Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy társaságban vagy bárhol bemutatnak egy lányt, kell vele kezet fogni?

Figyelt kérdés

Pl. Én állok fiú ott, és akkor mondja vki, hogy ő itt Anita, akkor nekem fiúként kell kezet ráznom vele, mikor bemutatkozom neki? Vagy a csaj nyújt először kezet? Vagy attól függ, hogy a csaj nyújt e kezet, ha nem, akkor nincs kézfogás?

Mert ugye fiúknál természetes, hogy kezet rázunk, na de lányoknál?

2012. ápr. 23. 13:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

A kérdés jó. Szerintem az a legjobb ebben az esetben ha ügyesen a lány reakciót figyelve kitalálva cselekszel. Úgy hogy úgy jöjjön le határozott vagy, nem hezitálsz. Ehhez kell egy kis érzék, de hamar bele lehet jönni. Mert az egész emberfüggő. Van olyan lány aki puszilkodós bárkinek puszit ad lazán ha bemutatják, de van olyan lány is akit ez kifejezetten irritál, idegenekkel puszilkodni egyből nem szeret.

Az én tapasztalatom szerint azok a lányok akik nem szeretik a puszilkodást, maguk nyújtják a kezüket. Segíthet egy másodpercnyi hatásszünet a kontaktus előtt amit elüthetsz egy laza mosollyal, ha a lány kezet nyújt akkor egyértelmű ha nem akkor mehet a puszi részedről.

Én magam szeretek puszival köszönni a lányoknak, de azért én is figyelem az előjeleket, volt már olyan hogy egyből lazán puszi de láttam a lány kicsit zavarban volt, nem puszilkodós.

remélem segítettem :)

25/F

2012. ápr. 23. 13:20
 2/14 anonim ***** válasza:

Igen, így szokták, legalábbis felénk.

Te is nyújthatsz először kezet.

Munkahelyen/munkaügyekben ez elterjedt szokás.

Baráti bemutatkozásnál még puszilkodni is lehet.

2012. ápr. 23. 13:21
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Az illem azt kívánja, hogy a csaj nyújtsa előbb a kezét. Na már most a csajok nagy többsége nem tanul kellő illemet, ezért fogalmuk sincs róla, hogy nekik kéne kezet nyújtani. Ezesetben te is nyújthatsz kezet először neki, vagy ha nincs kedved, akkor nem kell, nem kötelező. Igazából ez csak a hivatalosabb helyeken alkalmazott etika.
2012. ápr. 23. 13:22
 4/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok, igaz kifelejtettem, amit írtam a hivatalos esemény esetén nem aktuális :))) Laza lenne egy fogadáson lepuszilni mondjuk a főnök asszonyát

Abban az esetben a második hozzászóló jól írja :)

2012. ápr. 23. 13:23
 5/14 anonim ***** válasza:

A nő nyújtja a kezét először.

Ha nem nyújtja, akkor magára vessen. :) Szerintem. Én szoktam kezet nyújtani.

2012. ápr. 23. 13:43
 6/14 A kérdező kommentje:

3 féle lány van:

1. puszilkodos

2. kezet rázó

3. egyik sem

Akkor amelyik nem puszilkodós, nem is szoktam én erőltetni, akkor én nyújthatok kezet, nem bunkóság az...

2012. ápr. 23. 14:20
 7/14 anonim ***** válasza:
Pontosan főleg ha egy kedves mosollyal megfűszerezed. A kézfogás milyensége se mindegy. Legyen azért határozott, de ne úgy fogj vele kezet mint egy másik férfival. A laza kézfogás sem nyerő, b!zis, nem sugárzol vele erőt. A kettő között kell belőni :)
2012. ápr. 23. 15:58
 8/14 A kérdező kommentje:
Tehát akkor én kezdeményezzek kézfogás? Mert látom olykor a csajok se tudják, mit kell tenni ilyen helyzetben.
2012. ápr. 23. 16:56
 9/14 anonim ***** válasza:

Ha magabiztos vagy ott és mosolygós majdnem mindegy ki kezdeményezi. Sok lány ilyenkor ha szintén zavarba jön, biztos örül azt várná hogy a férfi csináljon valamit.

Inkább kezdeményezz mint hogy ott állj zavarban és nézel magad elé :))

Ha magabiztos vagy baj nem lehet belőle. Maximum nem azt várta csaj de kit érdekel ha közben utána mosolyogsz és kedves vagy. A fellépésed legyen rendben a többi részletkérdés.

2012. ápr. 23. 18:07
 10/14 anonim ***** válasza:
Az illemszabály szerint mindig a nő nyújt kezet férfinek, kortól függetlenül.
2012. ápr. 25. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!