Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha valaki egocentrikus azzal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha valaki egocentrikus azzal mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

A barátommal jó a kapcsolatom, de elég egocentrikus. Azt állítja, h nincs önbizalma igazából. Pedig gyakran futtatja magát, hogy ő jobb mindenkinél és amit ő gondol vagy tesz az tökéletes.

Velem szemben nem érzékelteti ezt, vagy legalábbis ritkán. Gyakran csak a saját gondjával van elfoglalva. Mindig meghallgatom őt. Én ritkán beszélek a bajaimról, mintha nem ő tudna azokkal mit kezdeni, ezért inkább másokkal beszélem meg. Emiatt időnként távolinak érzem őt magamtól.

Én vagyok a hülye, esetleg önző vagyok, hogy ezt gondolom páromról??

2012. jan. 27. 21:41
 1/10 anonim ***** válasza:
Mit lehet tenni? Otthagyni!
2012. jan. 27. 21:42
 2/10 anonim ***** válasza:
Szakíts!
2012. jan. 27. 21:43
 3/10 anonim ***** válasza:

Igy elso nekifutasra nem nagyon passzoltok. Feltehetoleg lany vagy, de semmikepp nem onzo, nem ugy mint a "parod".

Az ilyen emberekkel a leghatekonyabb ha egyul hagyod vagy ha nem figyesz ra, bar tudni kell hogy olyankor a tuzzel jatszol. :) Sok sikert, bar erre a kerdesre sztem nincs jo valasz.

2012. jan. 27. 21:44
 4/10 GomalFace ***** válasza:
Szilánkokra kell zúzni az önbecsülését.
2012. jan. 27. 21:52
 5/10 anonim ***** válasza:

Skorpió vagyok és erős közepesen egoista. És a leírásod olyan,mintha rólam írtad volna. (Most jönne a szokásos GYIK-es hsz.: "Nem én vagyok a pasid?")

A saját bajaimat közelinek érzem, és mérhetetlenül tudom sajnálni önmagam. És nincs igazából önbizalmam. Mások, néha talán a barátnőm, vagy a közeli barátok, vagy a közeli rokonok problémái is olyan távolinak tűnnek. Mintha velük kevésbé foglalkoznék.

De ez nem így van. Képességeimtől függően, a lehető legnagyobb mértékben próbálom ezt az önző ént legyőzni. ÉS úgy gondolom sokszor, hogy amit én teszek, az a helyes. Talán ebben az esetben is így van. De le akarom törni a nagy egómat. Talán a barátodnak is ezt kellene tennie. Ezen te nem tudsz változtatni. De tudsz rá pozitív irányban hatni. Fejezd ki a dicséretedet, ha jól csinál vmit, és épp nem önző. És óvatosan érzékeltesd vele, hogy nem jó, ha nem jó. Ne azzal, hogy hisztizel, vagy a szokásos lányos "na akkor szexmegvonás van!" jellegű problémamegoldással. Bár ahogy így a kérdésedet olvasom, te ennél sokkal okosabbnak tűnsz. Óvatosan irányítsd. Mintha ő maga akarná, hogy lerombolja a saját önzőségét. És akkor jó irányba fog változni.

Természetesen, ez csak egy megoldási mód a sokból. De remélem tudtam segíteni.

20f

2012. jan. 27. 21:57
 6/10 A kérdező kommentje:

Az én barátom is skorpió. Szóval lehet a dologban valami. Én meg ikrek!

Tényleg hasznos lehet ez a megdicsérős taktika. Ezektől függetlenül szokott olyat csinálni, ami teljesen önzetlen. Pl: ha valami nem működik a lap topomon akkor rögtön jön és megcsinálja. De ez csak egy példa.

Bókolni is szokott, meg amikor rám néz látom, hogy őszintén szeret. Konkrétan azt, hogy szeret még nem mondta ki, de nem is kell. Mert időnként mond olyat, amiből egyértelműnek tűnik.

Szóval van, amikor olyan, mintha a tenyerén hordana, aztán jön az ego és másmilyen a hozzá állása. Mondjuk olyat már csináltam, hogy pár napig nem kerestem, mert érdekelt, hogy ő mikor fog engem és 1-2 nap múlva, meg hívott és kérdezgetett, érdeklődött stb.

