Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm egyre anyagiasabb! Mit tehetnék hogy a pénz ne álljon közénk?
Egyre többet beszél a pénzről és arról hogy teremtsek biztos egzisztenciát,természetesen azon vagyok és munkálkodom hogy előbbre jussak ez így rendben is van,de már túlzásba viszi és tönkre teszi ezzel a szerelmet köztünk.Tudom szerelemből nem lehet megélni,az igazság az hogy teszek a dolgokért,de már szinte másról nem is tudunk beszélni csak arról.Nem bírja leállítani magát és azzal fenyegetőzik amíg nem jutok elöbre addig nem tud felnézni rám..tudom hogy jót akar de nem jön rá hogy ilyen szöveggel nem megy semmire..tudom hogy fontos a pénz,de azon dolgozom jelenleg is hogy jobb munkát találjak,elkezdtem egy tanfolyamot plusz egy éve tanulok nyelvet,plusz mellette keresek jobb munka helyet,de nem érti meg hogy nem olyan egyszerű a helyzet.
ő azt mondja hogy csak azt látja hogy nekem semmi nem jön össze nekem.
"Hogy érted hogy nem a pénz miatt nem tud rám felnézni?Ezt kifejtenéd bővebben?"
Nem én írtam, de szerintem ez azt jelenti, hogy nem szerelmes beléd, csak "bevállalt", hogy valaki eltartsa. :(
ma 09:49
Eddig sem tartottam el,szóval nem költöttem rá sokat,jó néha egy virág vagy egy vacsora belefér,de különösebben nem költöttem rá,mostanában kezdett el ilyen lenni.az a baj hogy nem tudom hogy ilyen maradna és ha jól alakulnak a dolgok akkor utána lenyugodna e.ugye ezt előre nem lehet tudni,valahol igaza van és tudom hogy jót akar,de azt viszont nem tudom hogy mindig ilyen maradna vagy ha jól alakulnak a dolgok akkor változna e.már arra is gondoltam hogy csak azért csinálja ezt hogy előbb legyünk biztonságba és utána jöhet a szerelem.nem tudom.
"Eddig sem tartottam el"
Azt írtad (ha jól olvastam), hogy nem dolgozik. Akkor miből él? Mit eszik?
"előbb legyünk biztonságba és utána jöhet a szerelem."
Ilyen nincs, ez egy marhaság, ne haragudj. :) Bár van, akinél így működik, de azokat messze kerüld el.
Úristen, ez nagyon gáz :S
Ha nekem mondana ilyet párom, azonnal otthagynám. Két ember, ha szereti egymást, és közös jövőt akar, akkor támogatják és lelkesítik a másikat, nem plusz terheket raknak rá. Nálunk is volt hasonló helyzet, én tanultam, mellette nem sokat tudtam dolgozni, párom pénze egy idő után nem volt elég kettőnknek, plusz én is folyton rosszul éreztem magam, hogy anyagilag nem számíthat rám, ezért inkább halasztottam, és dolgoztam egy évet, hogy valamennyire egyenesbe jöjjünk. De soha nem mondtam volna, hogy tegyen bele ő többet a dolgokba, meg miért nem keres jobb munkát, ha egyszer azt szerette, amit csinált (otthonról dolgozik, web-programozó, csak még nem biztos jövedelemmel).
Most hála istennek lett egy kis pénzünk, és szeptembertől együtt tudunk visszamenni az egyetemre. De ez nem jött volna össze, ha a vérét szívom mostanáig.
23/N
Egyébként én próbára tenném a helyedben.
Megmondanám neki, hogy "Úgy érzem, nem tudnálak úgy a tenyeremen hordozni, ahogy szeretnélek és megérdemled. Nem csodálnám, ha emiatt elhagynál. Teljesen megérteném."
Aztán meglátnám mit mond rá. Ha helyesel, akkor lapát, ha nem, akkor valszeg észhez tér.
"..Ha helyesel, akkor lapát, ha nem, akkor valszeg észhez tér."
Egyetértek, de hosszú távon sajnos nem hiszem, hogy ettől meg fog változni. Kérdező, akár konkrétan rá is kérdezhetsz nála, hogy mit szeretne elérni, mitől érezné magát jól. Utána kérdezd meg, hogy ha annak csak egy töredékét érnétek el (mármint anyagilag), akkor elégedetlen lenne? :)
Nem olvastam a kommenteket.
Nem mindegy, hogy hány évesek vagytok, hogy konkrétan mennyit keresel, együtt éltek -e, terveztek - babát. Vagy mi a célotok a köv. egy-két évre.
Párom, ugyanúgy, mint te ígért, fűt-fát, ő 80 e ft-ot keresett, képtelen volt munkát találni, csak diákmunka volt.
Mi együtt éltünk, 30 as éveink elején. És volt már egy kisfiúnk!!!! Tudod mi lett? 3 év alatt mínusz 600 e ft hiteltartozás, mert én hiába kaptam 100 ft gyedet, albérletben élünk és teljesen eladósodtunk.
Én is folyamatosan rágtam a fülét, hogy ez így nem jó. De ő megemberelte magát és végre talált végzetsségének, képzettségének való állás. Mostmár 2 gyerekünk van, albérlet, de legalább már törlesztjük az adósságainkat.
szóval nem mindegy az élethelyzet, hogy miben éltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!