Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Együtt maradnátok a barátnőtökkel, ha kiderülne, hogy súlyos beteg (de jó eséllyel gyógyítható)?
Két napja nyirokcsomó rákot (limfóma) állapítottak meg nálam. 22 éves lány vagyok. Korai stádiumban vagyok még, szerencsés vagyok, ezt a fajta daganatot nagyon jó eséllyel gyógyítják, ha minden jól megy, teljesen meggyógyulhatok.
Viszont így is szükségem lesz kemoterápiára, sugárkezelésre, és először is műtétre. Lesznek rendszeres rosszulléteim, nagy valószínűséggel kihullik a hajam, szempillám, szemöldököm, és fogyni fogok. A kemo után nagyon gyenge leszek. Természetesen léphetnek fel komplikációk, áttétek, stb. Ha meggyógyulok is, 5 év tünetmentesség mire hivatalosan gyógyulttá nyilvánítanak, bármikor visszatérhet a daganat.
Még én magam sem hiszem el, hogy ez velem történik, most is hogy leírtam, olyan mintha valaki másról közöltem volna tényeket. Egyszerűen nem jutott még el a tudatomig, mi vár rám, bár néha rám jön egy pár perces sírógörcs és pánik, hogy mindjárt meghalok. (Tudom, hogy ez nem így lesz.)
Van barátom, több mint egy éve. Szeretjük egymást. Én legalábbis nagyon szeretem őt, és azt látom rajta, hogy ő is engem. :) Harmonikus a kapcsolatunk, hosszú távra tervezünk. Ő is 22 éves.
Még nem mondtam el neki. Személyesen akarom, és holnap találkozom vele. Kedden már be is kell mennem a kórházba, műtenek.
Fiúk, ti mit szólnátok, ha a barátnőtökről kiderülne, hogy daganatos? Vele maradnátok, tudva, hogy egy nagyon nehéz időszak vár rátok? Nekem természetesen nagy csalódás, szomorúság és elkeseredettség lenne, ha a barátom elhagyna, ugyanakkor azt is megérteném valamilyen szinten, ha nem akarna egy olyan lány mellett maradni, akit lehet, hogy nem is tudnak meggyógyítani.
Nagyon félek most ettől, szinte jobban, mint a daganattól, mert ez egy közelebbi és kézzelfoghatóbb dolog, a betegségemmel meg egyelőre nem tudok mit kezdeni, pedig 2 napja csak ezzel kapcsolatos cikkeket olvasok...
Szia!
Mesélj hogy vagy? :)
Remélem, hogy sikeres volt a kezelés és nagyon boldogok vagytok együtt. :)
Sziasztok! Hú, hosszú idő után léptem be újra az oldalra, és nem számítottam rá, hogy írtatok közben! Köszönöm, aranyosak vagytok :)
Szerencsére csupa jó fejleményről tudok beszámolni. A daganat gyorsabban tűnt el, mint jósolták, "csak" 6 hónapig kellett aktívan kezeléseket kapnom, bár ebben voltak egész durva szakaszok is. Azóta kontrollra járok nagyon sűrűn és persze még szedek gyógyszereket, de tünetmentes vagyok, azóta lediplomáztam, most dolgozom, minden oké. :)
A barátom végig kitartott mellettem, nagyon sokat segített, már együtt is élünk. :) Szerencsére elég hamar lezajlott az a része a betegségnek, ami komolyan befolyásolta az életünket (kemo, rosszullétek, kórház), az otthoni gyógyulgatás meg már "ajándék" volt ahhoz képest. :)
Szóval minden jól alakul, csak persze minden egyes kontroll előtt rettegek, mert még abban a stádiumban vagyok, hogy bármikor találhatnak újra rákos sejteket. De bízom benne, hogy továbbra is olyan szerencsés leszek, mint eddig.
Szia!
Néha el-el olvasok egy-egy sztorit a gyarikérdések-en, de eddig soha nem "ragadtam" tollat.
Pontosan tudom, hogy milyen az ilyenféle kontroll előtti drukk.
Napi 3-5 gram C-vitaminról, és a rendszeres májtisztításról meg ne feledkezz!
Ismeretlenül is sok boldogságot.
Köszönöm szépen! :)
Gratulálok neked a betegség leküzdéséhez, és én is sok boldogságot kívánok a jövőben!
... És 2019-ben is olvassák a kérdésed/ hozzászólásaidat, - a meghatódottságtól- könnybelábadt szemekkkel.
Köszönjük, hogy leírtad! Remélem jól Vagy/Vagytok!
B.u.é.k!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!