Mindenestre köszi a válaszod!!! :)

Ha esetleg tudnál még írni a skorpiókról a saját példáidon keresztül, hogy hogyan lehet őket kezelni azt megköszönném. Néha úgy érzem, hogy lehetetlen.

2012. jan. 27. 22:15
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem sok mindent tudsz vele csinálni, és igen általában azok az emberek lesznek ilyenek akiknek nincs önbizalma. Ami igazán hibás benne az az hogy nem ismeri önmagát. Ebből kifolyólag nem tudja milyen legyen a világgal szemben, azt tudja hogy ha "őszinte" akkor eltapossák, szóval próbál valami olyannak látszani ami elég ahhoz hogy megállja a helyét a világban. Idővel ez személyiségzavarrá alakul. Mivel sokak számára ez a fogalom egyenlő a tudathasadással, ezért leszögezem hogy itt szó sincs erről.
2012. jan. 27. 22:28
 8/10 A kérdező kommentje:

Hát ez nem hangzik jól!

Amúgy egy zárkózott ember. Régen alig tudott ismerkedni. Még igazán én vagyok az egyike azoknak, akiknek meg tud nyílni. De gyakran még így is olyan, mintha lenne köztünk egy fal.

2012. jan. 27. 22:37
 9/10 anonim ***** válasza:

#5 vagyok, aki skorpió.

Igen. Az nagyon is előfordulhat, hogy mindez a felvett egoista stílus azért van, mert nincs önbizalma, vagy mert valami belső oknál fogva kisebbségi érzése van a világgal szemben.

De ez nem kezelhetetlen. Egyszer valahol hallottam, hogy a nő olyan mint a nulla és a fiú olyan, mint az egy. Ha a nulla az egy előtt áll, akkor tizedére csökkeni az értékét (0,1), ha mögötte, akkor megtízszerezi (10).

Igen lehetséges, hogy a srác nehezen nyílik meg. Meg, hogy komoly gond neki, hogy elmondja, hogy mit gondol. És ha úgy érzi túl sokat adott ki magából, akkor jön a védelmi reflex és visszavonul a fala mögé. Soha ne akard áttörni erővel ezt a falat. És légyszi, sha ne kérd, utasítsd arra konkrétan, hogy önmaga bontsa le, v engedjen be mögé. Ezzel pont az ellenkező hatást fogod elérni. Szépen ügyesen okosan várd meg amíg önmagától kinyílik. És ha kinyílt, pavlovi reflex-szel jutalmazd valahogy. (K9icsit, mintha kutyát szelídítenél :D Így bunkónak hangzik, de működik)

És szép lassan neki, magának lesz ingere, hogy előtted ne a felvett egoistát adja. Szóval ne afggódj, nem menthetetlen eset, és nem olyan, mint amit a korábbi személyiségzavarral fenyegető válaszoló lefestett.

Nem tudom mióta vagytok együtt, de ntzz vissza kb. két-három hónappal ezelőttre, és vesd össze a jelenlegi énjével. Biztos, hogy azóta is kevesebbet adja neked az egoistát.

Ez az ego amúgy a világ ellen jó. Meg hogy leplezzük vele a saját gyengeségeinket, és arra is jó, hogy elrejtsük az igazi, néha önzetlen énünket.

Fúúú... visszaolvasva ez egy kicsit olyan sz.r lelkizősre sikerült, pedig nem akartam. Meg persze lehet, h mellélövök és a barátod másmilyen. De alapvetően sztem ő is törekszik arra, hogy levesse a gátlásait. De ezt a gátlás levetkőzést ő magától nem fogja mondani, csak te láthatod meg benne.

De tényleg ez a hsz egy kicsit nyálasabbra sikerült a kelleténél. :S

2012. jan. 30. 20:04
 10/10 A kérdező kommentje:

Elég kettős a dolog, mert a saját problémáját nagynak látja, de ritkán nyílik meg ezek terén. Az én gondjaim iránt meg nem mutat túl nagy érdeklődést. Vagyis szokott, de inkább a sajátjaival van elfoglalva.

A döntés hozó képessége is érdekes. Van, amikor nem bír engedni, akárhogy is kérem, ellenben meg van amikor ő képtelen dönteni és rám tereli és nekem muszáj.

Köszi a választ. Nem voltál nyálas, sokat segítettél!!! :)

2012. jan. 31. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!