Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Most már érdekel, hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most már érdekel, hogyan definiáljátok az érettséget. Aki szobatiszta az már érett?

Figyelt kérdés
Ezt nem viccből kérdezem. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy egy 13-14 éves GYEREK hogyan lehet érett!
2009. jún. 15. 18:55
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Szerintem:

Az érett emberek is szoktak bolondkodni, és hülyülni, csak egy különbség van: az érett tudja, hogy mikor helyénvaló ez. Az, amiket felsoroltál, nagyrészt a lojalitásodat felezi ki. Még egy keresztkérdésem lenne: a még nem érett ember nem azt gondolja magáról, hogy érett? Épp azért tettem fel a kérdést, mert sok az elmosódó dolog a témában, éppen ezért eléggé nehéz eldönteni. De van egy-két dolog, amire egyértelműen ki merem jelenteni, hogy éretlenségnek tartom:

-Ha valaki heti rendszerességgel tizenéves fejjel hullarészegre issza magát, az hiába tartja magát annak, éretlen.

-Ha a saját helyzetét átlátva nem képes egy döntést meghozni, éretlen.

-Ha lázad, éretlen. A gyerekek nagy része (mint írtam az elején, szerintem) 30 éves korában, vagy, ha gyereke lesz, belátja, hogy nem volt hiábavaló a szülők aggodalma.

Visszatérve jozzád, kedves 15 éves válaszoló, éretlenség lenne tőlem, ha azt mondanám, hogy érett vagy, vagy éretlen, hiszen ezen információk kevesek a megítélésére. És nem ismerlek.

2009. jún. 15. 19:28
 12/24 A kérdező kommentje:
Ja, azt nem is tettem hozzá, hogy az a tizennégy éves, aki érettnek tartja magát, nem pontozza le az előtte szólók válaszát azért, mert ellene vannak. Szerintem az érett ember képes higgadtan érvelni, nem pocskondiázni, és nem sunyiban lepontozza a többiek válaszát hanem próbálja őket meggyőzni arról, hogy tévednek. De nyugodtan írja meg mindenki, aki úgy gondolja, hogy tévedek...
2009. jún. 15. 19:38
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen nem igazán a kor alapján mondanám azt, hogy valaki érett, persze az évek hosszú sora alatt szerzi meg az ember azt a tapasztalatot, amit később tud kamatoztatni. 14 évesen magam is azt hittem magamról, hogy érett vagyok már, persze nem szexre gondolok, akkor még ez téma sem volt, eszembe se jutott volna senkivel sem intim kapcsolatba kerülni, de mindenesetre már akkor utána néztem a kérdésnek és magamat sikerült is felvilágosítani.

Én inkább azt mondanám az érett, aki teljesen tisztában van a tetteivel és azok következményeivel, na meg rendelkezik elegendő tudásanyaggal. (Így is érhetik meglepetések, de legalább tudja mit kell tenni vagy tudja kitől kell kérdezni.) Az a helyzet, hogy a mai tizenéveseknek túl nagyot mutat a világ, azt hiszik, ami menő attól vállnak éretté, pedig ez nem igaz. Sokan gondolkozás nélkül beleugranak egy kapcsolatba és 3-4 hónap alatt megtapasztalnak olyan dolgokat, amiket 3-4 év alatt is lenne. Mindezt miért? Mert a többiek hajlamosak kiközösíteni azt, aki egy kicsit is másmilyen mint ők. És sajnos a média sem segít ebben. Milyen világ az ahol a playmatek sztárnak számítanak és mutogatják őket mint "követendő példa"?

Nyilván valóan vannak kivételek, akik próbálják okosan kihasználni a lehetőségeiket és jobban meggondolják, hogy mit és miért tesznek. Ha ez többségében így lenne, akkor nem lenne ez az oldal tele hülye és oktalan kérdésekkel, amiről ordít, hogy milyen éretlen és felvilágosulatlan az aki felteszi őket.

2009. jún. 15. 19:39
 14/24 A kérdező kommentje:
A 19:39-essel abszolút egyet értek.
2009. jún. 15. 19:42
 15/24 A kérdező kommentje:
Tovább boncolgatnám a témát: hogyan mondhatja magát érettnek az, aki egy ilyen oldalon megkérdezi, lehetséges-e, hogy terhes?
2009. jún. 15. 19:45
 16/24 A kérdező kommentje:

Nem éretlenség, ha másokat kérdeznek meg arról, hogy ők mit éreznek? Láttam itt ilyen kérdést... Hogy mondhatja magáról, hogy érett a kapcsolatra, egy 15 éves, ha nem tudja, mit érez?

Nem akarok senkit támadni, de ezek a kérdések szerintem...

