Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért van ennyi "gondjuk" a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van ennyi "gondjuk" a 12-16 éveseknek?

Figyelt kérdés
Amikor én ilyen idős voltam, nem sírtam egész nap hogy jajj, kidobott a barátom és nincs értelme az életemnek, meg 12 évesen nem piáltam, viszont a mostaniak minden hétvégén azt csinálják, nekem nem volt 200 ezer forintos telefonom, mégse "sírtam" érte... Olyanokat szoktam látni hogy elképesztő...cigi,pia. Ha nem kap meg valamit ami kb 100 ezer ft fölött van utálja a világot.Nem hiszem hogy ilyen korban 3 kg sminkkel kéne mászkálni és hetente váltogatni a barátokat. Nektek mi a véleményetek ? 20/
2012. febr. 13. 16:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Sajnos elfajult a mai fiatalság, de azért én mégis úgy gondolom, hogy nekik is meg lehet a saját kis problémáik. (nem a fentiekre gondolok)

Én utáltam azt, amikor 15 évesen valamiért padlón voltam, és anyukámék rögtön elkezdtek cikizni, hogy "jaj szegénykém, úgy sajnállak, hogy ennyi gondod van". Szerintem nem ez a megoldás ilyenkor. Mert igen s a fiatal is ember, és neki is vannak érzelmei.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy talán ez nem is az ő hibájuk, hanem az idióta szüleiké, akik gyerekként mindennel elhalmozták őket, és tiniként meg már be akarják veti a vasszigort. Nem fog menni.

24/n

2012. febr. 13. 17:05
 12/16 anonim ***** válasza:

#11-esnek félig igazat adok. :)

Az egyik tanárom mesélte, hogy amikor ő volt gyerek, egész délután kint fociztak. Volt néhány pálya és amelyik a legközelebb volt a házukhoz, ahhoz mentek. (Volt vagy négy a városban, ahol élt.) Amikor tanult például biciklizni nem volt könyökvédő, sípcsontvédő, stb., hanem amikor estek, bizony fájt. Ha valamit pedig nem kaptak meg, hát így jártak. A különbséget a nevelésben pedig (gondolok itt az elkényeztetésre) egyértelműen látni: x évvel ez előtt, amikor rossz jegyet kapott egy tanuló, próbálta magát meghúzni, többet tanulni, mert ha otthon kiderül, kap egy-két fülest a szüleitől. Ha pedig probléma volt a gyerekkel, a tanár behívta a szülőket és ismét a "szegény, ártatlan" tanuló kapott. Most mi a helyzet? :) "Húú, 6 tantárgyból bukok, de király!" stb. Én sem vagyok sokkal idősebb, de azért tudom hol a határ bizonyos téren (alkohol, cigi... én se vagyok szent, ittam, cigiztem már), de most látom, hogy ennél van sokkal több gondom is, minthogy jajj nem kaptam meg valamit, vagy úristen, vége egy kapcsolatomnak. Itt "csücsül" a nyakamon a kérdés, hogy mi legyek. Valahogy fontosabb. De majd rájönnek. A 12-16 évesek, akik ideírtak: Ti, akik normálisan írtok ide, tuti nem vagytok azok között, akiket említ a kérdező. Nem kell magatokra venni, de gondolom látjátok ti is, hogy vannak ilyenek. És remélem érzitek, hogy nem kellene még ezeket tenniük.

18/L

2012. febr. 13. 17:56
 13/16 anonim ***** válasza:
ne általánosíts.14/L
2012. febr. 13. 18:04
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha már az elkényeztetésről szó esett, akkor azt is meg lehetne kérdezni, hogy miért vannak elkényeztetve. Sok szülő (nem mindenki, nem általánosítok) csak azért vesz meg mindent a gyerekének, hogy hagyja békén őt. Ez elég szomorú dolog. De van még opció. A gyerek kezd el hisztizni hogy megkaphassa ezt és ezt, mert másnak is van, ő sem szeretne lemaradni. A szülő megveszi neki, mert nem szeretné szomorúnak látni a gyerekét.

Sok esetben nem a gyerekek a hibásak.

