Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy értessem meg a barátommal, hogy beteg vagyok?
Nekem 17 éves korom óta vannak pánik rohamaim és szorongásos depresszióm.
Én is sokat vívódtam a gyógyszer dologgal, úgy voltam vele, hogy nem akarom, hogy "csak" a gyógyszerek miatt legyek boldog, jókedvű stb.
Teljesen megértelek, én is átmentem azon, amin most te.
Aztán később beláttam, hogy a gyógyszer egy mankó, ami igeni kell ahhoz, hogy egy-egy rossz időszakban lábon tartson, mert ez a betegség nem csupán lelki eredetű, hanem idegi (tehát valamilyen szinten szervi) is, és a gyógyszer abban segít, hogy az idegeim rendesen "szuperáljanak".
Amúgy ezt nagyon sokan nem képesek felfogni, persze ez valamilyen szinten érthető, mert aki nem él át ilyesmit, egyszerűen hihetetlen számára, hogy ne tudd magad összeszedni.
Szerencsére nekem nem volt még olyan párom, aki nem értette meg.
A mostani barátom (aki remélem már életem végéig velem lesz :) ) nagyon jól kezeli a pánikrohamaimat, pedig ő sem érti igazán sokszor a dolgot.
Viszont ő például nagyon sokat utánaolvasott a dolognak, utánanézett, mi is a bajom és ezáltal mostmár tényleg igazán jól kezeli, meg tud nyugtatni.
Ha a barátod szeretne (és ne haragudj, hogy ezt írom), igenis utánajárna a dolognak, de legalábbis nem vonná kétségbe a dolgot, hanem támogatna és melletted állna.
Nagyon sajnálom, hogy ebben a helyzetben vagy, de azt kell mondanom, hogy ilyenkor nagyon fontos, hogy a hozzánk közel álló személyek támogassanak, de a párod téged pont hátráltat és ez nagyon nem jó így.
Tényleg keress fel egy szakembert, mert ebből magadtól már nem tudsz egy idő után kilábalni, és egyre rosszabb lesz.
Ne utasítsd el a gyógyszert, szedd amíg kell, utána úgyis elhagyhatod majd.
Majd pedig vidd el a barátodat a pszichiáteredhez, hogy ő magyarázza el neki a dolgot, hátha úgy felfogja.
Ha ez sem hat rá, akkor pedig nem tudok mit mondani...hagyd ott.
Mert ha ebben nem számíthasz rá, mi lesz később?
L/24
Pszichológus --> kognitív terápia. GYógyszermentes, ezzel miért nem próbálkozol?
De pszichiáternél is lehet kérni csak kognitív terápiát (=beszélgetés, problémák feltárása és feloldása), akaratod ellenére senki se fog gyógyszerezni.
Ha valóban olyan komoly lenne a probléma, nem halogatnád 3 hónapja. Arra van ideje az embernek, amire szakít.
Ha tüdőgyulladásod van, azzal se mész hónapokig orvoshoz, mert "nincs rá időm"?
Ne kifogást, megoldást keress!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!