Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy értessem meg a barátommal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy értessem meg a barátommal, hogy beteg vagyok?

Figyelt kérdés
Depresszióban szenvedek és szorongásos rohamaim vannak, ő meg azt állítja, hogy ezek csak kitalált betegségek, amiket én beszélek be magamnak.Nem érti, hogy tényleg rosszul vagyok.Nagyon sokat vitatkozunk mostanában, mert sokszor feldühítem magam apróságokon, és ő ezt azzal nyugtázza, hogy elviselhetetlen vagyok, hisztis, stb.Nem fogja fel, hogy sokszor rosszul érzem magam, és emiatt ingerült vagyok.Sőt űgy állítja be, hogy változtatnom kéne a viselkedésemen, mert természetemtől fogva vagyok ilyen, nem a betegség miatt, pedig én tudom, hogy ez nem igaz.Mással is előfordult már ez, hogy a párja nem hitt neki?
2012. jan. 10. 06:19
1 2 3 4
 11/35 danyiluska ***** válasza:
Megertelek, hogy nem akarsz gyogyszert szedni, az emberek tobbsege nem lelkesedik. A szakorvos meg pont azt fog felirni, Ritalint vagy valami szart, ami hosszutavon azert nem jo. Probald kigugelozni natural anti-depressant vagy ilyesmit. Enzenkivul testmozgas, sport nagyon segit a jo kozerzethez meg egeszsegesebb taplalkozas. A parod nem tunik tul megertonek es turelmesnek...
2012. jan. 10. 08:28
 12/35 anonim ***** válasza:
#10-es vagyok ismét,bocs a kérdésedre a választ elfelejtettem.szerintem ezt akkor kell megbeszélnetek,mikor mindketten nyugodtak és kipihentek vagytok,és neki sem akkor kellene piszkálódnia,amikor te rossz passzban vagy.de ennek ellenére ha még nem tetted meg,akkor szerintem kérj bocsánatot tőle amiért néha morcos vagy vagy ingerült,ha nem ő az oka,akkor ezt mindenképp tudasd vele,és akár segítséget is kérhetsz,ha hajlandó rá,hogy átsegítsen lelki támaszként ezen a nehéz időszakon,mert szerintem ha szeret neki is érdeke,mert rámehet a kapcsolatotok,ha ezt nem képes megérteni és elfogadni,hogy most neked inkább szeretetre,megértésre és türelemre van szükséged,mint piszkálódásra és veszekedésre.
2012. jan. 10. 08:33
 13/35 A kérdező kommentje:
Azert mentem haziorvoshoz, mert eloszor is azt szerettem volna, ha o elkuld vizsgalatokra, amibol meg tudjak allapitani, h nincs-e szervi bajom.Ez meg is tortent, nem találtak semmit.közvetlen utána nem volt rá időm, h visszamenjek a dokihoz, mert iskola, munka, stb, arra sem volt időm, hogy szusszanjak egyet.ezert tolódik már kb három hónapja.Most meg eljöttünk nyaralni, de ezt se én akartam, hanem ő erőlködött.
2012. jan. 10. 08:34
 14/35 A kérdező kommentje:
Egyebkent, miután megtudtam, hogy nincs szervi bajom, azt hittem, hogy képes leszek arra, hogy legyőzzem a depressziót gyógyszerek nélkül,Csakhogy sajnos nem így lett, bár próbálom magam féken tartani, de nem egyszerű, ha vki folyton a hülyeségével bombáz, meg ilyeneket mond, h gyenge vagyok ás egy hangyától is félek.Szerintem az ilyen ember egyszerűen szűk látókörű és intoleráns.
2012. jan. 10. 08:39
 15/35 anonim ***** válasza:
Menj el szakorvoshoz, én is ezt tudom tanácsolni. Majd ő megállapítja hogy hiszti-e vagy sem. Ha egy orvos elismeri hogy betegség, akkor a párod is másképp fog hozzád viszonyulni. Mert így annyit lát, hogy ha beteg is vagy, nem akarod magad meggyógyítani, hisz nem mész el orvoshoz.
2012. jan. 10. 08:45
 16/35 anonim ***** válasza:
27%
A depresszió egy betegség, agyi rendellenesség okozza. Ez tipikusan gyógyszeresen kezelhető. Ha rákos lennél, akkor sem szednél gyógyszert? He?
2012. jan. 10. 08:53
 17/35 anonim ***** válasza:

Nekem 17 éves korom óta vannak pánik rohamaim és szorongásos depresszióm.