Igaz elég fiatal vagyok, és nekem is van "okostelefonom", mindezek ellenére nem azért vettem mert húú mindenkinek ilyen van; nekem is kell, hanem mert szimplán tetszett. És nem a szüleimtől könyörögtem ki, hanem megdolgoztam érte.

Sokak lesznek bajban felnőtt korukban azért, mert nem fog minden az ölükbe hullani, hanem igen is a két kezükkel kell majd megdolgozniuk minden egyes dologért, amit szeretnének.

Persze, most több tini aki ezt olvassa azt mondja magában, "Ezek hülyék, úgy sem lesz igazuk...",de majd lesz idő amikor rájön, mégis.

Aztán itt van a barátos sztori. Miért? Mert a média ezt sujkolja bele mindenkibe. Legyen pasid, szexelj vele, legyél anorexiás mert az szép, menj szoliba; legyél narancsságra, fesd magad olyanra; mint ha 20 éves lennél stb.

Amikor 8.-os voltam, nem mertem kihúzni szemceruzával a szemem, féltem mit fognak szólni a tanárok. Most a 7.-es lányok úgy néznek ki, mint ha 20 évesek lennének.

Aztán itt van még a pia, cigi, drog... Ismét jön a média, mit látnak? A sztárok sorjában drogoznak, isznak. A sztárok mégis csak sztárok, ergo ez menő, én is drogozni fogok.

Komolyan mondom nem értem, hogy miért kell minden hétvégén hányásig piálni, főleg a lányoknak. Miért nem lehet alkohol nélkül, maximum minimális alkoholtartalommal jól érezni magát?

Sajnálom, hogy kicsit hosszúra sikeredett a mondandóm, de annyira idegesít ez az egész dolog, hogy muszáj volt kiadnom magamból.

17/L

2012. febr. 13. 21:37
 15/16 anonim ***** válasza:

Ez hülyesèg! És se sminkem magam. Mert fiu vok :D

Komolyabban: Igen nekem is ez az èszrevételem. A smink oly fölösleges. De am ez félig meddig nem is kérdés. :)

2012. febr. 13. 21:40
 16/16 anonim ***** válasza:
14 éves fiú vagyok, nem cigizek, nem iszok és a telefonom nemér többet 10 ezer forintnál. Igaz, mostmár egyre jobban távolodom el azoktól az egykori barátaimtól akik most ugyanígy viselkednek mint az általad leírt csoport, viszont még mindig látom, hogy mit, hol, mikor és miért csinálnak. Én azt vettem észre, hogy nem másért isznak, cigiznek, sminkelik magukat mint azért mert nem veszik, őket komolyan a felnőttek ahogy a többi velem egykorút sem. Ők így próbálják nagyobbnak tetetni magukat, hogy őket is emberszámba vegyék, erre pedig még egy nagy lapáttal rátesz az is, hogy a szülők gyakorlatilag úgy bánnak velük mint valami istenekkel, "Jajj kisfiam, hát hová mész? -El. -Jólvan, akkor szórakozz jól és siess haza!" Aztán mikor a 14 éves gyerek hajnali 2-kor ér haza matt részegen, még megis sajnálják, hogy jajj szegényke de elfáradt. (Egyébként ez a beszélgetés szóról szóra így hangzott el egyik haverom és édesanyja között). Arról meg, hogy problémáznak mindenen annyi a véleményem, hogy szeret hiány. Mit csinál a a mai fiatal ha problémája van? Kiposztolja facebookra, idézeteket rak ki amik vázolják az ő érzéseit mert ő olyan kib@szott nagy egyéniség, majd lájkokat gyűjt, hogy ő legyen a kemény és végül, hogy megkoronázza a napot csinál magáról egy nagyon "szexi" amin megmutatja, hogy hol fürdik nap mint nap. Ez pedig azért van mert nincs senkije, akivel megtudná osztani ezeket problémákat és szépen megbeszélni, hiszen a szülei kiröhögnék, a "barátai" meg jó eséllyel egyből adják tovább. Nem feltétlen bennük kell keresni a hibát, ők sokkal inkább szenvedő alanyai ennek az egésznek, akik végiggondolás nélkül csinálják amit a "nagyok".
2012. jún. 25. 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!