2009. jún. 15. 19:57
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

(19:35ös vagyok.) Na igen ez az amitől a falra tudok mászni. Nem is azért, de ezt mi innen a netről, hogy a fenébe tudnánk megmondani ki terhes és ki nem. Végül is (hála az égnek) nem voltunk ott és honnan tudnánk mi, hogyan történt, még ha orvosok lennénk, se tudnánk megmondani így virtuálisan. Meg aki nem tudja, hogy mitől lehet teherbe esni (mert még nem vették bioszból)... Ez kicsit elszomorít. Nálunk a suliba volt több felvilágosító óra is, általánosban és gimnáziumban is. Bár lehet nem mindenhol van ez így.

A másik, ami még kiborít a fogamzásgátló tablettás kérdések, ebből is az 100szer átrágott ugyan olyan kérdések. Most komolyan aki elég érett, hogy nemi életet éljen, akkor miért nem tudja a gyógyszerszedést is ilyen éretten kezelni? A betegtájékoztatón rajta van minden, az orvos tud segíteni sőt megbízhatóbb forrás, mint egy internetes fórum. Jó én is vagyok sok dologban bizonytalan, de ezzel kapcsolatban előre kérdeztem a dokit. Abban viszont kételkedek, hogy egy tizenévesnek ez jót tesz-e, ha fogamzásgátlót szed. Mindenesetre a szüleinek nagyobb megnyugvás...

2009. jún. 15. 20:06
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

jó kis kérdések meg kell hagyni:) és van bennük ráció

azért teszik fel itt a kérdéseket, mert ők nem tudják, hogy az az éretlenségük miatt van, hogy másoktól várják a megoldást, ők ebbe nem gondolnak bele. idejönnek, kiváncsiak, felteszik. pedig lehet, ha leülne kicsit és nem arra gondolna, hogy hogyan fogja a barátja este megd_gni, hanem mondjuk elgondolkodna azon, hogy miért olyan a párkapcsolata, amilyen, ő mit tett benne, a másik hogyan viselkedik satöbbi, amiről egy felnőtt, értelmes ember elszámol magában ha a párkapcsolatáról van szó...de szerintem pont azért, mert még fiatalok, és nem sokmindent tapasztaltak az életben, ezt nem várhatjuk el tőlük, ahogy nőnek, úgy tapasztalnak (csak ezt sosem akarják elhinni)...20 éves vagyok, de tudom, hogy még én sem vagyok mindennel tisztában, van még jó pár dolog előttem, ami arra vár, hogy átéljem, megéljem, megtapasztaljam, hogy tanuljak belőle.

ők 13-14 évesen nem foglalkoznak ilyenekkel még, mert a társaik sem ezt mutatják, hanem azt, hogy ki mennyi sráccal kavart már, esetleg volt-e már több, és azzal dicsekednek.

az érettségnek csak egy fajtáját ismerik, vagyis azt hiszik, hogy ismerik, mert amit ők élnek 13-14 évesen, az nem érettség, csak a csordaszellem, ők gyakorlatilag lemásolják azt, amit látnak mástól ( általában a rossz példa ragadósabb...sajnos)

persze, vannak kivételek, mikor én voltam 14-15, volt olyan osztálytársam, aki minden 7végén más karjai között landolt, most van egy 5 éves gyereke, egy másik ilyen lány 16 évesen otthagyta a középiskolát, most van neki 8 általánosa meg valami eladói szakképesítése...az ilyen lányok általában, mire odaérnek, hogy éretté válnak, lecsúsznak a társadalom aljára ( aki "szerencsésebb" az megfogja az alkalmat és befekszik bárki alá, hogy feljebb jusson)...

régen is volt ilyen, most is van, és később is így lesz, amíg olyan példák állnak a gyerekek előtt mint Paris Hilton, a Playboy villa lányai és a hozzájuk hasonló "celebek", addig sok jót nem nagyon várhatunk tőlük....

20/L

2009. jún. 15. 20:14
 19/24 anonim ***** válasza:

Szerintem az az érett,aki tud felelősséget vállalni a tetteiért. És ha valami baromságot csinál,akkor nem a másikra mutat ("dehát ő is"). A pléjmétes dolgokkal kapcsolatban meg,állandóan azt mutatja a média,hogy ők mennyire csillogó életet élnek,szépek,imádják őket,gazdagok stb. Nem csoda hogy a tinik nagyrésze olyan akar lenni mint ők.

14/L

2009. jún. 15. 20:20
 20/24 anonim ***** válasza:

amúgy ha megnézed, jó ideje kint van már a kérdésed, mégis alig érkezett rá válasz, ők saját maguk (13-14 évesek) sem mernek kiállni magukért, mert nincs mire, szerintem a kérdés már itt eldőlt

20/L

2009. jún. 15. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!