Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szerelem tényleg elmúlik?
Figyelt kérdés
Úgy értem szerintetek törvényszerű az, hogy a szerelem egy hosszú távú kapcsolatban ( és itt most nem pár évre hanem hosszú évekre gondolok), tényleg átalakul szeretetté?
Engem ez megrémiszt. A párommal beszélgettünk ma, ő azt mondta szerinte ez így törvényszerű és normális.
Ezen én is szoktam gondolkodni..mert mikor látom h az idősebbek már nem fogják egymás kezét, nem is mondják egymásnak h "szeretlek".Hasonlóan a többi hosszabb kapcsolatnál, szinte nem is mutatják jelét a szeretetnek. Én is félek hogy nálunk is megváltoznak a dolgok.. Szerintem hogyha nem unalmas, hanem változatos a kapcsolat és nem lógtok egymás nyakán a nap mindne percébe akkor talán lehetséges.
2009. jún. 19. 22:27
2/11 anonim válasza:
Bizony-bizony igaza van! Egyszerű az ok: megszünik az újdonság varázsa egy idő után. Kinél előbb, kinél utóbb. A szexológusok szerint általában ez 18 hónap. De ettől nagy-nagy eltérések lehetnek akár évek is. Ez az élet rendje, viszont jön helyette a szeretet, a másik feltétlen tisztelete és a ragaszkodás.
2009. jún. 19. 22:30
3/11 anonim válasza:
sztem elmúlik. deha megtaláltad a nagy ő-t, ez egyáltalán nemfog megrémiszteni, hiszen ő a nagy ő, akivel még a szerelem elmúlása után is jó együttlenni, és ő az akiért teljesen odáig voltál, és a rengeteg közös emlék, együtt töltött idő összetart, és nemlesz ijesztő.
2009. jún. 19. 22:32
4/11 anonim válasza:
Tényleg. és így van jól. A szerelem egy másfajta állapot, egy láng, ami nem a természetes hőfok hosszú távon. És vak. Egy idő után (max. 1,5 év szokott lenni,) eljön a "kijózanodás". Ez nem baj. És nem jelenti azt, hogy el kell válni és keresni kell egy új szerelmet. (Persze vannak, akik a szerelembe szerelmesek, vagyis keresik ezt az állapotot, mint ahogy vannak, akik a veszélyes helyzeteket keresik. Azonban ez nem a természetes, itt valami lelki gond szokott lenni a háttérben. Persze nem halálos feltétlenül.) ;) A normális azonban az, hogy van egy hagyományos "íve" a kapcsolatnak. Az nem kizárt, hogy a kapcsolaton belül az érzelmek megújulnak, bele lehet szeretni többször is ugyanabba az emberbe. Tanúsítom én is. És persze ki is hűlhet a kapcsolat. Ez nagyban a résztvevőkön, az Ő lelki mozgatórugóikon múlik. (Pl. ha valaki pótszülőt keres magának a másikban, akkor amikor felnő a kapcsolaton belül, akkor annak a kapcsolatnak ott ált. vége. Aztán vagy átalakul egy másfajta kapcsolattá, vagy szétmennek a felek.) Mindez nem szükségszerű, csak gyakori. Tudatosan megelőzhető, csak kevesen élnek ebből a szempontból tudatosan.
2009. jún. 19. 22:33
5/11 A kérdező kommentje:
Világos hogy igazatok van, de én mindig az a szerelmes fajta voltam sajnos, így hülye fejjel közel a harminchoz még mindig ilyesztő nekem ez dolog.
Eddig 5 és fél év volt a leghosszabb kapcsolatom és elejétől a végéig szerelmes voltam, ami még akkoris jó érzés volta ha teljesen hiábavaló volt.
Ezért is tölt el szomorúsággal az a dolog, hogy egyszer 'szeretet' lesz a nagy érzelmekből.
Mindenesetre köszi mindenkinek. :)
2009. jún. 19. 22:37
6/11 A kérdező kommentje:
Illetve iJesztő.
Csak ugy megijedtem hogy helyesirni is elfelejtek :D
2009. jún. 19. 22:38
7/11 anonim válasza:
Szia! Én úgy gondolom nem múlik el. A felnőtté válással megváltozik minden, már nem divat a 40 éveseknél sem a kézenfogás, pedig ugyanúgy szeretik egymást, családot vállalnak, de akkor már család és jövőcentrikusak, nem a pillanatnak élnek, és nem az az egy csók vagy kézfogás jelenti a szerelem kifejezőeszközét. Nem múlik el az érzés, csak ahogyan az ember fejlődik, úgy alakul át ez is :)
2009. jún. 19. 22:54
8/11 anonim válasza:
A szerelem egy hormon, bizonyitottan. De ez az örjitő vonzódást, a végtelen andalgó sétákat, a gyomoridegességet és az egyéb ilyen tipikus szerelmi velejárókat okozza. Azaz a tűz elmúlik, állitólag kb. 3 év, mert ennyi idő kell a természetben egy párnak, hogy lehessen egy gyerekük, ha állatok lennénk, ekkor már mehetne tovább a férfi újabb családot alapitani. De a tűz mellett ott a szerelem többi eleme, amit emberként mi megélhetünk, nevezzük mélyebb szeretetnek, de szerintem az is szerelem, az sosem múlik el. Én akibe valaha szerelmes voltam, az a pár ember, azokat még mindig ugyanúgy szeretem. Szerencsés vagyok, sosem kellett azért szakitanom, mert valakit megutáltam a kapcsolat folyamán. Szóval szerintem több szintes az érzés, de ha a magyar nyelvészet szerint szeretnél választ kapni, akkor valóban átalakul szeretetté.
2009. jún. 19. 23:01
9/11 anonim válasza:
Utolsó előtti vagyok, az utolsónak. Ezelőtt pár évvel meg azt bizonyították, hogy nem hormon. Én minden endocrin szervet megtanultam, sőt minden szervet, anatómiát, élettant, lélektant A-Z-ig és cáfolom, hogy hormon lenne. Azonosították sima kémiai reakcióként, szaganyagként. Egyszerűen csak egy érzés, ami boldoggá tesz :):)
2009. jún. 19. 23:06
10/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat. Próbálom emészteni a dolgot. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!