Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Én csinálok valamit rosszul?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én csinálok valamit rosszul? Nem értem, hogy miért történik ez velem!

Figyelt kérdés
Szerintetek lehet olyan sértőt mondani a párotoknak, ami miatt jogos, hogy megüssön? Lehet, hogy én rontok el valamit, de az elöző párom is nagyon durva volt, sokszor beszóltam olyat, amit nem kellett volna teszem hozzá, hogy mondjuk nem ok nélkül vagy alaptalanul erre ő megütött, vagy beleverte a fejem a radiátorba vagy kitépte a hajam stb. Aztán szakítottunk szerencsére. A mostani nem ennyire durva, de ő is volt, hogy megpofozott, mert beszóltam én meg nem értem, hogy miért. Tudom most azt fogjátok írni, hogy hagyjam el ez rendben van. Csak arra lennék kiváncsi, hogy valóban vannak olyan esetek amikor az 1ik fél beszól a másiknak az meg válaszul megüti? A pofon elfogadott egy párkapcsolatban? Igaz, hogy nem kaptam akkorát, hogy megszédültem és elestem, de azért az arcom 1 picit zsibbadt azt tegyük hozzá..
2012. jan. 30. 01:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ha rám kezet emelne valaki még egy nagy veszekedés után is az akkor látna utoljára. Ilyet nem szabad elviselni egy kapcsolatban. Persze neked is tudatosabban kéne formálni a szavaid, lásd át a helyzetet, és ha olyat mondanál ami a másikat csak még jobban felidegesítené pl hogy meg is üssön inkább ne mondj semmit hanem durcizz. Akkor inkább azt érzi hogy kikell engesztelnie, minthogy hú de megütném. A másik fele a dolognak, hogy jobban meg kéne ismerni a pasijaidat mielőtt összejössz velük. Nem derül ki minden egyből, de arra csak van valami jel, hogy az illető mennyire agresszív és hajlamos megütni a nőket. Te egy olyan családot akarsz, ahol a gyerekek azt látják hogy az apa nyugodtan verheti az anyát? Mert ha nem, akkor ideje változtatni
2012. jan. 30. 10:39
 12/22 Bogee123 ***** válasza:
Teljesen igazad van, te ne dőlj be annak a pasinak...találsz nála jobbat! Ha megütne csak egyszer is, otthagynám rögtön...nem éri meg, hidd el! Beszéld meg vele nyugodtan, utána fordíts magadra egy kis időt, aztán kereshetsz mást.=)
2012. jan. 30. 11:24
 13/22 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! =)

Hát az elején nagyon normális volt, szinte alig veszekedtünk. Akkor is voltak hülyeségei, de nem ilyenek meg tudtuk beszélni. Próbálom kontrollálni, hogy mit mondok csak én annyira utálom, ha a képembe hazudnak, hogy tudom, hogy valamit nem tettem és akkor de de igen ezt csináltam és akkor eldurran az agyam. Meg vele már a megbeszélés is akadályokba ütközik, hiába mondom el neki Normálisan rendesen a véleményemet vagy azt, hogy butaság amit gondol csak azt mondja, hogy az én hibám minden az én hibám stb. Így nem lehet valakivel békét kötni, ha ő elintézi ennyivel, hogy mindent áthárít rám. Egy kapcsolathoz két ember kell. Ahhoz, hogy működjön mind a kettőnek kell tennie. Ez így fair.

2012. jan. 30. 12:31
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

"nem "megrugdostam" a bicajt, csak egy picit belerúgtam"

Elég az: ez egy támadás. Kis támadás - de támadás.

Ő ezt tökéletesen érezte, és erre ütött vissza.

"nekem aztán ne mondd, hogy csak és kizárólag az én kapcsolataimban vannak veszekedések vagy, hogy összeszólalkozik a két fél"

Összeszólalkozni lehet.

A "beszólás" tipikusan arra való, hogy a másik sokkal idegesebb legyen. Nem a vitát szolgálja, hanem az idegesítést.

"De köszi, hogy szerinted primitív vagyok ezért. A válaszaimból is az tűnik ki, hogy mennyire primitív vagyok nemde? A kérdés nem a kötözködőkhöz szólt"

Igen, a válaszaid szerint is primitív vagy.

Képzett vagy ugyan - a primitívséget a lelked működésére értettem. Vita közben nem gondolkodsz, hanem egy az egyben az érzelmeid, ösztöneid vezetnek. Ez egy primitív viselkedés (egy állat viselkedik így, vagy egy primitív ember. Egy normális ember gondolkodik).

És vita után se tudod meggondolni az egészet, ez látszik a leveledből - csak rácsodálkozol: jééé, hogyan történhetett ez?

Ezt írtam le, hogyan történhetett.

Ha nem akarsz primitív lenni, akkor a vitában sem hagyod, hogy az érzelmeid sodorjanak! Nem szólogatsz be! Nem rugdosol - kicsit sem! Gondolkodsz! Azon, hogy hogyan lehet megoldani a problémát! És közben próbálod megérteni a másikat is, és nem idegesíteni!

Na - ha ezeket mind meg tudod tenni - akkor hagyd ott a párodat. Mert akkor már egy normális emberrel is elboldogulsz majd.

De még jobb lenne, ha ezeket elmondanád neki is, és ő is próbálna értelmesebb lenni. Akkor el se kéne hagynotok egymást.

