Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
24 éves fiú vagyok és szerelmes egy 16 éves lányba. Mért ítélnek el az emberek?
Én a lányt nem ítélem el, pláne, hogy még fél év után sem adta be neked a derekát, ami a mai világban már komoly teljesítmény.
Téged sem ítéllek el, de elgondolkodtató, hogy miért nem a saját korosztályodban keresgélsz.
Mert ha egy 24 éves srác egy 16 éves kislánnyal jár, az két dolgot sugall:
Ad 1. A lány nagyon élvezi, hogy mindazt megkapja tőled, amit egy kortársától nem kapna (kirándulások, viszed ideodaamoda, nyilván kocsival)
Ad 2. Egy 16 éveshez képest előbbre jársz ugyan az életben, sok mindent elértél, de egy korodbeli nőhöz képest egyáltalán nem. Őt önmagában nem nyűgözi le, hogy furikázod ide oda. Mert egy veled egyidős lány arra vágyik, hogy a férfinak legyen egzisztenciája, munkahelye, tervei, céljai. És a 24 éves pasik általában egyikkel sem rendelkeznek, mert még két-három évig egyetemre járnak, lébecolnak otthon, a munkát hírből sem ismerik, és a szülők autójával menőznek a 16 éves kislányok előtt.
Ez a sztereotípia, amit fent leírtam, az átlagemberek ezek alapján ítélnek.
Ha ez nem felel meg a valóságnak, akkor nagy ívben tegyél arra, ki mit gondol.
24/N
sztem nincs ezzel baj, én 23 éves vok, bnőm 17, igaz ez nem akkro különbség mint nálatok, de majdnem, és nem érzem, hogy bármi baj lenne ezzel, meg minket meg se szólnak, hát sajnos úgy látszik ti egy kicsit "maradibb" környezetben vagytok.
Ha ti boldogok vagytok, nem kéne másnak beleszólnia.
Nagyon vegyesek erről a gondolataim.Egyrészt úgy írtad le ezt az egészet,mintha te lennél a mesebeli herceg és az egész egy csodálatos mese lenne.Másrészt egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy 24 évesen egy 16 éves kislánykával jársz.Én is annyira felnőttnek éreztem magam 16-17 évesen,annyi mindent értettem/tudtam,de így 8 év elmúltával is azt gondolom, hogy egy kislány voltam még 16 évesen...
Ha lenne olyan 20 éves,te pedig 28,akkor talán jobban eltudnám képzelni a dolgot.
Én is inkább azt tudom elképzelni, hogy te maradtál "gyermekibb" és nem a kislány olyan felnőttes mint ahogy érzed.
szerintem egyáltalán nem elítélendő. vannak még a mai világban normális emberek és kapcsolatok. az én szüleim közt is 8 év korkülönbség van, és fiatalabbak voltak 3 évvel mint ti mikor össze jöttek. azóta együtt vannak, 19 éve házasok és két nagy gyerekük van. mindenki úgy él ahogy neki tetszik.
ha tényleg szeretitek egymást, és egyikőtök sem arra megy hogy minél jobban kihasználja a másikat, akkor sok sikert :) igen, van akinek meg kell küzdenie azért aki a legfontosabb számára. ismerős helyzet.
Én meg azt nem értettem soha, hogy két darab számból (hogy melyikőtöknek mennyi a kora) hogyan tehet bárki messzemenő következtetéseket? Ezen kívül rengeteg tényező befolyásolja azt, hogy egy pár összeillik-e vagy sem, önmagán a koron lovagolni nem érdemes, mert ennél vannak sokkal lényegesebb szempontok, amelyeket bezzeg sokkal kisebb hangsúllyal vesznek figyelembe (pl. azonosak-e a politikai nézeteik, akar-e mindkettőjük gyereket, stb.). Én 23 leszek egy hét múlva, de kb. egy évvel ezelőtt beszéltem egy olyan 17 éves lánnyal, hogy szinte kisebbnek éreztem magam nála érettségileg. Bizonyos szempontok szerint ugyanis érettlenebbnek tartom magam a kortársaimnál (sok mindenben azonban ez nem igaz), ő pedig sokkal érettebb volt a saját korosztályánál. Ez a két hatás felerősítette egymást, ezért azt tudnám mondani, hogy az érettségünket tekintve összeillettünk volna egymáshoz. (Amiért nem illettünk volna össze, azok teljesen más szempontok. És érted, ott volt a kb. 5-6 év korkülönbség, és mégis.
Azt kellene tehát végre megértenie mindenkinek, hogy a biológiai korkülönbség csak egy dolog. Hogy ki lelkileg milyen érettnek tartja magát és a másikat, egy sokkal fontosabb szempont. Ezért nem tudom megérteni soha, hogy miért kell láttatlanban megítélni egy párt azért, mert pusztán benyög két korszámot, de ezen kívül semmi mást nem ismerünk. Ez kb. olyan mintha úgy akarnék távolról instrukciókat adni egy mesterlövésznek, hogy én nem látom, és mindössze annyi adatot ismernék, hogy merről fúj a szél. (De se a szél erősségét, se a célpont helyét és helyzetét, se a fegyver helyét és helyzetét nem ismerem.) Ugyanakkor azt sem bírom, mikor egyes kérdezők ilyen kérdéseket tesznek fel h "én ennyi, a barátom/-nőm pedig ennyi éves, szerintetek ez gáz?", ez ugyanis saját bizonytalanságára utal, viszont távolról még kevésbé fogja tudni bárki is megmondani, hogy ez valóban gáz-e. Egyedül nektek kell felmérnetek a helyzetet, és ha összeilletek, kijöttök egymással, stb. akkor járjatok és ne hallgassatok másra, ha meg nem, azt is tudni fogjátok anélkül, hogy ezzel kapcsolatban kérdést tennétek fel pl. a gyk-en. Ez persze most nem feltétlenül Rád vonatkozott, kedves Kérdező, mert ez itt ennél jóval összetettebb és jogos kérdés; én most csak azokról a kérdezőkről beszélek, akik afféle kérdéseket tesznek fel, mint amilyet idéztem.
2. válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!