Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyetemista létemre csak tanult emberrel jönnék össze, normális ez?
Elhiszem, hogy nem csak a diplomások között vannak okos emberek, nálam nem is feltétel a diploma, de azért ne akarjátok már azt sugallni, hogy a diplomások zöme hülye, a szakmunkásoké meg gyakorlatilag maga a megtestesült tanultság.
Vannak mindenhol pozitív és negatív példák, de ez alapján még nem hiszem, hogy lehetne általánosítani, főleg hogy ezek általában kirívó példák.
Egyébként kérdező, normális. Mindenki az alapján választ párt, és olyan szűrőket alkalmaz, amilyet csak szeretne. Ebbe senkinek nincs beleszólása, maximum véleménye lehet, de az megint egy más téma.
Szóval ha te úgy érzed csak tanult ember mellett lennél boldog, akkor legyél tanult emberrel.
Abban teljesen igazad van, hogy nagy eséllyel lenne ez konfliktusforrás, ha nem vagytok azonos végzettségűek. Sajnos láttam már példát ilyenre, vagy szakítás lett a vége, vagy pedig örökös balhé és boldogtalanság. Persze van, akinél működik, (nálam ebből gond nem lenne az én részemről), de ha te magad tudod, hogy neked ez gond, akkor jobb, hogy tisztában vagy a korlátaiddal.
Igen, mert a gyári munkásnak nincs diplomája.
Bocs, de én nem értem mit láttok ebbe bele.
Semmi másról nincs szó, csak végzettségről. Nyilván azért említette a gyári munkást, mert valaki végzett orvosként vagy építészmérnökként nem fog elmenni szalag mellé dolgozni.
El fog menni, mert nincs más lehetősége. Diplomával egy gyárban dolgozom, egy év munkanélküliség után. Édesanyám beteg, nem engedhetem meg magamnak, hogy válogassak. Mivel a kutyának sem kellettem, letagadtam a diplomám, és fölvettek. Tudod, hogy hányan vannak még rajtam kívül?
Itt arról van szó, hogy a kétkezi munkást a kedves válaszoló lenézi. A dolgozó embert lenézi. A bányászt, a halászt, a kovácsot, a susztert lenézi. Persze abba nem gondol bele a kis hülye, hogy nem lehet mindenki irodában seggetmeresztő szellemi foglalkoztatott.
Magasabb rendű? Mi számít annak? A lexikális tudás, vagy a hatalmas intelligencia? Ez szép és jó ha van. De ha egy ember szar ember, az tudással együtt is szar ember lesz. Tehát NEM iskolai végzettségtől függ, hogy a kedves kérdező kire nézhet fel, és kit nézhet le. De majd úgy is megtudja, ha átesik egy pár csalódáson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!