Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én csinálok valamit rosszul? Nem értem, hogy miért történik ez velem!
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! =)
Hát az elején nagyon normális volt, szinte alig veszekedtünk. Akkor is voltak hülyeségei, de nem ilyenek meg tudtuk beszélni. Próbálom kontrollálni, hogy mit mondok csak én annyira utálom, ha a képembe hazudnak, hogy tudom, hogy valamit nem tettem és akkor de de igen ezt csináltam és akkor eldurran az agyam. Meg vele már a megbeszélés is akadályokba ütközik, hiába mondom el neki Normálisan rendesen a véleményemet vagy azt, hogy butaság amit gondol csak azt mondja, hogy az én hibám minden az én hibám stb. Így nem lehet valakivel békét kötni, ha ő elintézi ennyivel, hogy mindent áthárít rám. Egy kapcsolathoz két ember kell. Ahhoz, hogy működjön mind a kettőnek kell tennie. Ez így fair.
"nem "megrugdostam" a bicajt, csak egy picit belerúgtam"
Elég az: ez egy támadás. Kis támadás - de támadás.
Ő ezt tökéletesen érezte, és erre ütött vissza.
"nekem aztán ne mondd, hogy csak és kizárólag az én kapcsolataimban vannak veszekedések vagy, hogy összeszólalkozik a két fél"
Összeszólalkozni lehet.
A "beszólás" tipikusan arra való, hogy a másik sokkal idegesebb legyen. Nem a vitát szolgálja, hanem az idegesítést.
"De köszi, hogy szerinted primitív vagyok ezért. A válaszaimból is az tűnik ki, hogy mennyire primitív vagyok nemde? A kérdés nem a kötözködőkhöz szólt"
Igen, a válaszaid szerint is primitív vagy.
Képzett vagy ugyan - a primitívséget a lelked működésére értettem. Vita közben nem gondolkodsz, hanem egy az egyben az érzelmeid, ösztöneid vezetnek. Ez egy primitív viselkedés (egy állat viselkedik így, vagy egy primitív ember. Egy normális ember gondolkodik).
És vita után se tudod meggondolni az egészet, ez látszik a leveledből - csak rácsodálkozol: jééé, hogyan történhetett ez?
Ezt írtam le, hogyan történhetett.
Ha nem akarsz primitív lenni, akkor a vitában sem hagyod, hogy az érzelmeid sodorjanak! Nem szólogatsz be! Nem rugdosol - kicsit sem! Gondolkodsz! Azon, hogy hogyan lehet megoldani a problémát! És közben próbálod megérteni a másikat is, és nem idegesíteni!
Na - ha ezeket mind meg tudod tenni - akkor hagyd ott a párodat. Mert akkor már egy normális emberrel is elboldogulsz majd.
De még jobb lenne, ha ezeket elmondanád neki is, és ő is próbálna értelmesebb lenni. Akkor el se kéne hagynotok egymást.
Szia!
Rendben elfogadom a véleményedet! Nyilván egyenértékű, ha én beszólok valamit akkor azért meg kell ütni. Rendben. Lehet, hogy az is támadás volt, de én avval neki nem okoztam semmilyen sérülést. Mindegy nem fogok neked semmit sem bizonygatni, ismeretlenül olyan véleményt formálsz rólam amilyet akarsz. De ez az oldal pedig azért van, hogy bármilyen kérdést fel lehessen tenni. Egyébként meg nyilván nem tudod átérezni a helyzetet, mert nem voltál ilyen helyzetben, szerencsére, úgyhogy enélkül könnyű ítélkezni meg dobálózni a primitívséggel. Annyit kívánok neked, hogy az életed során ilyen primitív hozzám hasonló emberekkel sose hozzon össze a balsors! Na szia
"ha én beszólok valamit akkor azért meg kell ütni."
Te elolvastad egyáltalán, amit írtam?
Amúgy a "beszólásod" és a rugdosás is egy-egy érzelmi zsarolás: "jól megalázlak, kedves párom - ugye nem mersz megütni így sem?"
Hát ő mert.
Azért, mert ő is egy primitív ösztönember. Mint te - csak erősebb, ezért nem kell vesződnie beszólással, vagy bicaj rugdosással.
Ha te lennél erősebb, te verted volna őt el.
"Rendben. Lehet, hogy az is támadás volt, de én avval neki nem okoztam semmilyen sérülést."
És? Azért nem okoztál, mert tudod, hogy te vagy a gyengébb, és tudod, hogy ha istenigazából nekiesnél, akkor apró cafatokra tépne (volt ilyen már ezen az oldalon, ő is nagyon csodálkozott utána).
Kedves kérdező!
Hiába írsz még 30-szor: akkor sem fogja senki azt mondani, hogy a beszólásod vagy a bicaj rugdosása egy jogos dolog volt, amit bármikor megtehetnél.
Más kérdés, hogy a párod sem verhetne téged - de te sem őt! Még szavakkal sem, és a tárgyait sem!
Lélekben mindketten teljesen egyformák vagytok - neked személyes pech, hogy te vagy a gyengébb. Csak azért mondom, hogy maradjatok együtt, mert ezzel tényleg megkíméltek 2 másik embert attól, hogy ilyen "társa" legyen.
Látod, hogy te még most, ennyi magyarázat után sem azon dolgozol, hogy megértsd a problémát, netán elkezdd kijavítani - hanem csakis a másikban keresed a hibát még mindig.
Márpedig addig, míg te magad nem akarsz megjavulni - addig itt semmiéle javulás nem lesz. Megy tovább minden ugyanígy - ha őt elhagyod, akkor majd másvalakivel.
Jó, akkor segítőkészen és jóindulattal...
Eric Berne: Emberi játszmák.
Ez egy könyv, és minden sorát érdemes elolvasni.
Olvasd el!
Nem csak rólad szól, hanem általában a játszmákról, mint viselkedésről... de ott van benne a te példád is.
Iskolapélda!
Azért ismertem meg rögtön - pedig én nem vagyok pszichológus. De ez annyira jól le van írva benne, hogy nem lehet félreismerni.
Akkor nem is adok tanácsot, ha tőlem nem vagy hajlandó elfogadni - olvasd el a könyvet, amit egy nagyon nagy tudású szakember írt, de élvezetes, jól olvasható formában - és fogadd meg az ő tanácsát!
Sziasztok!
Rendben elfogom olvasni a könyvet! Lehet, hogy segít jobban megérteni magamat és az embereket is! Köszönöm az ajánlást! =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!