Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Melyik előnyösebb egy kapcsola...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik előnyösebb egy kapcsolatban: ha ellentétek vagytok, vagy ha sok a közös vonásotok?

Figyelt kérdés

Úgy tartja a mondás, hogy az ellentétek vonzzák egymást... de jól működhet-e egy ilyen kapcsolat?

Ellentéten pl. azt értem, hogy az egyik fél beszédes és nyitott, míg a másik inkább csendes és visszahúzódó.

2012. ápr. 4. 18:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Itt az ellentétek és közös vonások megnyilvánulásától is függ a dolog.Pl milyen lenne egy kapcsolat ha nem egy lenne az érdeklődési körötök.Ellentét de ebből adódóan semmi közös program téma nem lenne..
2012. ápr. 4. 18:33
 2/9 anonim ***** válasza:
Ellentétek.. legalábbis nálunk :D
 3/9 anonim ***** válasza:
Mindenképp kellenek közös érdeklődési pontok, hasonló világnézet, hasonló célok az életben... de a jellemvonások lehetnek különbözőek.
 4/9 anonim ***** válasza:
Ez a mondás szerintem a mágnesekről szól, nem pedig emberekről. Szerintem az a jobb, ha sok a közös vonás, mert így könnyebben megérti egymást a két fél.
 5/9 anonim ***** válasza:

Az ellentétek csak akkor jók, ha ezzel kiegészítitek egymást, de szerintem ez a mondás alapvetően butaság. Igenis az a legjobb, ha sok a közös bennetek, ha azonosak a céljaitok, megegyezik az életviteletek, hasonlóan gondolkodtok, közös az érdeklődési körötök, és ha nagyjából egyformán látjátok a világot.

Ez a csendes-beszédes felállás még szerintem belefér, ez még pont a "kiegészítjük egymást" kategóriába esik. De a radikális különbségek szerintem ritkán vezetnek tartós és kiegyensúlyozott párkapcsolathoz. Én azt mondom, egy kapcsolat akkor tud igazán harmónikus lenni, ha a felek hasonlítanak.

21/L

2012. ápr. 4. 18:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Az csak egy mondás. Szerintem ha hosszútávra tervezel, minél több a közös, annál jobb.
2012. ápr. 4. 18:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Érdeklődési körben és világnézetben párommal nagyon egyformán gondolkodunk és ez jó, mert nincs vita köztünk, csak egyetértés. Személyiség típusban viszont kissé eltérünk egymástól, ő inkább reálos, én meg humánus beállítottságú vagyok. Ebben kiegészítjük egymást.
2012. ápr. 4. 18:42
 8/9 anonim ***** válasza:
A közös a legjobb, mi ellentétek vagyunk, de már az idegeimre megy a férjem.
2012. ápr. 4. 20:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Amíg az ellentétek kiegészítik egymást, addig ok. De amint konfliktust teremt, már gáz. Hosszú távon előnynek számítanak a hasonló vonások, ugyanakkor nagyon fontos, hogy mindkét félnek legyenek saját, a másik fél nélküli programjai, ahol nem a párjával lehet(de a pár nem árt, ha elfogadja).
2012. ápr. 5. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!