Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan lehet meggyőzni egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet meggyőzni egy betegesen féltékeny nőt arról, hogy semmi oka féltékenykedni?

Figyelt kérdés
A legfőbb gond az, hogy a féltékenység tárgya, ahogyan a szerelmem is kolléganő, mindhárman egy helyen dolgozunk. Már ott tartok, hogyha csak szóba kerül a harmadik, rosszul leszek, ha pedig összefutunk, és ott van a párom, a vizsgáló tekintete, és a már jól ismert várható következmények miatt zavarodottan viselkedem. Kedvesem erre azt vágja a fejemhez, hogy zavarba jövök, mert tetszik az a bizonyos. Olyat ne is írjatok, hogy hagyjam el, mert túlságosan szeretem. 35f
2012. ápr. 22. 07:17
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy meg tudod győzni. Az ilyesmi nem tudományos vita, hogy észérvekkel lehessen hatni a másikra.

A barátnőd féltékenysége (hacsak nem adtál erre alapos okot) nem belőled fakad, hanem saját magából. A legtöbb esetben így van. Magát látja kevésnek a többi nőhöz képest, nincs rendben az önértékelése. Na ezen kéne változtatni, de ezt te nem tudod megtenni, csak ő.

35/n

2012. ápr. 22. 07:20
 2/10 anonim ***** válasza:
márpedig a féltékenység a legnagyobb kapcsolatölö. elöbb utobb te is annyira ki leszel borulva hogy muszéj lesz. nekem volt egy ilyen pasim. nem bennem nem bizott hanem magában mert tudta hogy én nem vagyok félrelépös.de ha rámnézett valaki már kiverte a balhét.tönkretett lekileg idegileg teljesen a sok értelmetlen veszekedés.ugyhogy vége lett. két évig együtt éltünk,pedig mikor nem féltékenykedett akkor maga volt a paradicsom. de ez az egy hülyesége tönkretette az egészet és nem voltam hajlando mégjobban tönkremenni. és hiába szerettem még utána is,nem érte meg.
2012. ápr. 22. 07:22
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi

Alapos ok az, ha a kapcsolatunk elején, amikor nekem még nem volt komoly részemről, mondtam, hogy szép a féltékenység forrása? Azóta persze megváltoztak a dolgok, és magam sem értem mit láttam abban a nőben.

2012. ápr. 22. 07:25
 4/10 A kérdező kommentje:
Azt nem is említettem, hogy a kedvesem férjezett, akivel együtt él, de már évek óta nincs köztük semmi. Ezt onnan tudom, hogy ezt mondja, és én hiszek neki. A gyerekek, és a ház miatt nem válik. Csak azt nem értem, hogyha én bízom benne, ő bennem miért nem? Már arra is gondoltam, hogy a saját bűntudatát vetíti ki rám, mert valami mégis lehet a háttérben. De ezeket a gondolatokat hamar elhesegetem.
2012. ápr. 22. 07:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Mivel ő hajlamos a megcsalásra azt hiszi te hajlamos vagy rá. Lényegébe saját bűnét vetíti ki rád.
2012. ápr. 22. 07:39
 6/10 A kérdező kommentje:
Mivel ő már rég rosszban volt a férjével, amikor összejöttünk, nem volt megcsalás a részéről. De egy rendkívül vonzó nő, és a munkahelyen sok férfi kolléga is dogozik... hát nem tudom. Kész vagyok idegileg, nem csak a féltékenykedése, hanem a házassága miatt is.
2012. ápr. 22. 07:47
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem számít. Megcsalás az megcsalás mindegy milyen a viszony. Ahogy ő is másba menekül a rossz kapcsolata miatt lehet azt hiszi te is ugyan így fogsz viselkedni. Csak tűrni tudod kisebb rövidebb ideig.
2012. ápr. 22. 08:53
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Írjatok még, várom a válaszokat továbbra is. Köszi még egyszer
2012. ápr. 22. 09:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Milyen jogon féltékenykedik, ha gyakorlatilag csak a szeretője vagy?
2012. ápr. 22. 10:20
 10/10 anonim ***** válasza:

Az ilyenekre nem lehet hatni logikával, észérvekkel. Érzelmi, lelki szinten kell valahogy hatni rá, az beválhat. Például állítsd válaszút elé, vagy folytatja a hülyeségét, vagy akkor lehet menni.

Nekem is volt ilyen anno, csak sajnos én nem szerettem annyira hogy meg is akarjam menteni a kapcsolatunkat.

2012. ápr. 22. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!