy állat tehetetlen velünk szemben, ártatlan, én vagyok felelős érte tehát nem fogom kirakni.

Itt nem az állatról van szó, hanem bármiről amit szeretek. Ha valami más hobbimat utálnák (ok nélkül), akkor is ugyanezt tenném.

2012. máj. 30. 13:17
 55/116 anonim ***** válasza:
97%

Lemondtál az egyik macskáról az ő érdekében, akkor mit vár még? Különben is tudta, hogy mit vállal.

Nem kötelező veled együtt lenni. Ha képes egy nyomorult állat miatt (bocsánat, szeretem a cicákat, de ez felbosszantott) problémázni, akkor nem biztos, hogy később, az igazi gondokat meg tudjátok majd oldani.

Én sem szerettem az expárom kutyáját, de elfogadtam. Nem jártam vele sétálni, nem játszottam vele.

Ha úgy volt, akkor adtam neki kaját, meg vizet, és ennyi.

2012. máj. 30. 13:21
 56/116 anonim ***** válasza:
100%
Ja most látom, hogy az egyik macskáról már lemondtál. Hát szerintem ez végzetes dolog volt! Egyrészt szegény állat, másrészt most a következő macska aztán mi jön? Aki ebben korlátozni akar, az majd más dolgaidat is korlátozni fogja. Ne tanulj mert nekem nem tetszik, nem járj ide vagy oda mert nekem nem tetszik... Hát ki tudja valaki szereti ha irányítják, én biztos nem. :)
2012. máj. 30. 13:26
 57/116 anonim ***** válasza:
97%

1. Itt nem csak az állatról van szó, hanem arról, hogy ő elvárja, hogy te alkalmazkodj hozzá, s aszerint cselekedj, fordítva ő ezt nem teszi meg.

2. Aki azt írja állat nem való lakásba, annak szeretnék leírni egy példát:

Tapasztaltam, hogy aki panelban tartott macskát, olyan rend és tisztaság volt, mint sok embernél akkor sincs, ha egyedül él.

S láttam olyat is, aki kint (kertes házban) tartott macskákat, s mégis igénytelen volt maga a lakás is, meg a macskák is elvoltak hanyagolva.

Ez mind azon múlik, ki mennyire szereti a tisztaságot, s tart rendet maga és az állat után is.

2012. máj. 30. 13:40
 58/116 anonim ***** válasza:
96%
Ugyanabban a cipőben járunk. Talán annyival szerencsésebb a helyzetem, hogy az én cicám még fiatal, és egy kis változás az ő életébe is belefér. Nekem is a cica volt leghamarabb, nem sokkal utána megismertem a párom, lett 2 gyerkőcünk is. Közben az egyik volt lakótársam is lepasszolta nekünk a cicáját. A 2 macs egy lakásban tényleg sok volt, borzasztó pusztítást végeztek. Ráadásul a 2. cica kandúr létére még ivartalanítva sem volt. Mikor nekiállt jelölgetni, és következetesen NEM az alomba sz.rni, akkor már egyetértettünk, hogy neki más lesz a gazdija. Most már csak 1 cica van, de a gyerekekkel együtt őt is nevelni kell. Egész jól megszokta, hogy már vannak számára tilos dolgok, mint konyha és bútorok. Szerencsére ő alkalmazkodóbb típus. Persze még így is hullik a bundája, amit napi többszöri porszívózással igyekszem kevésbé láthatóvá tenni. Váltottunk olyan macskaalomra, ami tényleg szagtalan (kivéve, ha kaka van, de azt meg azonnal kidobom). Az egész cicavécé a mi vécénkben van, szóval ez jó megoldás szerintem. Egy öreg cicust nem lenne szívem se elajándékozni, se kitenni a kertbe, ha nem így szokta meg. Kicsit a párod is megpróbálhatna alkalmazkodni szerintem. Ha az én macskautáló emberemnek sikerült engedni egy picit a cicussal szemben, akkor nem lehetetlen. Remélem meg tudjátok oldani, hogy mindenkinek jó legyen!
2012. máj. 30. 14:13
 59/116 anonim ***** válasza:
2%
Amúgy jah, érdekes tendencia, hogy mindenütt a macska meg a kutya az első, de a férfiakban van a defekt XD
2012. máj. 30. 14:51
 60/116 anonim ***** válasza:
89%

Kedves Utolsó!

Látom nem sikerült kiszűrnöd a lényeget az egészből! Gratulálok.

2012. máj. 30. 14:52
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!