Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez normális, hogy 18 évesen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez normális, hogy 18 évesen ezzel foglalkozok?

Figyelt kérdés
most vagyok 18 éves. a barátom 19. már 15 éves korom óta járunk és nagyon komolyan gondoljuk. Már többször beszélgettünk róla, hogy mi lesz a jövőben, összeházasodunk, hány gyerekünk legyen stb. általában ő hozza fel az ilyen témákat. Jelenleg mindketten tanulunk. Már csomószor mondta h amint teheti ( munkánk lesz és stabil anyagi hátterünk) akkor elvesz, összeköltözünk stb. És már én úgy örülnék ha itt kéne tartanunk, hogy munka, gyerekek, saját lakás. De akárkinek ezt megemlítem azt kapom h úristen 18 évesen nem ilyeneken kéne gondolkozni, meg áá ú úgyis annyi pasid lesz még, most még bulizni kéne ezerrel, nem is lenne szabad ilyenkor még komoly pérkapcsolat. És ha én nem akarok más pasit? és ő is komolyan gondolja.. Úgy értem mi ezzel olyan nagy baj?

2012. ápr. 21. 13:19
1 2
 11/16 anonim válasza:
A nővérem és a férje is dettó ugyanígy voltak, de össze is jött nekik, nem kell mondanom, hogy a második gyerek után is boldog házasságbanélnek... (hozzáteszem az anyagi helyzetük sem piskóta, pedig 0-ról indultak.)
2012. ápr. 21. 15:15
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem nem baj, hogy ilyeneken gondolkozol. Három éve együtt vagytok, szeretitek egymást, komolyan gondoljátok - teljesen természetes, hogy már a közös jövő is szóba kerül. Ráadásul teljesen reális terveitek vannak, nem pedig az, hogy most rögtön 18-19 évesen házasodtok. Szerintem egy három éves kapcsolat esetén pont az lenne a fura, ha nem kerülne szóba köztetek a jövő.

A lényeg az, hogy ne erre tedd fel az életed, ne vedd 100%-ig biztosra, hogy így lesz, hiszen annyi minden közbejöhet. Még fiatalok vagytok, ti is változhattok. Én most 22 vagyok, és így visszatekintve, sok dologról másképp gondolkozom, mint 18 évesen, sokat változtam. Az akkori barátommal most már nem tudnék együtt lenni, bár ki tudja, ő milyen irányba változott.

Szóval most szeressétek egymást, tervezgessetek, de legyenek céljaid a házasságon kívül is, mármint úgy értem, hogy ha esetleg szakításra kerülne sor, akkor is tudj mit kezdeni az életeddel. De mivel mindketten diplomát akartok, és csak ez után tervezitek az esküvőt - szerintem ezzel semmi probléma nincsen, jól csináljátok.

A bulizásról meg: néhány ember nem érti meg, hogy valakinek nincs igénye arra, hogy "kiélje magát", és hetente más fiúval smároljon/feküdjön le. Nekem 20 és 22 éves korom között nem volt barátom, mégis csak évente kb kétszer mentem el buliba... Mióta megint van barátom, sokkal többet járok társaságba, buliba is (vele), izgalmasabb lett az életem. Szóval soha nem értettem, amikor valaki azt mondja, hogy fiatalon nem kell komoly kapcsolat, mert "nem éli ki magát" az ember...

2012. ápr. 21. 16:32
 13/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2012. ápr. 21. 16:58
 14/16 Ettangel válasza:
Szerintem teljesen normális, hogy ilyeneken gondolkodsz, hisz már jó régóta együtt vagytok és ráadásul szerelmesek. Nekem is volt egy 15 éves koromtól 18 éves koromig tartó kapcsolatom, de annak vége már jó ideje. De mi is gondolkodtunk ilyeneken. :)
2012. ápr. 21. 16:59
 15/16 anonim ***** válasza:

Kirívó eset de működhet! Ott van Szekeres Nóra aki kb 18 évesen szült. 3 gyerek anyukája de elvált.

A "de szeretném" nem elég ahhoz hogy biztosra menj! Te még változol és ő is! Formálódó dolgokat nem lehet bestabilizálni!!!

Ha már mindenen gondolkoztál akkor gondold végig azt is hogy akkor mi lesz ha szétmentek! Vagy ha te csalódsz benne!!!

Az összeköltözéssel ismered csak meg igazán a másikat és azt is több év alatt!!!

28F

2012. ápr. 21. 20:26
 16/16 anonim ***** válasza:
Csak annyit írnék, hogy magas lóról nagyobbat lehet esni.
2012. ápr. 21. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!