Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet tenni feltekenyseg ellen? Ha valaki feltekeny,
hogyan tudna leszokni rola? Egyaltalan lehet-e?
Figyelt kérdés
A parommal 1.5 eve vagyunk egyutt.Nagyon szeretjuk egymast.En megis feltekeny vagyok,ha csak mas lannyal beszelget is.Neha ezt kimutatom neki is,neha csak magam emesztem vele.Nem tudom mit kene tegyek,probaltam az onkontrolt,de par napik mukodik,aztan ujra elojonnek a szokasos dolgok: mi van,ha neki mas kell, mi van,ha titkai/hazugsagai vannak elottem stb. Mikor jozan esszel vegiggondolom a dolgokat,rajovok,tudom,erzem,hogy nincs okom feltekenysegre,hisz nyilvanvalo,hogy csak en vagyok neki es imad.Elozo kapcsolatomban is feltekeny voltam szinte betegesen mar:e-mailek nezegetese,neha smsk nezegetese...Szeretnek megvaltozni.Amugy az eletben nem vagyok egy feltekeny ember olyan ertelemben,hogy irigylem mas javat vagy hasonlok....egyedul parkapcsolatban jon elo ez a problema...Hogyan tudnek ezen valtoztatni:?masok ugyanebben a helyzetben?
2009. jún. 25. 22:37
1/9 anonim válasza:
Erre nem tudok mit mondani!BIztos meg bízol te a párodban 100%-ig?Ha igen nem lennél ilyen féltékeny,hogy becsajozik!Szerintem kicsit vegyél vissza,mert a párod ezt meg fogja unni!
2009. jún. 25. 22:44
2/9 anonim válasza:
Sürgősen változz meg! Ezt egy pasi sem tűri sokáig! Hogy hogyan? Először bizalom a párod felé, és önbizalom magad felé! Ahogy az én párom szokta mondani "attól hogy diétázom, attól még az étlapot megnézhetem"!
2009. jún. 25. 22:46
3/9 anonim válasza:
Nehéz, mert aki féltékeny típus, az az is marad. Ez azt jelzi, hogy nem tudsz 100%-ig megbízni a párodban tudat alatt.
2009. jún. 25. 22:47
4/9 anonim válasza:
Egyszer azt olvastam valahol ,hogy a féltékenység ostobaság és káros,ha nincs rá okunk,ha viszont van rá ok akkor már felesleges.
Volt egy ismerősöm,akinek a felesége volt ilyen kórosan féltékeny ok nélkül.Egy idő után besokallt a férj,és valóban megcsalta az asszonyt.Azt mondta neki,ha úgy is állandóan azt hallom,hogy megcsallak,hát legyen okod is rá.
Uralkodj magadon,mert csak tönkre teszed a kapcsolatotokat.
2009. jún. 25. 22:58
5/9 A kérdező kommentje:
attol felek en is,hogy parom egy napon megunja ezt a feltekenykedest...mondjuk o annyira nem erzi a feltekenysegem,mert nem hisztizek en neki,meg nem szolok mindig be,inkabb csendben onmagam eszem ezzel a dologgal.bizom benne,hogy javitani tudok ezen a gondolkodason es a felelmeimen,mert nem szeretnem,hogy a kapcsolatom idovel ramennyen.
2009. jún. 25. 23:04
6/9 anonim válasza:
A féltékenység nem a párodnak szól,hanem saját magadnak.
Valószínűleg magadat nem tartod "elégnek", úgy érzed, hogy te nem érsz annyit, hogy valaki melletted maradjon.
Gyakoribb az ilyen típus az olyanoknál akik gyerekkorukban pl. elvált szülők gyerekeivé váltak és úgy érezték, hogy a váláskor elmenő szülő elhagyta őket, mert "rosszak" voltak.
Nálad lehet, hogy valami más okozza azt, hogy nem tudsz egyszerűen úgy gondolkodni, hogy "azért van velem és nem mással, mert velem akar lenni, hiszen én szerethető vagyok".
2009. jún. 25. 23:25
7/9 A kérdező kommentje:
kedves utolso hozzaszolo ratapintottala lenyegre...ezen szeretnek en valtoztatni
amugy a problemak nem tudom honna johetnek,hiszen szuleim nem valtak el es nagyon jo kapcsolatban vagyok mind2vel...semmifele ,,trauma'' nem ert kisebb koromban
2009. jún. 25. 23:30
8/9 anonim válasza:
Nem biztos, hogy kell ehhez konkrét trauma...
De basszus ha Veled van másfél éve, akkor az azért van, mert szeret és értékesnek tart. Biztos az is vagy. Ha más miatt nem is hiszed, de a szeretete miatt hidd el!
Gyógyír: BIZALOM
Hát csak már szóba kell állnia más élőlényekkel is... Anélkül nehéz lenne az élet. Még kedvelheti is őket, de Te vagy a barátnője, Téged szeret.
A bizalom valami olyasmi, hogy felteszed a lelked egy játékban tétként, nincs semmi biztosíték (azon kívül, hogy ismered őt és tetteivel mit bizonyított), de megnyerheted vele a főnyereményt, ami a mindent jelenti. S a tét felrakása nélkül résznyereményre sincs esélyed.
Szóval úgy is mondhatom, nincs más választásod, de jó értelemben értsd :)
2009. jún. 26. 01:51
9/9 anonim válasza:
Kivetíted az önbizalomhiányodat másra. Ez a féltékenység. Tisztázd magadban, hogy miért nincs önbizalmad. Nem érzed magad elég kedvesnek, elég okosnak, elég szépnek, elég jó nőnek? Kezdj el építkezni (: nem nehéz. Vedd végig a pozitív tulajdonságaidat, a negatívakon próbálj meg változtatni, egyre több tégla kerül egymásra, és látni fogod, hogy egyre kevésbé leszel féltékeny is (: az alapozás pedig megtörtént: a párod veled van, ennek oka van, valamint felismerted a problémát, és kész vagy változtatni. Erős vagy, menni fog (: szurkolok!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!