2012. jan. 30. 21:53
 15/22 A kérdező kommentje:

Szia!

Rendben elfogadom a véleményedet! Nyilván egyenértékű, ha én beszólok valamit akkor azért meg kell ütni. Rendben. Lehet, hogy az is támadás volt, de én avval neki nem okoztam semmilyen sérülést. Mindegy nem fogok neked semmit sem bizonygatni, ismeretlenül olyan véleményt formálsz rólam amilyet akarsz. De ez az oldal pedig azért van, hogy bármilyen kérdést fel lehessen tenni. Egyébként meg nyilván nem tudod átérezni a helyzetet, mert nem voltál ilyen helyzetben, szerencsére, úgyhogy enélkül könnyű ítélkezni meg dobálózni a primitívséggel. Annyit kívánok neked, hogy az életed során ilyen primitív hozzám hasonló emberekkel sose hozzon össze a balsors! Na szia

2012. jan. 31. 12:25
 16/22 anonim ***** válasza:

"ha én beszólok valamit akkor azért meg kell ütni."

Te elolvastad egyáltalán, amit írtam?

Amúgy a "beszólásod" és a rugdosás is egy-egy érzelmi zsarolás: "jól megalázlak, kedves párom - ugye nem mersz megütni így sem?"

Hát ő mert.

Azért, mert ő is egy primitív ösztönember. Mint te - csak erősebb, ezért nem kell vesződnie beszólással, vagy bicaj rugdosással.

Ha te lennél erősebb, te verted volna őt el.

"Rendben. Lehet, hogy az is támadás volt, de én avval neki nem okoztam semmilyen sérülést."

És? Azért nem okoztál, mert tudod, hogy te vagy a gyengébb, és tudod, hogy ha istenigazából nekiesnél, akkor apró cafatokra tépne (volt ilyen már ezen az oldalon, ő is nagyon csodálkozott utána).

Kedves kérdező!

Hiába írsz még 30-szor: akkor sem fogja senki azt mondani, hogy a beszólásod vagy a bicaj rugdosása egy jogos dolog volt, amit bármikor megtehetnél.

Más kérdés, hogy a párod sem verhetne téged - de te sem őt! Még szavakkal sem, és a tárgyait sem!

Lélekben mindketten teljesen egyformák vagytok - neked személyes pech, hogy te vagy a gyengébb. Csak azért mondom, hogy maradjatok együtt, mert ezzel tényleg megkíméltek 2 másik embert attól, hogy ilyen "társa" legyen.

Látod, hogy te még most, ennyi magyarázat után sem azon dolgozol, hogy megértsd a problémát, netán elkezdd kijavítani - hanem csakis a másikban keresed a hibát még mindig.

Márpedig addig, míg te magad nem akarsz megjavulni - addig itt semmiéle javulás nem lesz. Megy tovább minden ugyanígy - ha őt elhagyod, akkor majd másvalakivel.

2012. jan. 31. 21:07
 17/22 A kérdező kommentje:
Nem vagyok kiváncsi a további pocskondiázásodra.A te véleményed nekem nem mérvadó! Bocsi =) Gondolj amit akarsz. Arról pedig, hogy mit teszek a jövőben nem foglak téged tájékoztatni abban biztos lehetsz. Egyáltalán nő vagy vagy férfi? Mert ez nem derült ki. Mert akár nő vagy akár férfi te biztosan meg leszel kímélve. Nekem meg a soraidból az jött le, hogy te meg egy nagyképű szánalom besavanyodott ember vagy aki ezen éli ki magát, mert nyilván saját élete nincsen. Osztod az észt nulla tapasztalattal. Mert te nyilván soha az életben nem szólalkoztál össze senkivel. De szerencsés lehetsz. Irigyellek. Ja mégsem, mert nekem legalább vannak érzéseim és nem játszom a nagyképű nagyokost! Egyébként csak te írkáltál nekem ilyen stílusban érdekes a többi válaszoló nem mínősített így. Inkább adok a többség szavára mint egy keserűségtől fröcsögö személy szánalmas véleményére. Szar lehet, ha egy emberben ennyire nincs empátia és ennyire sivár érzelmi lelkivilággal van "megáldva". Menj és éld a tökéletes életed! =))
2012. jan. 31. 22:57
 18/22 anonim ***** válasza:
81%-os: egy kérdésre vagy segítőleg és jóindulattal válaszolj, vagy hallgass...
2012. jan. 31. 23:45
 19/22 anonim ***** válasza:

Jó, akkor segítőkészen és jóindulattal...

Eric Berne: Emberi játszmák.

Ez egy könyv, és minden sorát érdemes elolvasni.

Olvasd el!

Nem csak rólad szól, hanem általában a játszmákról, mint viselkedésről... de ott van benne a te példád is.

Iskolapélda!

Azért ismertem meg rögtön - pedig én nem vagyok pszichológus. De ez annyira jól le van írva benne, hogy nem lehet félreismerni.

Akkor nem is adok tanácsot, ha tőlem nem vagy hajlandó elfogadni - olvasd el a könyvet, amit egy nagyon nagy tudású szakember írt, de élvezetes, jól olvasható formában - és fogadd meg az ő tanácsát!

2012. febr. 1. 00:23
 20/22 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Rendben elfogom olvasni a könyvet! Lehet, hogy segít jobban megérteni magamat és az embereket is! Köszönöm az ajánlást! =)

2012. febr. 1. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!