Én is sokat vívódtam a gyógyszer dologgal, úgy voltam vele, hogy nem akarom, hogy "csak" a gyógyszerek miatt legyek boldog, jókedvű stb.

Teljesen megértelek, én is átmentem azon, amin most te.

Aztán később beláttam, hogy a gyógyszer egy mankó, ami igeni kell ahhoz, hogy egy-egy rossz időszakban lábon tartson, mert ez a betegség nem csupán lelki eredetű, hanem idegi (tehát valamilyen szinten szervi) is, és a gyógyszer abban segít, hogy az idegeim rendesen "szuperáljanak".

Amúgy ezt nagyon sokan nem képesek felfogni, persze ez valamilyen szinten érthető, mert aki nem él át ilyesmit, egyszerűen hihetetlen számára, hogy ne tudd magad összeszedni.

Szerencsére nekem nem volt még olyan párom, aki nem értette meg.

A mostani barátom (aki remélem már életem végéig velem lesz :) ) nagyon jól kezeli a pánikrohamaimat, pedig ő sem érti igazán sokszor a dolgot.

Viszont ő például nagyon sokat utánaolvasott a dolognak, utánanézett, mi is a bajom és ezáltal mostmár tényleg igazán jól kezeli, meg tud nyugtatni.

Ha a barátod szeretne (és ne haragudj, hogy ezt írom), igenis utánajárna a dolognak, de legalábbis nem vonná kétségbe a dolgot, hanem támogatna és melletted állna.

Nagyon sajnálom, hogy ebben a helyzetben vagy, de azt kell mondanom, hogy ilyenkor nagyon fontos, hogy a hozzánk közel álló személyek támogassanak, de a párod téged pont hátráltat és ez nagyon nem jó így.

Tényleg keress fel egy szakembert, mert ebből magadtól már nem tudsz egy idő után kilábalni, és egyre rosszabb lesz.

Ne utasítsd el a gyógyszert, szedd amíg kell, utána úgyis elhagyhatod majd.

Majd pedig vidd el a barátodat a pszichiáteredhez, hogy ő magyarázza el neki a dolgot, hátha úgy felfogja.

Ha ez sem hat rá, akkor pedig nem tudok mit mondani...hagyd ott.

Mert ha ebben nem számíthasz rá, mi lesz később?

L/24

2012. jan. 10. 08:59
 18/35 A kérdező kommentje:
értem én, de akkor mireföl ez a nagy kampányolás a gyógyszerek ellen, hogy így károsak, meg úgy függőséget okoznak?Azt hittem, pozitív, h nem ezzel akarom megoldani a problémáimat.
2012. jan. 10. 09:03
 19/35 anonim ***** válasza:

Pszichológus --> kognitív terápia. GYógyszermentes, ezzel miért nem próbálkozol?

De pszichiáternél is lehet kérni csak kognitív terápiát (=beszélgetés, problémák feltárása és feloldása), akaratod ellenére senki se fog gyógyszerezni.

Ha valóban olyan komoly lenne a probléma, nem halogatnád 3 hónapja. Arra van ideje az embernek, amire szakít.

Ha tüdőgyulladásod van, azzal se mész hónapokig orvoshoz, mert "nincs rá időm"?

Ne kifogást, megoldást keress!

2012. jan. 10. 09:09
 20/35 anonim ***** válasza:
Akkor javaslom,ásd bele magad a gyógynövényes dolgokba,hogy melyek azok a gyógyteák vagy gyógynövényes készítmények,amelyeknek nyugtató,stresszoldó hatásuk van,dupla haszon,mert az olvasás kikapcsol és okosabb leszel,mindemellett így akkor nem "gyógyszerekkel tömöd magad" de ez csak egy javaslat.Amúgy meg 1-2 éve a Valeriana-t vény nélkül lehetett kapni,talán még most is adják vény nélkül,gyógynövény alapú nyugtató vagy még a Hova és szedj magne b6-ot vagy egyél több olyan ételt,amiben ezek megtalálhatók.De ne várj egyik napról a másikra javulást,mert idő kell mire akár gyógyszer,akár gyógynövényes készítmény kifejti a hatását.
2012. jan. 10. 09:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!