Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Együtt maradnátok a barátnőtökkel, ha kiderülne, hogy súlyos beteg (de jó eséllyel gyógyítható)?
Két napja nyirokcsomó rákot (limfóma) állapítottak meg nálam. 22 éves lány vagyok. Korai stádiumban vagyok még, szerencsés vagyok, ezt a fajta daganatot nagyon jó eséllyel gyógyítják, ha minden jól megy, teljesen meggyógyulhatok.
Viszont így is szükségem lesz kemoterápiára, sugárkezelésre, és először is műtétre. Lesznek rendszeres rosszulléteim, nagy valószínűséggel kihullik a hajam, szempillám, szemöldököm, és fogyni fogok. A kemo után nagyon gyenge leszek. Természetesen léphetnek fel komplikációk, áttétek, stb. Ha meggyógyulok is, 5 év tünetmentesség mire hivatalosan gyógyulttá nyilvánítanak, bármikor visszatérhet a daganat.
Még én magam sem hiszem el, hogy ez velem történik, most is hogy leírtam, olyan mintha valaki másról közöltem volna tényeket. Egyszerűen nem jutott még el a tudatomig, mi vár rám, bár néha rám jön egy pár perces sírógörcs és pánik, hogy mindjárt meghalok. (Tudom, hogy ez nem így lesz.)
Van barátom, több mint egy éve. Szeretjük egymást. Én legalábbis nagyon szeretem őt, és azt látom rajta, hogy ő is engem. :) Harmonikus a kapcsolatunk, hosszú távra tervezünk. Ő is 22 éves.
Még nem mondtam el neki. Személyesen akarom, és holnap találkozom vele. Kedden már be is kell mennem a kórházba, műtenek.
Fiúk, ti mit szólnátok, ha a barátnőtökről kiderülne, hogy daganatos? Vele maradnátok, tudva, hogy egy nagyon nehéz időszak vár rátok? Nekem természetesen nagy csalódás, szomorúság és elkeseredettség lenne, ha a barátom elhagyna, ugyanakkor azt is megérteném valamilyen szinten, ha nem akarna egy olyan lány mellett maradni, akit lehet, hogy nem is tudnak meggyógyítani.
Nagyon félek most ettől, szinte jobban, mint a daganattól, mert ez egy közelebbi és kézzelfoghatóbb dolog, a betegségemmel meg egyelőre nem tudok mit kezdeni, pedig 2 napja csak ezzel kapcsolatos cikkeket olvasok...
Kedves kérdező, a lényeget már leírták előttem, annyit tennék még hozzá, hogy ha kicsit felocsúdtál a sokkból szerintem megkönnyítenéd a párod helyzetét, ha te magad vetnéd fel a kérdést. Mondhatnád, hogy megérted mindkét előjelű döntését, és hogy nem kell azonnal határoznia.
Buzításul pedig annyit, hogy az egyik másodunokatestvéremnél ugyanez volt a diagnózis 2 héttel az érettségije előtt.
Kemo, steril szoba, csontvelő-átültetés stb.
Ma 30 évesen boldog feleség és anya Angliában!!!
Próbálj kiegészítő, alternatív gyógymódokat is keresni (kineziológia, Culevit, céklalé stb.), rengeteget tudnak segíteni.
Buzdításul, természetesen....
Majd írj, hogy mi volt!
Köszönöm az újabb biztatásokat! Jólesik! :)
Ma találkoztam a barátommal. Természetesen ledöbbent - azt tudta, hogy vizsgálatokra jártam az utóbbi napokban, de azt nem gondolta ő sem, hogy ekkora a baj. Sírtunk együtt, de nevettünk is. Próbáltuk humorral oldani a feszültséget. Felváltva sírás-poénkodás-csendben ölelkezés... Biztosított arról hogy mindenben segít, támogat, és megpróbál az eddigieknél is jobban szeretni.
Mikor félve felvetettem, hogy kötelességtudatból, sajnálatból nem kell velem maradnia, rámszólt kicsit mérgesen, hogy ezzel ne is vicceljek...:)
És a kedvenc mondatom tőle, kb így hangzott: "Ha most elhagynálak, és öt év múlva összefutnánk az utcán, ez lenne a helyzet: te boldogan sétálsz a férjeddel babakocsit tologatva, én meg még mindig reménytelenül keresek egy olyan lányt, mint te."
Tudom, nem lehet tudni, mit hoz a jövő, de engem ez most nagyon megnyugtatott, erőt adott és pozitívabban látom a dolgokat... :) Persze tudom, hogy nagyon nehéz lesz.
Holnap kezdődik a "móka": műtét, hogy kiszedjék azt a csomót, amit pár hete (szerencsére) megtaláltam a nyakamban... Életem első műtéte, félek... De a barátom is jön. :)
Jaaaaj, de cuki!
Azért kevés ilyen jó fej 22 éves fickó lófrál az utcákon!
Nagyon sok erőt és kitartást kívánok mindkettőtöknek és a családodnak is: 12-es hsz.
ferfi vagyok 39-eves. Volt egy baratnöm akkor en 22-eves voltam ö pedig 19. Mar reg volt tudom hogy szerelem az elsö latasbol volt mindkettönk szamara. A lany eltitkolta hogy (XY)beteg amire sajat magam VELETLEN rajöttem. Akkor azzal az esszel a szerelemböl egy halvany gyülölet jött letre bennem.Sokaig gyülöltem a szerencsetlen lanyt, most amikor belegondolok egy 5-eve körülbelül gyülölöm magam.
Szoszoros ertelembe.Akarmerre megyek es beteget latok vagy csak kepet betegröl csak az a szerencsetlen lany jar az eszembe. Hidd el szaz-szor is visszasirom azt a napot amikor otthagytam azt a lanyt.Sirhatnekom van mikor ilyesmit olvasok!
Szivböl kivanok sok eröt mindkettötök reszere mert szüksegetek lessz ra....
Mond el es jora fordul minden...
javulast es egeszseget kivanok. h39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!